Kártérítési összeg kiutalási módja cég esetén?


atttillla # 2016.06.07. 12:08

A jóember az én szemszögemböl Lajcsó, mert segített és te rossz ember vagy. Ès nem azért, mert nem segítettél, hanem mert fölöslegesen szólsz hozzá egy témához, vagyis Trollkodsz, (magamutogató vagy, pedig a kérdezö abszolút nem kíváncsi rád), ami teljesen fölösleges tevékenység, mert én az ilyen arcokat általában leszarom.

Akkor jó ember lennél, ha rákattintasz a témámra és tovább lapoznál, mert látod, hogy valaki meg akarja kerülni a jogot, vagy ki akar játszani másokat és úgy gondolod ebben te biztosan nem veszel részt.

Ha viszont küzdeni szeretnél az olyanok ellen mint én vagy Lajcsó, szerintem a moderátornak jelezd, vagy nyiss itt egy témát ezzel kapcsolatban, vagy lépj fel velem szemben jogi úton. De ezt ne folytasd, mert bohóckodás..

Alap kérdés:
Ha joggal jogot ki tudsz kerülni vagy kijátszani, hol tennél fel kérdést ingyen (a neten) a jogi forumon kívül?

Üdv,
G

Kovács_Béla_Sándor # 2016.06.06. 15:24

Ez a jóember nem tud különbséget tenni a között, amikor valaki nem tudja a választ, meg amikor valaki nem akar segítséget nyújtani jog megkerüléséhez, mások kijátszásához.

atttillla # 2016.06.06. 11:55

Kedves Lajcsó!

A válaszod alapján te abszolút nem vagy bohóc. Söt teljes mértékben értesz a témához. A bohócok példát vehetnének rólad.

Köszönöm a válaszodat, ezzel már indulhat a Kampf.

lajcsó # 2016.06.06. 10:10

Ha kp-ra fáj a fogad!

"Pénzforgalmi számla nyitására kötelezett adózó adóköteles tevékenysége keretében más, pénzforgalmi számla nyitására kötelezett adózónak a vele vagy más jogalannyal kötött szerződés alapján, az abban meghatározott szolgáltatás vagy termékértékesítés - általános forgalmi adó felszámítása esetén az általános forgalmi adóval növelt - ellenértékeként, szerződésenként egy naptári hónapban legfeljebb 1,5 millió forint összegben teljesíthet készpénzszolgáltatást."

lajcsó # 2016.06.06. 10:00

Na, bóhóckodom én is egy kicsit! :D

"A pénztartozás teljesítésének helye készpénzfizetés esetén a jogosultnak a kötelem keletkezésének időpontja szerinti telephelye, ennek hiányában székhelye, természetes személy esetén a jogosult lakóhelye, ennek hiányában szokásos tartózkodási helye. Ha a pénztartozást a kötelezett nem készpénzfizetéssel teljesíti, a pénztartozás teljesítésének helye a jogosultnak a kötelem keletkezésének időpontja szerinti fizetési számláját vezető bank telephelye, ennek hiányában székhelye. Ha a kötelem keletkezésének időpontjában a jogosultnak több fizetési számlája van, a kötelezettet a teljesítési hely tekintetében választási jog illeti meg."
(Ptk. 6:44. § (1) bek.)

wers # 2016.06.06. 09:14

Röviden, a biztosító annak fizet, aki a károsult, és ha az egy cég, akkor annak. Nem másnak. De sokszor leginkább a szerviznek, aki a hibát elhárítja, számla alapján.
Van még kérdésed?

atttillla # 2016.06.06. 09:03

Emberek! Azt javaslom, a Jogi fórumon ne tegyetek fel kérdést, mert fontos perceket veszítetek el az életetekből. (A kérdés megfogalmazása, megírása, a válaszok figyelése és a bohócokkal való vitázás) A sok ráfordított idő ellenére, értelmes választ 99% hogy nem fogtok kapni! Ez a fórum kihalt.. R.I.P. Jogi fórum. :(

wers # 2016.06.06. 08:56

A 2 bohócon kívül valaki?
Én hármat látok (vagy csak egyet) de csatlakozom negyediknek

Joga van így visszatartani a kárösszeget?
miért, vissza akarja tartani?

Követelhetjük a postai, vagy a másik bankszámlaszámra történő utalást?
Megadnám az én számlaszámomat

Érdemes ügyvédhez fordulni?
Hogyne, valamiből meg kell élniük. A lentebbi két bohócot javaslom.

atttillla # 2016.06.06. 07:06

A 2 bohócon kívül valaki?

atttillla # 2016.05.30. 20:11

Irigylésre méltó. De komolyan!

Kovács_Béla_Sándor # 2016.05.30. 20:06

Mi az hogy?! Nagyon is!

Sherlock # 2016.05.30. 19:10

Én örömöt, mindig örülök ha segíthetek. Bélát nem tudom, bár szerintem örül annak, hogy örülök.

atttillla # 2016.05.30. 17:49

Sajnálatos, hogy a fórumokon mindig ki kell írni azt, hogy nem vagyok kíváncsi semmi félrebeszélésre, illetve vélemény nyilvánításra sem. Feltettem 3 kérdést. EGYIKRE SEM válaszoltatok. Miért szóltok mégis hozzá a témához, ha annak semmi értelme? Ti ezt élvezitek? Ebben ti meglelitek az örömötöket? Vagy mit éreztek ilyenkor?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.05.30. 15:28

:)

Sherlock # 2016.05.30. 14:27

Nem szokták szeretni, ha ki akarják velük játszani az inkasszót.

atttillla # 2016.05.30. 12:27

Gépjárműkárról van szó..
A károsult egy cég. A kárösszeg már megállapításra került. A biztosító csak a cég által bejegyzett számlaszámra hajlandó utalni.
A cégnek ez nem jó.
Kérte, hogy küldjék postán a cég székhelyére, vagy személyesen hagy vegye át, vagy hagy jelöljön meg egy másik bankszámlaszámot.
A biztosító azt mondta nincs ilyenre lehetőség.
Érdeklődtünk más biztosítóknál (3 db-nál is..), mindegyiknél lehetséges postai úton is, illetve más bankszámlaszámra is kérni a pénzt céges tulaj esetén is.

Joga van így visszatartani a kárösszeget?
Követelhetjük a postai, vagy a másik bankszámlaszámra történő utalást?
Érdemes ügyvédhez fordulni?

Köszönöm a segítségeket!