csatornázási művek - nincs szerződés


lopakodó # 2017.01.12. 15:21

Még annyit magyarázatként, hogy onnan gondolom, hogy kitalált egy kamu összeget, mert tudom, hogy mennyi a közös ktg vízórásan és anélkül, kis lakásra és nagy lakásra !!!

lopakodó # 2017.01.12. 15:18

Kedves Mindenki !
Szeretnék egy kis segítséget kérni : 2014-ben vettem egy panelben lévő kis lakást. Vízórákat ( 2 db-ot kellett), szereltettünk fel, így ugye a közös költség is csökkent.A vízórát hitelesítő embert a közös képviselő ajánlotta, mi elfogadtuk, és fizettünk azért is, hogy az adminisztrációs munkát elvégezze. Azt hittük, minden rendben van. Tegnap kaptam egy levelet a közös képviselőtől, hogy nincs szerződésünk a csatornázási művekkel, ezért visszamenőleg- hasraütésszerű összegre felemelte a közös költséget, és majdnem 60 ezer Ft-ot fizessünk be.
A kérdésem, hogyan lehet, hogy ez csak két év elteltével derült ki számukra ( már ha így van, és ez az ember tényleg nem intézte el, vagy elakadt valahol a ügyintézés), milyen nyilvántartása van a társasháznak ? , és jogában áll-e a közös képviselőnek egy megálmodott összegre visszamenőleg 2014-től megemelni a közös költséget??? Megjegyzem a vízfogyasztást rendben lejelentettem, és a számlát ki is fizettem mindig. Amúgy nem használjuk a lakást, és az anyukám lakott ott 3 hónapot , ezért a vízfogyasztás is nagyon kevés. Köszönöm előre is !!!