Illegális tevékenységek


kova1974 # 2017.10.02. 19:17

Tisztelt Fórumozók.

Számtalan helyen látom, nem csak a neten a hirdetési portálokon, hanem a városomban is családi házaknál, hogy rendszám néküli autókkal van tele az udvar. Rengetegen "bizniszelnek" külföldről behozott autókkal feketén. A NAV vagy az illetékes hatóságok miért nem tesznek az ilyen kisstílű autónepperek ellen semmit???

ObudaFan # 2017.09.07. 19:33

A birtokost birtokvédelem illeti meg, ha birtoklásában jogalap nélkül háborítják.
A birtokos a zavarás megszüntetését kérheti a bíróságtól.
A birtokos egy éven belül a jegyzőtől is kérheti a zavarás megszüntetését.
A jegyző a birtoksértőt a birtoksértő magatartástól eltiltja; kivéve, ha nyilvánvaló, hogy az, aki birtokvédelmet kért, birtoklásának megzavarását tűrni volt köteles.

Tehát: ha ez az állapot több, mint egy éve fennáll, a bíróságtól, ha kevesebb, mint egy éve áll fenn, a jegyzőtől vagy a bíróságtól kérhetsz birtokvédelmet.

palilaci # 2017.09.05. 16:11

Tisztelt Fórumozók
Segítségüket kérem. Ha jól emlékszem egyszer már volt téma, de nem találom.Szomszédom küldöldi autókkal seftel már régóta. Egyre több autó áll nála az udvaron. Ami önmagában még nem is lenne zavaró tényező, de a zaj, ami az autók "feljavítgatásával" jár bődületes.Mindig megy valami gép, bőgeti a motort, stb. Sokszor késő estig dolgozik, pihenni, dolgozni szinte nem is tudok.Már évek óta ezt hallgatom, azt hittem idővel majd leáll ezzel a nepperkedéssel, de egyre rosszab. Várhatóm azt is, hogy egyszer talán a hatóság is felfigyel rá, de SEMMI! Mitévő legyek???