Legkisebb telekméret


TNándi # 2017.11.15. 14:48

Annyit még, hogy a változási vázrajz készítés természetesen elengedhetetlen.

TNándi # 2017.11.15. 14:46

Sziasztok!

A következő a kérdésem. Ha a helyi építési szabályzat azt állapítja meg, hogy a legkisebb telekméret 10 hektár, akkor a 8 hektáros osztatlan közös tulajdonú területeken létre lehet-e hozni új 1/1-es ingatlanokat úgy, hogy a tényleges tulajdoni viszonyokat a HÉSZ hatályba lépése előtt hatósági határozat igazolja?

A hatósági határozat némileg el lett rontva, mert fel lett tüntetve a tényleges természetbeni terület, az a szöveg is, hogy "tulajdonba adás", tehát nem használati viszonyokat alakított ki, de melléírt egy osztatlan közös eszmei hányadot is, melyet területarányosan rögzített. Természetesen az ingatlan-nyilvántartás ezeket az eszmei hányadokat rögzítette.

Mivel nem nagy területekről van szó, nem biztos, hogy a HÉSZ-t ezért lemódosítanák, viszont a határozat elméletileg nem is adhatott volna tulajdonba eszmei hányadot, azt törvény alapozta meg. Ebből kifolyólag szerintem ingatlan-nyilvántartáson kívüli tulajdonszerzés jött létre, a földhivatali bejegyzés pedig módosítható. Szerintem.