Per visszavonása ügyvédi munkadíj


ObudaFan # 2018.02.14. 05:49

Ellentmondással kell élni a fizetési meghagyás ellen sürgősen. HA fizetési meghagyás jött, minél hamarabb forduljatok ügyvédhez, mielőtt kifuttok a határidőből.

rptog # 2018.02.13. 15:38

Vagy ha valamire "hivatkozok" náluk, akkor jobb belátásra lehet őket bírni.. igazán csak ez a kérdésem. Ha per akkor per.. már mindegy, csak abszurd, hogy azért kell pereskednem, mert bírói határozat nélkül a szolgáltatási költséghez csapta a költségeit..

Mindenesetre nagyon köszönöm segítségét!

rptog # 2018.02.13. 15:32

A szolgálatási díjhoz csapta, ahol túlfizetésünk volt. Most az jött ki, hogy tartozunk xx ezer forinttal és átadja követelés behajtásra, közjegyzőhöz. Pontosabban megkaptuk a fizetési felszólítást.

Tehát a gyakorlatban tud tenni ilyen módon.. hiszen végrehajtást kérhet ellenünk, hogy nem fizettük meg a szolgáltatási díjat, ami nem szolgáltatási díj valójában..

Én tényleg abszurdnak érzem ezt. Mi a véleménye mit tegyünk? Ügyvéd?

ObudaFan # 2018.02.13. 10:52

Végrehajthatóvá ő nem tud tenni semmit, ahhoz bírósági határozat kell, tehát ez a tényállás így biztosan nem pontos.

rptog # 2018.02.13. 08:01

Pontosabban a szolgáltatási díj tartozásokhoz csapta az ügyvédi díjat és ezzel tette végrehajthatóvá.

rptog # 2018.02.13. 07:59

Kedves Obudafan,

Köszönöm a válaszát!

Megpróbálom pontosabban leírni. A keresetet (beadványt, amit ki is küldtek), minden tárgyalás és egyeztetés előtt - a válaszunk után - a szolgáltató ügyvédi irodája visszavonta. Ezzel a bíróság megszüntette az peres eljárást.

A szolgáltatónak nem ítélt meg semmit, nem küldte ki, hogy nekünk a szolgáltatónak bármilyen költségtérítést kellene fizetnünk.

Ennek ellenére a szolgáltató, minden ügyvédi költségét ránk terhelte, mint szolgáltatási díj. Tehát nem bírói döntés alapján, hanem ettől függetlenül.

Én önmagában már az eljárást is sérelmezem, hogy közös megegyezés után velünk szemben ilyen léptek (per), ennek a költsége miért minket terhelne, ha nem nyerték meg és nem született semmilyen határozat? Erre van lehetőség jogi értelemben?

Természetesen fogok keresni ügyvédet, ha ezt csak úgy lehet megoldani... édesapám segített eddig, csak már öreg.

Üdv,
Péter

ObudaFan # 2018.02.12. 21:41

Mármint arról nem rendelkezett a bíróság, hogy a ti perköltségeteket térítse meg? Akkor kérjétek a végzés kiegészítését.Nyilván a képviseletetekben eljáró ügyvéd ezt meg fogja tudni tenni.

rptog # 2018.02.12. 16:28

Tisztelt Ügyvéd Urak!

Elnézést kérek, hogy ezzel terhelem a fórumot, csak egyszerűen nem tudom hova tenni a helyzetet.

Egy közös megegyezés után per indított velünk szemben X szolgáltató (mert "nem ismerte el" a közös megegyezést két hónappal utána), aztán peres eljárást mégis visszavonta.

Ennek ellenére a ügyvédi munkadíjat (1,5 évi szolgáltatási díj) ránk terhelte mint végrehajtható összeget, amikor a bíróság részükre nem ítélt meg ügyvédi költségtérítést.

Szeretném megkérdezni ilyen esetben mit tudunk tenni? Annyira abszurdnak érzem, .. mire lehet hivatkozni?

Köszönettel,
Péter