Sérelemdíj - személyiségi jogok megsértése


ObudaFan # 2018.11.27. 14:38

És mi lenne az a személyiségi jogod, ami sérült?

mira0120 # 2018.11.22. 19:43

Tisztelt Fórumozók !

Kérdésem, kérhetek-e sérelemdíjat azért, mert a helyi Önkormányzat a csapadék-vízelvezető árok burkolása miatt elbontotta a fedlapos átereszeinket és a kiemelt betongerendákkal ( több tonnás darabok ) kibarrikádozott a garázsbejárómból ! Két hétig állt fenn az állapot, fényképet is készítettem. Két gépkocsi behajtónk van, a másikon be tudtam állni az udvarra, de a garázsba nem.
Mit kell bizonyítani egy esetleges perben ?
A gépkocsi behajtók bontása teljesen felesleges és jogszerűtlen volt. A per indítása folyamatban van, de a keresetet még nem adtuk be.

Előre is köszönöm a válaszokat !

ObudaFan # 2017.12.07. 05:36

Ha semmilyen más sérelem nem ért, csak az, hogy kaptál kéretlen e-maileket, akkor minimális sérelemdíjra lehet számítani. Az eljárás illeték-feljegyzéses, ami azt jelenti, hogy az illetéket nem kell előre leróni, utólag fizeti pervesztes. Egyébként a költségek nagyjából attól függenek, hogy pontosan mit is kérsz a keresetben.

negyven # 2017.12.06. 11:56

Kedves fórumozók!

Segítségeteket, véleményeteket szeretném kikérni a következő ügyben.

2 éve beadtam a Nemzeti Adatvédelmi Hatósághoz egy kérvényt, hogy többszöri kérésre az egyik weboldal nem törölte az adataimat az oldalukról (e-mailekre nem válaszoltak, más elérhetőség nem volt az oldalon) és folyamatosan kaptam harmadik féltől származó hirdetéseket, leveleket (láblécben benne volt az infó, hogy tőlük kapták az adatbázist).
A hatóság felszólította az üzemeltetőt, de a mai napig nem történt meg a törlés. Ma kaptam egy választ a hatóságtól, hogy hivatalból adatvédelmi jelentést is készítettek, mely publikus (lentebb belinkelem a jelentést, melyben minden részletesen le van írva) és bírósághoz fordulhatok személyes adatokkal összefüggő jogsérelem címmel.

Szerintetek van értelme ezzel foglalkozni?
Nagyságrendileg milyen költséggel jár az eljárás, továbbá milyen sérelemdíjra lehet számítani?

Publikus adatvédelmi jelentés: http://naih.hu/…17-1-6-V.pdf

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv,
negyven