Fórum polgári jog régebbi elöl     új hozzászólás


Perben egyezség

alfateam # e-mail 2017.11.14. 16:59

84. § [A perköltség viselése egyezség esetén]
A bíróság által jóváhagyott egyezség megkötése esetén a felek megállapodása szerinti fél téríti meg az ellenfele perköltségét. Megállapodás hiányában az egyezség szerint pernyertes fél perköltségét az egyezség szerint pervesztes fél téríti meg. Az egyezség szerinti részleges pernyertesség esetén a 83. § (2) és (3) bekezdésében foglaltakat kell alkalmazni. Ha a pernyertesség és a pervesztesség aránya nem állapítható meg, egyik fél sem köteles perköltség megtérítésére.

lajcsó # e-mail 2017.11.14. 13:54

Ez szerintem úgy működik: a felperes a keresetében kéri, hogy a bíróság az alperest kötelezze a perrel fölmerült költségek megtérítésére. A kereset teljesítését az alperes nem ellenzi.

Dr. Szücs Lajos
Ügyvéd

ObudaFan # e-mail 2017.11.14. 06:54

Járhatónak tűnik, de az ügyvéded ismeri az ügy részleteit.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

tekintettel # e-mail 2017.11.12. 12:49

Ebből nem értek semmit egyértelműen. Ez nem egyszerű leírás....

alfateam # e-mail 2017.11.12. 12:41

Ezt nem Ti döntitek el hanem:
https://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…

tekintettel # e-mail 2017.11.12. 12:30

Tisztelt Csoport!
Segítséget kérnék...
Egyezség született egy évek óta tartó perben, melyben én mint alperes teljes költségmentességet kaptam, a felperes csak részlegeset. Egyezség utáni szakértői díjat,amelyet ő kért ....nem szeretné fizetni. Ez okból kitalálta,hogy mivel nekem teljes költségmentességem van vallaljam át a szakertőt, így az állam kifizeti a költségeit. Elég furcsa kérés ez, nem tudom mi tévő legyek. Az ügyvédem szerint rendben van ez, maximum fellebbezünk ha mégsem.... Ez elég kevés válasz arra, hogy megnyugodjak és a felperes terheit átvállaljam. Akinek ilyen ügyben van tapasztalata kérem segítsen! Valóban ez ìgy járható út? Köszönöm