Fórum polgári jog régebbi elöl     új hozzászólás


Exbosszú

gerbera317 # e-mail 2017.11.13. 08:36

Már írták: megszüntetés iránti pert kell indítani. De az előzményeljárást is végig kell vinni, ez pedig a Vht 41. § szerinti eljárás.
Írt a végrehajtó a nőnek levelet, amire nemválaszolt.
Na, ez az, ezek szerint meg is volt, de "a nő nem válaszolt".
Írni kell a végrehajtónak, nagyjából ezt:
T. Végrehajtó! A végrehajtást kérő alaptalanuul kérte a végrehajtás elrendelését, íme a bizonyíték stb. Kérem a Vht. 41. § szerinti eljárás lefolytatását. Amennyiben ez már megtörtént, szíveskedjék annak eredményéről tájékoztatni. Amennyiben a végrehajtást kérő a felhívásra nem válaszolt, szíveskedjék a 41. § (3) szerint beterjeszteni az iratokat a bírósághoz. Intézkedését előre megköszönve, tisztelettel stb.
Tehát ilyesmit. Elég alpári a stílusod, úgyhogy inkább a fenti mintát kövesd, ne a sajátodat.
Azt sem látom be, ha az ügyvédnek volt ideje arra, hogy írjon a nőnek, miért nem volt ideje arra, hogy ezt a fentit megírja a végrehajtónak. Merthogy ez az eljárás helyes menete, nem valami más.

tekintettel # e-mail 2017.11.12. 17:43

Az első mondatban írtam, hogy a férjem és az exe... Két gyerekük született. 10 éve váltak el, a tartást fizeti azóta is a férjem. Soha nem volt elmaradás.

Burn Out # e-mail 2017.11.12. 17:26

végrehajtás megszüntetése iránt pert kell indítani

Burn Out # e-mail 2017.11.12. 17:24

oké, az exes dolgot már értem :)

Burn Out # e-mail 2017.11.12. 17:23

valljuk be most sem sikerült értelmesebben leírni :)

a férjed volt párjának mi köze van a tartásdíjhoz? ő hogyan lett jogosult?

10 év alatt biztos, hogy kaptál volna már értesítést a végrehajtótól...

fuss neki újra a történetnek.

tekintettel # e-mail 2017.11.12. 17:15

Időrendben
10 éve elváltak a férjem és az exasszony.
Gyerektartás mindig fizrtve volt, van.
Pert indított az ex 2012-ben, hogy több gyerektartast ker, lesre futott... De ott is elismerte mindig pontosan volt fizetve.
Pár hónapja a végrehajtónál jártunk teljesen más ügy miatt, ahol kiderült, hogy az ex kb 10 éve bedta hogy nem kap gyerektartást es mára ez 3 milliora duzzadt.
Írt neki a végrehajto, hogy ismerje el, hogy fizetve van, nem reagált.
Írt neki ügyvéd, nem reagált.
Mit lehet tenni?

nonolet # e-mail 2017.11.12. 17:02

Ez így zavaros.

Időrendben!!! és értelmesen..
Írd le újra az események sorát.

tekintettel # e-mail 2017.11.12. 12:37

Kedves Fórumozók!
Érdeklődnék mit lehet tenni olyan ügyben ha a a férjem és az exe akinek két gyereke született a kapcsolatukból tíz éve a gyerektartást rendben fizeti... Pláne tudom, mert én magam utalom minden hónapban. Ennek ellenére tejesen más ügyben kellett végrehajtóhoz forduli, ahol megtudtuk, hogy az exasszony tíz eve beadta, hogy nem kapott gyerektartást.... Ami azóta majd 3 millióra duzzadt. Hogy történhet ilyen? Í2012- ben beperelt az ex , több gyerektartást kért volna... Ott le is nyilatkozta, hogy minden honapban fizetve van a tartásdij. Ekkor sem tûnt fel senkinek ez a baki.... Írt a végrehajtó a nőnek levelet, amire nemválaszolt. Írt az ügyvéd neki, hogy ismerje el, hogy nincs tartozás, semmi válasz. Mit lehet tenni?????? Köszönöm.