személyiségi jog sérelme


Kovács_Béla_Sándor # 2017.11.15. 14:25

Nem érted te ezt...

Jobb lenne, ha az ügy érdemével foglalkoznál, és nem ilyen emberjogászi kekeckedéssel. Ha ezt előadod a perben is, csak felkelted a bíró ellenszenvét, más eredménye nem lesz.

Ronesz # 2017.11.15. 14:18

Hát,igen.Az ugye jó kérdés.... Van ettől jobb is!Az anyuka az apuka által idézett tanú orvosi lapját adta be,mondván hogy vérnyomás és szívpanasz,no meg a 70éves kora miatt ne hallgassák meg...:) Ez a komoly!Ki adta ki,és itt már szerintem a felhasználás is mérvadó lehet,hiszen rögtön 7 személy előtt vált ismeeetessé a tanú orvosi és személyes adatai,aminek eredete még nem ismert...

ObudaFan # 2017.11.14. 05:52

Magával a felhasználással szerintem sokat kezdeni nem lehet, hiszen nem hozta nyilvánosságra, csak perben használta fel. A megszerzés vonatkozásában hogy lehet-e valamilyen jogi lépést tenni, az attól függ, hogy szerezte meg.

Ronesz # 2017.11.13. 21:29

Ja,és az anyuka nem nyilatkozik arról hogy az adatokat miként szerezte meg,tehát az sem kizárt hogy ismerős révén az adatbázist feltörve szerezte meg és használta fel,vagy első verzió szerint a vh.kérőtől.Mindkét esetben cél az egyértelmű lejáratás volt.

Ronesz # 2017.11.13. 21:18

Tisztelt Fórumozók!
Nem tudom ezt a kategóriát helyesen ide vagy a büntető részre kellett volna írnom. Volt egy gyermekelhelyezési per,ahol a régóta különélő anyuka akcióba lendült. Hogy a gyermek szülői felügyeleti jogát megszerezze,valahogy szert tett az apukával szemben épp fennálló egy pénzügyi végrehajtási végzésre,melyről az apuka a bürokrácia miatt nem is tudott még hogy folyamatban van.Vélhetően a vh.kérő (akivel az anyuka lepaktált) adhatta át a végzést vagy az ügyszám információt,hogy az apukát a bíróságon lejárassa ezzel az anyuka,ami meg is történt.Az apának ez sértő,hiszen ez az ő magán ügye,és gyakorlatilag lejáratták vele,hiszen egy vh. nem is volt tárgya a pernek,mégis kellemetlen szituációvá vált(az apuka azóta rendezte a vh.-t,de a perben az anyuka részéről ez mindig visszaköszön).Milyen jogsértő magatartás valósulhatott meg az anyuka jogosulatlan irat vagy adat megszerzése révén?Válaszokat köszönöm.