Szabályszerű idézés kézbesítési határideje?


mackolacko # 2017.02.10. 11:32

Köszönöm szépen, kedves ObudaFan!

mackolacko # 2017.02.10. 11:32

Köszönöm szépen, kedves ObudaFan!

ObudaFan # 2017.02.10. 05:39

Szóval ha az első kézbesítési kísérlet napját nézzük, akkor megvolt a nyolc nap a tárgyalás előtt

Az első kézbesítési kísérlet dátumának semmi jelentősége. A kézbesítés dátumának van.

ObudaFan # 2017.02.10. 05:38

Szeretném tisztelettel megjegyezni, hogy a csütörtök előtt már pár nappal - a kérdező írta - az idézés már megérkezett a lakcímére.

Nem, a postai értesítő érkezett meg, nem az idézés. Csakhogy annak semmi jelentősége. Az idézést a határnap előtt 5 nappal vette át, így az nem szabályszerű.

( a borítékon elméletben rajta van, tintával )

Ha a címzett ráírja magának, mert egyébként a postai felvétel napja van rajta, aminek megint nincs jelentősége.

Vadsuhanc # 2017.02.09. 13:55

mackolacko

Szerintem az idézés szabályszerű volt, figyelembe véve azt is, hogy magad sem tudod mikor érkezett meg a címedre.. ( a borítékon elméletben rajta van, tintával )

Szerintem ennek semmi jelentősége, Te megtettél minden amit lehetett és a törvény szerint jártál el.. Így nem lenne félelmem a helyedben. A törvénytelenség nem a neked küldött idézéssel kapcsolatosan merül fel, hanem a hozott intézkedés vonatkozásában.

mackolacko # 2017.02.09. 13:39

Köszönöm. :) De látod, semmit nem értem el vele. :(
Nem is a lemondás volt a célom, hanem az, hogy helyben hallgassanak meg, de arra ki sem tértek a végzésben és az emailre sem válaszoltak. Bezzeg amikor a volt férjem nem tudotz megjelenni a tárgyaláson, akkor az ügyintéző felhívott telefonon, hogy tegyük már át más időpontra. Érdekes, akkor rögtön tudtak intézkedni.
:(
Csak nyolc nap volt a fellebbezésre, az kedden lejárt. Beadtam, amit tudtam, csak ez a szabályszerű idézés volt kérdőjeles, ill. most jutott eszembe, hogy lehet, kellett volna munkahelyi igazolás.

Vadsuhanc # 2017.02.09. 13:30

Ügyes voltál és jól csináltad.

És most a végzés kézhezvételétől már eltelt a 15 nap ?

mackolacko # 2017.02.09. 13:24

Igen, a tárgyalást megelőzően, másnap, miután átvettem a levelet.

Vadsuhanc # 2017.02.09. 13:14

Csak röviden kérdezném Tőled, mert ez nem tűnik ki pontosan - vagy én vagyok figyelmetlen - mikor közölted a hatósággal, hogy nem tudsz megjelenni az idézésen ?

A " tárgyalást " megelőzően ?

A munkáltatódtól, ha tudod szerezd be ezt az igazolást. Sokat fog jelenteni egy indokolásban, ha azt írja, hogy kérésed ellenére sem tudod segíteni, bár ez kötelessége is lenne.

mackolacko # 2017.02.09. 12:54

Kedves ObudaFan és Vadsuhanc!

Köszönöm szépen a válaszokat.

Sajnos arra nem emlékszem napra pontosan, hogy az első kézbesítés mikor érkezett, de nem rögtön tudtam átvenni, mivel nem is abban a városban lakom, ahová a levelet küldték. Szerintem öt-hat nap már eltelhetett. Szóval ha az első kézbesítési kísérlet napját nézzük, akkor megvolt a nyolc nap a tárgyalás előtt, de ha azt, hogy én melyik nap vettem át, akkor biztosan nem volt meg. És azt nem tudtam biztosan, hogy melyiket nézik a szabályszerű idézéskor: az első kézbesítési kísérletet vagy a tényleges kézbesítést. :)

Írok egy kiegészítést a fellebbezéshez, aztán majd beszámolok, eredménnyel jártam-e. :)

Még egy kérdésem lenne: amikor megindokoltam, miért nem tudok megjelenni a tárgyaláson, akkor azt dokumentálni is kell? Tehát kellett volna pl. igazolás a főnökömtől, hogy a munkám miatt nem tudok megjelenni? Vagy elég csak leírnom magát a tényt?

Vadsuhanc # 2017.02.09. 12:43

Tisztelt ObudaFan!

Szeretném tisztelettel megjegyezni, hogy a csütörtök előtt már pár nappal - a kérdező írta - az idézés már megérkezett a lakcímére. A pár nap, hogy mennyi nem tűnik ki.

Amennyiben a kézhezvétel és az idézés dátuma közötti időben jelezte az idéző hatóságnak amit lentebb leírt ( miért nem tud megjelenni ) helyesen járt el és panasza jogos is lesz.

