tul alacsony osszegu karterites


Kennedy # 2017.03.09. 10:52

JO kerdes. Az a helyzet, hogy epp most jottem a birosagrol, ahol megkerdeztem mi tortent a vegrehajtassal. Azt mondtak all az egesz ugy, mert felulvizsgalati kerelmet kert az alperes es az egesz akta a Kurian van.
Ezt sem ertem, termeszetesen. Masodfokon JOGEROS lett az az alacsony karteritesi osszeg. Az ember elkezdte fizetgetni havonta, ahogy O gondolta. Mi ehhez nem jarultunk hozza, mondtuk, hogy azt a targyalason kellett volna kernie, ahol meg sem jelentek. Erre gyorsan irt egy reszletfizetesi kerelmet. A tobbit tudjatok. Az altala megallapitott osszeget tavaly kezdte utalgatni, de nem fizet rendesen. A Februari osszeget nem utalta at. A Marciusi 2000-rel kevesebb, mint amit O megallapitott.
Szoval ujabb kerdes es koszonom a segitsegeteket.
Ha van egy jogeros vegzes. Akkor a vh-nak nem kellene levonnia az osszeget a bankszamlabol. A felulvizsgalati kerelem nem egy "masik" ugy?
Azt mondtak a birosagon, arra varnak, hogy visszakapjak az aktat a Kuriatol, mert kell a vh-nak, az abban levo anyag. Ez igaz? Neki nem eleg a Vh-i lap?
Meg valami: Azt olvastam, hogy reszletfizetest 12 honapot lehet engedelyezni, ha cegnek van megitelve a karterites. Ha maganszemely az illeto, akkor csk 6 honap. Ezek a bejegyzesek regiek is lehetnek, azota valtozhattak. Azon az iraton - vegrehajtasi lap -, amit en adtam be, a hatuljan apro betus megjegyzesek vannak tollal, datummal. Aztan van egy ceruzas is: "Nincs nev". Nem tudom mit jelent. Le akartam fenykepezni, de nem engedtek. Az egesz eljaras nagyon furcsa.

Burn Out # 2017.03.08. 22:07

gerbera: :))))

gerbera317 # 2017.03.08. 22:01

Jól eltörhették a kezeidet, vazz, mert úgy látom, azóta sem tudsz rendesen írni.
Most mivaaan? Peres szakaszban van a nyomorod, vagy végrehajtási szakaszban? Ha peres szakaszban, akkor miféle végrehajtás? Ha végrehajtási szakaszban van, akkor miféle bíróság?

Dr.Attika # 2017.03.08. 21:59

Nincs iratminta. Szépen ,magyarsággal le kell írni a kifogást.Elfelejtünk már fogalmazni is.

Kennedy # 2017.03.08. 21:47

Hol talalok iratmintat a Kifogashoz?

Kennedy # 2017.03.08. 19:37

Koszonom.
Ezt a kifogast a bironak kell cimezni? Akkor vajon megsurgeti sajat magat?

ObudaFan # 2017.03.08. 17:13

A vegrehajtas lassusagara végrehajtási kifogás van lehet panaszt tenni, amit a vegrehajtonal lehet benyújtani es a birosag bírál el. Ebben a végrehajtó mulasztása panaszolhato. Ha a bíróság eljarasat tartod lassúnak, a bírósághoz lehet benyújtani az eljárás elhúzódása miatti kifogást.
Amit te írsz, az nyilván az utóbbi kategória lehet esetleg.

Kennedy # 2017.03.08. 09:21

Es a vegrehajtas lassusagara lehet vhol panaszt tenni? Harom bankszamlat adtunk meg. Megsem tortenik semmi.
Erdekes, hogy az alperes minden beadvanya utan kivarjak a harminc napot, akkor ledatumozzak a vegzest, utana meg ket-harom hetig nem kuldik el. Vagyis minden alkalommal a kovetkezo honapban kapom meg, ugy, hogy mar befizette azt a havi reszletet is az alperes. Aztan ir vmi ujabbat, amit 30 nap alatt elbiralnak es csak ket hettel kesobb adjak postara. Ujabb havi dij.
Pl. 2016.Nov.25-en adtam be a Vegrehajtasi lapot. A birosag kuldott egy vegzest, amiben tajekoztat arrol, hogy alperes reszletfizetest kert. Ezen a datum 2016. Dec. 20. En 2017. Januar 5-en kaptam meg.Jan 9-en kuldtunk egy levelet, hogy nem jaruluk hozza - bar nem is kerdeztek, csak tajekoztattak -. A birosag elutasitotta az alperes kerelmet, ez a vegzes 2017. Febr. 7-en kelt. En Febr. 24-en kaptam meg. Azota semmi. Ez nem szandekos idohuzas?

