el nem végzett munka mit tehetek


CsKR # 2017.10.03. 06:41

@ObudaFan

Köszönöm a választ.

ObudaFan # 2017.10.01. 20:54

A csalás megálla akkor, ha nyilvánvaló, hogy el sem akarta végezni a munkát. A magyar építőipar jelenlegi állapotában ezt egy néhány hetes csúszásnál nem tartom valószínűnek. Ha anyagra vette fel az előleget és nem tud elszámolni vele, az sikkasztás.
Egyebekben polgári per.

CsKR # 2017.10.01. 08:16

Tisztelt Fórumozók!
Tanácsra lenne szükségem az alábbi ügyben: augusztus végén egy illető elvállalta a házunk udvarának és bekötő útjának térkövezését. A vállalkozó erről egy általa megbízási szerződésnek nevezett dokumentumot is írt, amit a feleségem és én is aláírtunk és persze ő is. Ebben a dokumentumban szerepelnek határidők, pénzügyi feltételek és egyéb kötelezettségek (kinek milyen anyagot kell biztosítani). A teljes munkadíjat is leírta valamint az előleg összegét is, illetve, hogy számlát fog adni a részmunkákról amiket nekünk ki kell fizetnünk. Az előleget a "szerződés" megkötése után átutaltam az általa megadott számlára. A munkavégzés viszont csak nagyon nehezen indult el, többszöri telefonálás után volt csak hajlandó elkezdeni. Amikor befejezték az aktuális munkafázist további pénzt követelt, persze számlát a munkáról nem kaptam. Mivel úgy láttuk, hogy ha nem fizetünk akkor nem fogják folytatni ezért átutaltam a kért összeget.
Azóta viszont semmilyen további munkát nem végzett, telefonon is csak nehezen tudom elérni, ha sikerül akkor is csak ígér valamit amit aztán nem tart be. Lassan egy hónapja tart ez az állapot, a teljes munka harmadát végezte el viszont a munkadíj kétharmadát megkapta. Milyen jogi lehetőségeim vannak ebben az esetben? Be lehet ezért perelni?
Vagy megáll a csalás bűntette is? A "szerződésben" megjelölt határidők már több hete lejártak.

Segítséget előre is köszönöm,
K.