Gyermek eltűnése,rendőrök hallgatnak...


Ronesz # 2017.06.15. 16:08

Tisztelt Fórumozók! Az anyuka egy nap elköltözött ismeretlen helyre,vitte magával a kiskorú,6éves gyermeküket is.Az apuka bejelentette az eltűnést.Telefonos érdeklődésre a rendőrök elmondták két nap múlva hogy megtalálták a gyereket az anyjával,jól vannak.Viszont,az apukának nem mondják meg a tényleges tartózkodási helyüket,a rendőrök gyakorlatilag semmit nem mondanak,pedig közös szülői felügyelet van érvényben,amire az apuka hivatkozik is.1 hete találták meg a rendőrök a tartózkodási helyüket,azóta semmi.... Van tippetek esetleg hogy mi lehet a háttérben?

Vadsuhanc # 2017.06.15. 16:17

Igen van. Az édesanyát bántalmazták, az édesanya fél az apától, az édesanya szerelmes lett... Mire gondolsz tulajdonképpen, és mit szeretnél tudni ?

A gyermeket lehet védelem alá vették a gyámhatóság által, Az anya gyermekotthonba költözött...... Az apa mit mond ?

Vadsuhanc # 2017.06.15. 16:28

Fordítok egyet a dolgon... Az apa ne nyugodjon bele. Menjen be a gyámhatósághoz a rendőrségtől kapott jegyzőkönyvvel. Kérje, hogy a gyermek tartózkodási helyén környezettanulmányt végezzen az illetékes hatóság. Kérje, hogy a gyermek elhelyezéséről nyilatkozzanak, hogy az a gyermek fejlődését nem veszélyezteti. Kérje továbbá annak vizsgálatát, hogy a gyermek láthatása milyen módon oldható meg és kérje, hogy az anyát erről nyilatkoztassák, hogyan kívánja az apa ezen jogát biztosítani.

Mivel az ügyet nem ismerjük részletesen ki lehet a hibás..........

Ronesz # 2017.06.15. 16:43

Időközben lett is némi válasz az apától. Semmilyen bántalmazás nem történt,az anyuka jogellenesen vitte el a gyereket,átjelentette a lakcímét is önhatalmúan,annyit mondott a rendőröknek hogy nem járul hozzá hogy a tartózkodási címét kiadják.Az apuka a Ptk. 4: 164.§.(1) bek.-e alapján a kisgyermekük feletti szülői felügyeleti jog gyakorlására közösen vagyunk jogosultakat hivatkozta. Ennek ellenére a rendőrök hallgatnak,a gyámhivatal nem csinál semmit.Most ideiglenes intézkedést kért a bíróságtól az apuka a gyermek apukához visszahelyezésére.Az anyuka magatartását minden körben jogellenesnek tartja,nincs jogában a gyerek láthatását akadályozni gyakorlatilag a nullára. Normális esetben a rendőrök az eltűnt személy felleléstől számítva mikor kell hogy értesítsék a bejelentőt?

Vadsuhanc # 2017.06.15. 16:44

A rendőrök meg azért hallgatnak, mert hallgatniuk kell.
Az eltűnt személy nem kívánta közölni a tartózkodási helyét a bejelentővel, amely törvény adta joga. Itt a gyermek bonyolítja meg a dolgot, de azt leírtam az apa mit tegyen.

Vadsuhanc # 2017.06.15. 17:00

...."Normális esetben a rendőrök az eltűnt személy felleléstől számítva mikor kell hogy értesítsék a bejelentőt?...."

Most itt megint mire gondolsz ? Ne a rendőröket hibáztassa már az apuka mindenért és azért mert az élete tönkrement.!

Én senki mellett nem foglalok állást sem az apa sem az anya mellett. Az ügy onnantól, hogy az anya és a gyermek meg lett és bűncselekmény megalapozott gyanúja nem állapítható meg nem a rendőrség ügye! ( pont )

Vadsuhanc # 2017.06.15. 17:13

Még mindig nem értem a kérdésnek a lényegét !

A bíróságon ügy van belőle. Ott majd döntenek.

