Tértivevényes levél ?


chsaba # 2011.01.08. 12:17

Még egy kérdés és befejeztem :)
Remélem erre kapok választ.
A határozat szeélyes átvételénél mit kell aláirni a rendőrségen hogy szabályossan kézbesitve legyen a határozat?
Ugy tudom jegyzőkönyvet vagy tévedek?
Velem a hölgy egy üres tértivevényt iratott alá amin se a cimem se semmi más nem volt csak egy üres papir.
Ez igy szabályos?
Vagy emiatt küldte ki nekem ujra a határozatot?
Ez már nem egy kérdés .... na mindegy :)

atti80 # 2011.01.08. 10:34

T. K_B_S !

Kérem, segítsen 01.02-án egy félbe maradt kérdésben!!!

chsaba # 2011.01.03. 15:22

Jól el beszélgetek magammal :D
Közbe utánna olvasgattam , ha jól értelmezem akkor ha ismeretlen cimmel vagy cimzet ismeretlen megy vissza a határozat akkor az nem emelkedik jogerőre, de ha ugy megy vissza hogy cimzett nem kereste akkor igen.
Akkor gondolom azért küldte ki megint mert mikor vissza ment neki a postárol a papir hogy cim ismeretlen egyböl küldte erre a cimemre és ezekszerint nem jegyezték be hogy személyessen átvettem.
Ez lehetséges? vagy nem jól értelmezem a dolgokat ?
Remélem lessz itt nálam okosabb(csak olyan van itt :)) aki tud nekem erre válaszolni

chsaba # 2011.01.03. 14:26

Ja megnézték a géppben és azt látták hogy 3-án átvettek egy határozatot 15- meg ismeretlen cimmel visza ment egy . Azt nem is emlitették hogy 7-én is átvettek eggyet. Pedig ugyan olyan szelvényt irattak alá velem mint amit a tértivevényes boritékra raknak.

chsaba # 2011.01.03. 14:13

Na akkor leirom hogy alakult a dolog.
A párom megkapta a határozatott 3 -án ekkor én felhivtam a rendőrséget hogy ahova küldték nekem a határozatot ott nem tudom átvenni, bediktáltam a cimet ahol vagyok. 5 napra rá felhivtam őket hogy postázták e a levelet ,ekkor közölték velem hogy arrol volt szó személyessen megyek be érte, szó sem volt ijenröl mindegy bementem érte alá irtam a papirt hogy átvettem.
Erre ma 1 hónap elteltével kiküldték a határozatot . Felhivtam őket hogy ilyenkor mi van az ügyintézőm szabin van .Mindegy elmondtam mi a bajom , közölték velem hogy az álandó lakcimemröl 15-én visza ment nekik hogy ismeretlen cim ezzel nincs is baj de én 7-én személyessen átvettem a levelet be is fizettem a büntetést ,erre jön ez az uj határozat.
Nem tudták megmondani akkor most mért küldték megin ki.
Létezik az hogy a személyes átvételt nem jegyezte fel?
Vagy csak azért küldték ki most a cimre is , hogy ha nem fizetem be itt tudnak keresni? Nem értem :D
Van fejetlenség :D

atti80 # 2011.01.02. 10:35

B U É K mindenkinek!
Tisztelt K B S!
Örülök, hogy "újra itt van a fórumon ". Van egy félbehagyott tanácsa,mert később írtam hozzá kiegészítést. (dec.23.) egy kérdéssel lejjebb található!
Nagyon fontos lenne, kérem tiszteletel segítségét, tanácsát!

kunkirálylány # 2011.01.02. 10:15

Jó napot!
Lenne egy problémám ami segítségre szorul. A vaterán eladtam egy erősítőt egy fiatalembernek akinek végülis nem tetszett az áru és kérte hogy vegyem vissza. Mondtam semmi gond , küldje vissza és visszautalom a pénzt. Sajnos a csomag darabokban jött meg, de ezt csak otthon vettük észre amikor kibontottuk, kiderült a rossz csomagolás miatt. A fiatalember követeli a pénzét , perrel fenyeget, és követeli a pénzét, mondván ő tanuk előtt tette a csomagba a postán az erősítőt , mi meg nem bontottuk fel a postán ezért nem tudjuk bizonyítani hogy nem mi törtük össze. Ki fog nyerni ez ügyben, van-e esély, hogy az igazunkat bebizonyítsuk? Köszönettel

atti80 # 2010.12.23. 22:23

Tisztelt Kbs!

