ellopott motor


drbjozsef # 2017.03.01. 11:08

Hát szerintem a műhelyen igenis számon kérheti, ő csak a műhellyel volt jogviszonyban, adott egy motort, és sérülten kapta vissza. Kutyát nem érdekli a tulaj szemponttjából, hogy használták, ellopták, vagy azt használták ütvefúró helyett.

Aztán a műhely noszogassa a rendőrséget, hogy meglegyenek az elkövetők, és hajtsa be ő a kárát rajtuk. Ne én, akitől nem loptak motort, én egy műhelybe adtam le javításra és tőlük lopták el.

fera: laikus válasz volt, nem vagyok jogász.

fera # 2017.03.01. 08:36

Tisztelt Fórum
Az el lopot motorom története tovább bonyolódik. Szerencsére a motor meg került. csodával határos módon visszavitték oda, ahonnan elvitték. Ez jó hír. Viszont sajnos több sérülés is van a motoron. Ennek össz értéke kb. 40.000Ft. Az elkövetők viszont még nincsenek meg. Kérdésem a következő, hogy ilyen esetben az anyagi kártérítést kitől követelhetem.
Köszönöm

Dr.Attika # 2017.02.23. 15:07

Bizonyítani kell, hogy a mkp-t javítás céljából vitte oda. A rendőrségi iratokkal bizonyítani tudja a kár bekövetkezését. Bizonyítani kell a mkp. értékét. Így teljes a kárigény. A rendőrségen jelentkezzen be sértett károsultként és kérje, hogy a büntetőeljárásban ítéljék meg polgári jogi igényét. Ettől függetlenül is igényelhet a kártérítést a "műhelytől".

pazs # 2017.02.23. 13:34

Károd már van, az elévülési időn belül kezdeményezheted a megtérítését, persze minél több idő telik el, annál nehezebb lesz. A nyomozás ettől független, ott a tolvajt keresik, de neked a "műhely" okozta a kárt. Ha meglesz a tolvaj, a "műhely" majd tőle követel, de neked ahhoz nem lesz közöd.

fera # 2017.02.23. 12:49

Tisztelt Dr. Attika
Kérdésem még az lenne, hogy a kártérítési eljárást mikortól lehet kezdeményezni. Jelenleg nyomozás folyik, ami információm szerint ekkora értéknél 60nap, és 2 évig meghosszabbítható.
Köszönöm

Dr.Attika # 2017.02.22. 09:28

Tisztelt fera!
A "műhely" köteles megtéríteni a kárt. Ha a műhelynek nincs biztosítása, az az ő baja. Terjesszen elő kártérítést a "műhely" felé.

fera # 2017.02.22. 09:16

Tisztelt Fórum
Kérdésem a következő lenne.
Motoromat leadtam egy műhelybe, karbantartásra. A műhelyt feltörték, és elvittek belőle több motort, közötte az enyémet is. CASCO nem volt a motorra, a műhely épületre sem volt biztosítás,(mint kiderült). Jelenleg rendőrségi nyomozás van, a feljelentés megtörtént, kihallgatások befejeződtek. Őszintén szólva nem sok esélyt látok a motor megkerülésére. A biztosítói kártérítés kizárva, biztosítások hiányában. Milyen egyéb lehetőségem van a kár megtérítésére?

Válaszukat előre is köszönöm