ObudaFan # 2017.02.09. 10:08

Ahogy számolgattam az idézést a lakcímedre megkaptad ( kézbesítették )nyolc nappal előtte.

Csütörtöktől a következő keddig nem telt el a 8 nap.

Minél hamarabb nyújtsd be a fellebbezésed kiegészítését.

mackolacko # 2017.02.09. 09:36

10.000 Ft, mert 1. "indokolatlanul késleltettem az eljárást"' 2. maga az ügy miatt: volt férjem soha nem válaszol a leveleimre, semmire, illetve a válás óta soha, egyetlenegyszer nem vitte el a gyereket rendkívüli láthatásra. Őszi szünet előtt írtam neki három emailt, hogy viszi-e a gyereket a szünidőben, mert ha nem, akkor elutaznánk. Semmi válasz, mellesleg rendszergazda, folyamatos internet-elérhetősége van, plusz email-címét gyámhatóságon egyeztettük, mert már ott is többször jeleztem, hogy nem kommunikál. Szóval mivel semmire sem válaszolt, mi elutaztunk, és megírtam neki, hogy szombaton viheti a gyereket. Erre ő eljárást indított, hogy korlátozom a láthatási jogot. Minden szünidőben ez van,plusz a hétvégéket is lemondja, variálja, soha nem tudok szervezni a gyerekemmel semmit.

Vadsuhanc # 2017.02.09. 08:46

És most bírságolni akarnak vagy hoztak egy döntést az ügyben, amit sérelmet okozott Neked?

mackolacko # 2017.02.09. 08:27

Emailben kimentettem magam, hogy munkahelyről nem tudok eljönni, de azt írták, ez "nem hitelt érdemlő".
Kicsit bonyolult. Állandó lakóhelyemre idéztek, de én bejegyzett tartózkodási helyemen 250 km-re élek az állandó lakóhelyemtől.
Megirtam, hogy:

  1. Egyedül nevelem a kk. gyerekem, édesanyám súlyos beteg, nem tud vigyázni rá
  2. munkahelyemen nincs szabadságom, anyanapom sincs már (tavaly év vége)
  3. Útiköltség + fizetés nélküli szabadság nafy anyagi megterhelés lenne
  4. nincs autóm

Ennekalapján kértem, hogy tartózkodási helyemen hallgassanak meg a Kkt. 47. § (1ű4), alapján.
A végzés azt írja, hogy "szabályszerű idézés ellenére nem jelent meg", arra ki sem térnek, hogy szerettem volna, ha tartózkodási helyemen meghallgatnak.
Melléjesen gyámhivatal tudta, hogy a tartózkodási helyemen élek és dolgozom, ennek ellenére az állandó lakóhelyemre küldték az idézést.

Apuka kéthavonta feljelent mondvacsinált indokokkal már három éve, ez is egy ilyen tyúkper.

Vadsuhanc # 2017.02.09. 08:00

mackolacko

Ahogy számolgattam az idézést a lakcímedre megkaptad ( kézbesítették )nyolc nappal előtte.

Kimenthetted volna magad, igazolhattad volna a távolmaradásod okát. ( nem tudod elintézni a munkában, beteg vagy, vidéken tartózkodsz stb. )

Miért, mire hivatkozva írtad a fellebbezést ?

mackolacko # 2017.02.09. 04:49

Köszönöm szépen.
Sajnos kedden lejárt a fellebbezési határidő, és a fellebbezésben erre nem mertem hivatkozni. Benyújtható még fellebbezés kiegészítése, vagy lecsúsztam erről?

mackolacko # 2017.02.09. 04:48

Köszönöm szépen.
Sajnos kedden lejárt a fellebbezési határidő, és a fellebbezésben erre nem mertem hivatkozni. Benyújtható még fellebbezés kiegészítése, vagy lecsúsztam erről?

ObudaFan # 2017.02.08. 06:09

Szerintem hivatkozhatsz.

mackolacko # 2017.02.07. 03:17

...

mackolacko # 2017.02.06. 02:51

Tisztelt Fórumtársak!

Segítséget szeretnék kérni Tőletek egy gyámhivatali ügyben.

A végzés szerint "az idézést [...] úgy kell közölni, hogy azt az idézett a megjelenésének megkönnyítése érdekében a meghallgatást megelőzően legalább nyolc nappal megkapja".

Namármost. Hogyan kell értelmezni ezt a nyolc napot? Az első postai kézbesítési kísérlet időpontjától? Vagy ha ezt követően tíz munkanapon belül a postán átveszem, teszem azt a tizedik munkanapon, még akkor is meg kell lennie a nyolc napnak a tárgyalás kezdetéig? Ha az első kézbesítési kísérletkor nem tudtam átvenni a levelet, mert nem tartózkodtam otthon, de pár nap múlva a postai értesítővel a postán igen, akkor hivatkozhatok arra, hogy a kézbesítés nem volt szabályszerű, mivel csütörtökön vettem fel a levelet, és a tárgyalást a következő keddre tűzték ki?

A hozzászólásokat előre is köszönöm. :)