Még annyit: volt-e valami értelme ennek a feljelentésnek, mertén a fiamat nem tudom magamhoz venni, azt meg egyáltalán nem viselném el, ha államigobndozásba vennék. Szereti az új tesóját, új családját. Zürök vannak, az biztos, de ezt semmiképp nem akarnám.

Köszönöm: Atti

atti80 # 2010.12.23. 22:12

Tisztelt Kbs!

Köszönöm a válaszát, de kiegészíteném (12.20-án )
pontosan arról van szó, hogy feljelentette a GYhiv. a volt nejemet az én kérésemre. ( erről az értesítést megkaptam)
Közben tudtom nélkül indítottak védelembevételi eljárást a Gyámhat. -on . Ezt a levelet már akkor vettem fel(2. értesítést követő napon), amikor a kitűzött időpont lejárt.- kötelező lett volna megjelennem.
Ennek ellenére megtartottták a tárgyalást. Hogy jelenjek meg, ha egyszer nem is tudok róla?

Amikor felvettem, már rég megvolt a tárgyalás. Ilyenkor nem maga a tértivevény dátuma ment ki? Hiszen nem kaptam kézhez.Ezt látják.

Hivatalosan nem tudtam volna magam kimenteni, egyszerűen csak nem voltam otthon (máshol dolgozom , szabadnapjaimat is máshol töltöttem.

Az zavar, hogy most minden jelentésben az van hogy felelőtlen a magatartásom, nem működök együtt, az idézlésre sem jelentem meg.

Kérdésem az lenne,hogy jogos -e ez, hogy látják, hogy nem jutott el hozzám az idézés ( kötelező lett volna megjelennem) mégis engem hordanak le mindenféle felelőtlen, együttműködésre nem hajlandó......-nak.

Megjegyzem, volt már ilyen helyzetem, de akkor egy másik ügyintéző- mivel látta hogy a tértivevény nem ment vissza- küldött egy másik idézést, új határnappal, és még csak meg sem kérdezte hol voltam.
Ennyit mobndott: elkerültük egymást.

Melyik a jogszerú eljárás?

Köszönöm a segítséget!!!

Turán78 # 2010.12.22. 10:19

Értem. De azóta sem a térti szelvény, sem a csomag nem jött vissza, ha nem vették volna át. És ez már 2 hónapja lett feladva : (

dr.KTK (törölt felhasználó) # 2010.12.22. 09:54

szerintem a küldemény ugyanakkor érkezne vissza nem kereste jelzéssel, mint a térti maga. Egyébként ez nagyjából 2, max 3 héten belül szokott megtörténni. Nagyjából úgy működik, hogy kiviszi a címre a postás, ha nem talál ott senkit aki átveheti, akkor bedobja az értesítőt, és asszem 1 hétig, vagy 5 napig át lehet venni a postán, utána jön a 2. kísérlet, amikor a postás kiviszi, és ha ez is sikertelen akkor további egy hét postai átvételi lehetőség következik, majd ezt követően kerül vissa küldésre pl. "nem kereste jelzéssel". minnél hamarabb átveszik a küldeményt ez az idő annál rövidebb lesz.

A leveleknél - a küldemények nagy száma miatt - nem a neveket és címeket rögzítik , hanem éppen, hogy a RL számokat az azonosításhoz.

Szeritem a szelvény nélkül nincs, de attól még a tértivevény visszajön akkor is ha az illető átvette a csomagot, és akkor is ha nem, csak utóbbi esetben a csomaggal együtt.

Turán78 # 2010.12.22. 09:08

Értem, és ezt nem regisztrálják névvel? Csak a számsorral?
A tértivevényesről nem kaptam még visszaigazolást, de ha nem vették volna át, akkor a küldeményt már visszaküldték volna úgy hogy nem keresték.

Akkor semmi esély a szelvény nélkül?

dr.KTK (törölt felhasználó) # 2010.12.22. 08:07

szerintem a posta az alapján a hosszú számsor alapján keresi a küldeményeket, amit RL számnak neveznek és rajta van az ajánlott szelvényen. Anélkül nem mész semmire. De ha tértivevénnyel adtad fel, akkor az visszajön hozzád.

Turán78 # 2010.12.22. 01:05

Szép napot!

Lenne egy kérdésem Tértivevénnyel kapcsolatban.

