Ügyvezetőnek címzett felmondás hatályossága


Doctorkotász # 2017.01.11. 16:54

Tisztelt Fórumozók!
Két gazdasági társaság között létrejött kölcsönszerződés szerződés szerinti felmondását a kölcsönadó társaság a kölcsönvevő társaság ügyvezetőjének címezte, az átvételre is került.

Mivel az adós cég, jogi személy, a kézbesítési címe a székhelycíme lenne. Hatályosult a kölcsönadói felmondás, ha nem az adós cég székhelyére, hanem az ügyvezetőjének lett küldve? Van esetleg erre BH?
köszönöm

Vadsuhanc # 2017.01.11. 17:23

A kölcsönszerződésben mi szerepel a felmondás vonatkozásában?

Doctorkotász # 2017.01.11. 17:50

az nem szerepel benne, hogy mit tekinthetnek hatályos felmondásnak ( kinek címezve stb. ), csupán annyi ( határozatlan időre szóló kölcsönszerződésről van szó ), hogy a kölcsönadó a kölcsönszerződést a tárgyhónapot követő hónap végére szóló felmondási időre bármikor felmondhatja... Egy ilyen felmondás ki is lett küldve, az adós cég törvényes képviselőjének címezve, nem pedig az adós cég székhelyére... Ez lehet-e gond, hogy ha a másik oldal ( adós ) perben, felsz. eljárásban arra hivatkozna, hogy a szerződő fél a cég, a cégnek is van kézbesítési, levelezési címe, ez a székhely, és így almás, mert nem oda ment a felmondás