Mit szeretnél tudni, azon kívül, hogy a rendőrök felelősségét firtatod? ( szerintem nem jogosan )

Ronesz # 2017.06.15. 17:37

Állítólag az apuka nem kap konkrét választ arra,hogy milyen indokkal nem tudhatja meg a gyermekének a tartózkodási helyét.Neki az,hogy az anyuka elvitte és így járt,mert az anyuka nem járul hozzá a tartózkodásuk kiadásához,nem elfogadható szerinte.Az apa volt a távozásig a gyermek gondviselője,szerinte az anyuka gyakorlatilag jogellenesen,önbíráskodva gátolja az apuka szülői felügyeleti jogát.

Ronesz # 2017.06.15. 17:39

Az ideiglenes intézkedés határideje úgy tudom 15 nap?

Vadsuhanc # 2017.06.15. 17:58

Azt írtad a bíróságon már kezdeményezett eljárást az édesapa!

Ott mit mondtak, mi az ítélet?

Hatósági eljárásokat akarsz itt megkérdőjelezni illetve ellenőrizni. AZ édesapa fogadjon egy ügyvédet és majd az biztosítja, hogy jogellenes cselekmény ne történjen.

Még mindig nem írtad pontosan mit szeretnél megtudni az apuka helyett!

Ronesz # 2017.06.15. 18:17

Az apuka egy nagyon jó ismerősöm,nem fórumozik.Van egyébként ügyvédje,ennyit tudtak tenni hogy pert indítottak,és ideiglenes intézkedéssel kéri a gyermeke átadására kötelezni az anyukát,és visszahelyezését kéri a gyermeknek.Az anyuka viselkedése minden ponton jogellenes,mivel nem kizárólag ő a szülői felügyelet gyakorlója,a gyermeket érintő lényeges kérdésekben közösen kell dönteni,az apa kérésére biztosítania kell az arányos látogatást,nem bújtathatja el a gyermeket ha az apja kéri.Nincs szó távoltartásról sem,így lassan eljutnak oda,hogy az anyukával valami nem stímmel....ami újabb aggodalmat feltételeztet....

Vadsuhanc # 2017.06.15. 18:19

Értelek!

De most is kérdezem! Mi az amire választ vársz itt a fórumon ?

batka75 # 2017.06.16. 13:09

Nos.. Az eltünést a körözési törvény alapján folytatják le és az eljárás nem büntetőeljárás hanem közigazgatási. Amenyiben az eltűnt sazemély előkerül de nem járul hozzá tart.helyénbek közléséhez akkor azt nem fogják megmondani. Jelen esetben az anyuka ugyanolyan szülői felügyeletet gyakorló szülő (a leírtakból következően gondozója is a gyermeknek) mint apuka, tehát ezzel a jogával élhet. Ha jól fejtem meg a kérdést akkor a szülői felügyeletet és a kapcsolattartást kellene minnél előbb szabályozni és ezt kezdeményezte egy ügyvéd a bíróságon. erről valóban tud a bíróság (a gyermek érdekeire figyelemmel) soron kívűl akár előzetes intézkedéssel dönteni. Ha már ezekről van bírói döntés és ha ezt a bírósági döntést sérti meg valaki akkor lehet az eljárás gyámhatósági... esetlegesen (feltételek fennállása esetén) rendőrségi ügy mármint büntetőeljárás. " Anyuka viselkedése minden ponton jogellenes"... nos egyenlőre ezt így nem érzem inkább úgy fogalmaznék nem kompromisszumkész (amit nem tudunk miért) és cselekedetivel feltehetően nem a gyermek érdekeit helyezi előtérbe. A gyermeknek ugyanis joga és kötelessége külön élő szülőjével kapcsolatot tartani (ahogy a kölönélő szülőnek is joga és kötelessége). Szval a leírtak alapján én nem látok a hatóságok részéről mulasztást (sőt inkább jogszerű eljárást) a családjogi kérédsekben pedig Bírósághoz kell fordulni, amit ügyvéd a leírtakból következően meg is tett. Az idő múlása (feltehetően) sok minden sérelmet csillapít és a szülők a gyermek érdekében kompromisszumos módon kommunikálni fognak..legalábbis ez lenne a kívánatos.