Szeptember 30-án feladtam egy Tértivevényes levelet, de amit kaptam kis szelvény ( ajánlottnál is használunk ) elveszett.

A kérdésem az, hogy ha bemegyek a postára, visszatudják-e nézni, és kiállítani egy igazolást, miszerint én azt feladtam?

Tisztelettel:
Turán

dr.KTK (törölt felhasználó) # 2010.12.20. 12:24

ott a pont...elnézést kérek, hogy nem figyeltem :)

Kovács_Béla_Sándor # 2010.12.20. 12:11

A kézbesítési vélelem nem állhat be a tértivevény - vagy az egész küldemény - visszaérkezése előtt. Itt pedig a kérdező kézhez vette az akkor még a postán tartott levelet, aláírta a tértivevényt.

dr.KTK (törölt felhasználó) # 2010.12.20. 10:39

Szerintem az általam elmondott kategóriákban is létezik a kézbesítési vélelem, de mind1...
Tény viszont, hogy ha Atti80 konkrétabb tanácsot szeretne, akkor jó lesz leírni a konkrét problémát...

Kovács_Béla_Sándor # 2010.12.20. 10:28

Akár valaminek az elvégzésére, akár fellebbezésre szólt a határidő, azt mindig a kézhezvétel időpontjától számítják. Itt tehát sem egyik, sem másik nem jöhet szóba. Valamilyen eljárási cselekményre idézték - vagy arról értesítették - és most lemaradt róla. Ha kötelező volt a részvétele, akkor nélküle úgysem tarthatták meg - de a késedelmet ki kell menteni. Ha nem volt kötelező a részvétele, de részt vehetett volna, akkor az igazolásra esetleg megismétlik a cselekményt.

De azt se tudjuk, közelebbről milyen ügy ez, per vagy mi.

dr.KTK (törölt felhasználó) # 2010.12.19. 13:05

egyszerűen írni kell egy igazolási kérelmet, arról, hogy nem volt itthon, és a tudomást szerzést követően átvette a hivatalos levelet. Amennyiben a levélben elő volt írva valaminek megtétele, pótolni kellett valamit, vagy pl. fellebbezési határidő volt, akkor az igazolással együtt ennek pótlását is meg kell tenni, illetve fellebbezés esetén megtehető.

atti80 # 2010.12.19. 12:34

Üdv mindenkinek!

Tanácsot kérnék, felelős vagyok-e azért, ha egy hivatalos, tértivevényes levelet csak a 2. értesítést követő nap vettem fel ( nem tartózkodtam addíg otthon) . A felvétel után, lejárt a határnap amikor meg kellett volna jelennem. A tértivevény nem ment ki visszaérkezésén szereplő átvétel dátuma nem ment ki az alól, hogy nem volt tudomásom róla.
Emiatt hátrányos helyzetbe kerültem, de nem én vagyok a hibás szerintem.

Köszönöm

kovacsz # 2010.12.10. 19:24

A lábát. :-)

végrehajtó1 # 2010.12.10. 19:19

Egyébként reggelente borotválkozok – ha ez mond neked valamit, de „ez“ maradjon kettőnk közt… – itt ez már régen tudják

:)

chsaba # 2010.12.10. 18:15

Ne attol függ kedves e valaki hogy borotválkozik vagy sem ;)
Azért leirom hátha valakit érdekel :
Na megkérdeztem egy postán dolgozót személyt 20 éve ott van.
Ha vidéken feladsz egy levelet tértivevény (Dokumentált küldemény) Akkor azt még aznap este elviszik pestre. Pesten szétválogatják éjjel és hajnalba eljutattják a megadott településre és aznap megkapod! A Tértivevényes levelet sokan nem tudják (én sem) a lehető legrövidebb időn belül kézbesiteni kell a postának, felesleges elsőbségivel feladni ugy sem ér oda gyorsabban. A dokumentált küldemény mindég elsőbséget élvez... ;)

monalisa1 # 2010.12.10. 16:08

Szívesen. Egyébként reggelente borotválkozok - ha ez mond neked valamit, de "ez" maradjon kettőnk közt... - itt ez már régen tudják.

Magánvélemény: ha valaki illetéktelen bele is olvasott a leveledbe akkor is 3 nap a világ...

chsaba # 2010.12.09. 17:34

Köszönöm kedves Monalisa!!
Ön nagyon segitőkész nagyon hálás vagyok érte.:)