Autóbaleset


Lily33 # 2016.08.22. 12:06

Köszönöm a válaszokat.
Ma próbálkoztam ebédidőben a kár okozó biztosítójánál. Természetesen ebéd idő volt. A balesetet okozó fiatalember nem hajlandó bejelentést tenni. Futok vele pár kört még :)

gerbera317 # 2016.08.21. 09:18

Ilyen nincs, hogy bemondásra elhiszik a rendőrök a vadmesét. Vagy ha mégis, azért van a bíróság, hogy szükség esetén kimondja, hogy ilyen nincs.
Egyébként pedig, aki a vad elütését frontális ütközéssel látja jónak elhárítani, csak fokozva ezzel a bajt és a veszélyt és kárt, attól el kell venni a jogosítványt, mert az ilyennek nincs helye a volánnál.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.08.21. 07:22

A rendőrök arról foglaltak állást, hogy szabálysértés vagy bűncselekményt nem követett el a baleset egyik részese sem. Kártérítési felelőssége ettől még lehet valamelyiküknek. Amit a biztosítónak illene tudnia.

Lily33 # 2016.08.21. 06:34

Kedves Fórumozók, segítséget és véleményt szeretnék kérni tőletek.
A történet: Egyik este már sötétben vezettem hazafelé és egyszer csak a szembe jövő autó lámpái már a szemem előtt voltak és a következő kép, hogy az légzsák ereszt le az arcomból, az ajtóm nem nyílik a gyerekem hátul ordít. Kimásztunk, megúsztuk kék-zöld foltokkal. Autó kevésbé bal első kereke kitört és hát nem szép állapotban vitték el az autómentők. az utánam érkező autóba szintén esett kár mert a szemből érkező fiatalember autójából egy hatalmas hangfal kizuhant az útra és ez az autója elejét törte össze. A balesetet okozó fiú a rendőröknek elismerte, hogy ő átjött a szembejövő sávba és ott belém ütközött. De most jön a fordulat, azt mondta, hogy mindezt azért tette mert egy szarvas vagy őz érkezett az útra... Az állatot én nem láttam, csak megjegyzem, hogy szerintem nem is volt...
A rendőrök a kár okozójának a vadat jelölték meg mindhárom autónál. Annak ellenére, hogy a fiú a vaddal nem ütközött elmondása szerint kikerülte. Azt is leírják a rendőrök, hogy egyik sofőr sem vétett a kresz ellen.
A biztosító viszont a totálkáros autómat és a másik jócskán sérült autó javítását nem akarja fizetni, mondván a rendőrségi papíron az áll, hogy a vad a baleset okozója.

Előre is köszönöm a hozzászólásokat,
Anikó