jóvátételi perek


ObudaFan # 2017.05.30. 04:51

Ami a jó hír, hogy itt ebben is még a régi törvény érvényesül, vagyis ha igazolható a fizetésre történt írásbeli felhívás, az megszakítja az elévülést.

Ronesz # 2017.05.29. 17:51

Ahogy én tudom,kapott az egyesület 2013-ban igénybejelentést nem vagyoni károk megtérítésére,de átvételt követően nem jött válasz...így marad a jogi út...

ObudaFan # 2017.05.29. 16:05

Nagy választási lehetőség nem lenne, hiszen a régi torveny hatálya alatti magatartást sérelmet, így a régi Ptk. szerinti nem vagyoni és esetleg vagyoni károk szabályai szerint lehetne eljárni, ha egyebkent a kártérítés feltételei fennállnak, mert az azért nem ilyen automatikus. Viszont itt a 2011-es károk jó eséllyel el is evultek.

Ronesz # 2017.05.29. 15:50

A bíróság nem állította vissza a tagságát,tekintettel az Etv.re,ami szerint egyesületi tag csak határozatot támadhat meg.Ő a neve "tisztára mosását" kéri...mondjuk nyilvànos bocsánatkérés?A pozícióját nem kapja vissza az egyesülettől,így ... esetleg jó hírnévhez való jog megsértése,vagy rágalmazás miatti nemvagyoni kártérítés?Hiszen a lefokozó megsemmisített határozatban lévő tartalomról bebizonyosodott hogy nem igaz...

pazs # 2017.05.29. 13:13

Mi az a jóvátételi per? Ha megsemmisítette a bíróság a tag kizárásáról szóló határozatot, akkor hogy-hogy ex-tag?

A jóvátétel esetében meg kell nevezni annak módját,vagy a Törvényszék szabja meg,az eset súlya szerint?

Polgári perben a bíróság semmi olyat nem csinálhat, amit nem kértek tőle.

Ronesz # 2017.05.29. 12:19

T.Fórumozók! Kártérítés, vagy jóvátétel? Egy nagyon jó barátom egyesületi helyi vezető volt. Egy 2011-es rágalom "hadjárat" révén az egyesület a tagságából kizárta.Bírósághoz fordult az ex-tag,a bíróság jogerősen lezárva az ügyet,megsemmisítette az egyesület határozatát 2013-ban.A pert követően az ex tag felszólítást kűldött az egyesület vezetőinek hogy mossák tisztára a nevét,hiszen a kizárása jogellenesként került megállapításra.Se kép se hang,így maradt a jogi út.Szerintetek,mi a célszerűbb és egyszerűbb?Kártérítés a régi ptk.-val bukdácsolva,vagy jóvátételi per?A jóvátétel esetében meg kell nevezni annak módját,vagy a Törvényszék szabja meg,az eset súlya szerint? Üdv.