Burn Out # 2017.03.07. 21:41

az se derült ki, hogy milyen kár ért pontosan a kéztörésen kívül, a kár részben vagy egészben máshonnan megtérült-e stb.

nem szerencsés más káreseményhez hasonlítani a kártérítés mértékét.

ObudaFan # 2017.03.07. 20:42

Ha sérelemdíj (nem vagyoni kártérítés) iránti igényről van szó, akkor formálisan van helye felülvizsgálatnak. Ha vagyoni kártérítésről, akkor eleve 3M Ft alatti összeget nem lehet felülvizsgálati eljárásban vitatni.
Hogy érdemben is van-e esély, annak az eldöntéséhez viszont ismerni kellene az ítéletet. Nem annak van jelentősége, hogy hány oldalról van szó.

Kennedy # 2017.03.07. 19:11

Szoval tul alacsony az osszeg? Azert nem lehet felulvizsgalatot kerni?
Amugy az indoklas kb.8 oldal. A baleset pedig egy kezi automosoban tortent. Megcsusztam es elestem a vizes, habos repedezett betonon. Fenykep keszult. Kertem szamlat es azt is, hogy irja ra, elestem es megserult mindket kezem es mindket terdem. Ra is irta. Kesobb derult ki, hogy az egyik kezem el is tort. Sajka csont. A legnehezebben gyogyulo tores. Koszonom a valaszokat

Kovács_Béla_Sándor # 2017.03.07. 14:21

Benne van az ítélet indoklásában részletesen, hogy miért annyit ítélt meg a bíróság, amennyit.
Továbbra sem árultad el, milyen tényállás alapján követelted a kártérítést, márpedig a felülvizsgálat elvi lehetősége attól függ. Főszabályként ekkora pertárgyértéknél nincs felülvizsgálat.

Kennedy # 2017.03.07. 13:57

A kert osszeg 1,5 MFt volt. Abbol kiindulva, hogy 20 evvel ezelott a csaladban tortent egy csonttores, es akkor 230 eFt-ot itelt meg a birosag. Ahogy irtam az akkori atlagber alapjan szamoltam ki. 10-szeres emelkedes, az kb. 2MFt-ra jott ki, de csak 1,5 MFt kertunk. A megitelt osszeg 300,000. Irrealisan alacsonyak Magyarorszagon a kartieritesi tetelek. Mas: A jogeros vegzes utan a vallalkozo e-mailben kozolte, hogy 12 havi reszletben fogja ezt az osszeget megfizetni. El is kezdte tavaly oktobertol, annak ellenere, hogy ebbe nem egyeztem bele. Aztan irt a birosagnak egy reszletfizetesi kerelmet, amit elutasitottak. A sajat vagyona 60 MFt folott van. Mult honapban kaptam meg errol a vegzest. A februari reszletet nem is fizette be, gondolom O is megkapta az elutasitast. Aztan most Marciusban dafke, elutalta a reszletet. Az ido megy. Most ez ellen a vegzes ellen fellebbezhet. Gondolom meg is teszi. En Januarban vegrehajtast kertem, de nem nagyon eroltetik. Lehet-e ezert vhol panaszt tenni? Aztan mindjart lejar az egy ev es ugy lett, ahogy O akarta.

ObudaFan # 2017.03.06. 17:04

Annak megítéléséhez is, hogy egyáltalán lehet-e, és annak megítéléséhez is, hogy esély is van-e, ennél több információra van szükség. Egyáltalán mennyi volt a követelt osszeg? Pontosan milyen jogcímeken és milyen tényállás alapján? Mekkora a megítélt összeg?

Dr.Attika # 2017.03.06. 16:34

Válasz kérdezőhöz: Lehet, de nem vezet eredményre.

Kennedy # 2017.03.06. 16:05

Kerdes ugyvedhez: Lehet-e felulvizsgalati kerelmet beadni, ha a birosag masodfokon sajat hataskorben itelte meg egy karterites osszeget, a kert osszegnek csak a 20%-at. Ez az osszeg kb. 20-25 evvel ezelotti karterites osszegenek felel meg. (csonttores) Abban az idoben az atlagber kb 5000 Ft-volt.