börtön kedvezmények


krisztacsk # 2007.05.05. 15:06

OK köszönöm szépen a választ :-)

zolika71 # 2007.05.05. 13:46

Elvileg beszélőpapír nélkűl is belehet menni. Ugyanis ha a Nevelő gépén fent van, hogy lesz beszélő és mikor akkor beengednek. Csak majd eszt a kapun mondani kell! Õk feltelefonálnak a Nevelőhöz és megkérdezik. Ha fent van a gépen akkor beengednek. Ezért célszerű egy kicsivel hamarabb menni!

krisztacsk # 2007.05.05. 10:54

sziasztok!
azt szeretném kérdezni, hogy tudtok-e valamit arról hogy ha nem jön meg a papír a beszélőre akkor mit kell csinálni? mert nekem elvileg hétfőn lesz beszélőm csak a papír múlthét péntek óta, elsőbbségivel se ért ide :( fogalmam sincs hogy ilyenkor kit kell hívni, esetleg a nevelőt vagy nem tom, ha tudtok valamit akkor légyszi írjátok már meg!
köszi szépen

bigba # 2007.05.01. 22:01

A keddi telefon nálunk is ugrott. A leveleket meg úgy is összevárják.Még sosem kaptam egyserre egy borítékot.

Három nap telefon? Ezt, hogy csináltátok?Nekünk miért csak két nap lehet? Szőkéknek két nap, barnáknak három, vagy mi van?

A mi börtöneinkben jutalomként adják azt ami nyugaton alapvatő. A mi fiaink talán rosszabbak mint azok? NEM! Csak a mi rendszerünk egy szégyen. Nem csupán azért, mert egyszemélyes bíróságok ülnek össze és döntenek emberek és családok sorsáról, hanem azért is mert a mi "naggyaink" ez ellen nem tesznek semmit. Nem politikai felhangal mondom ezt,hiszen eddig semelyik kormány nem tett ez ellen, csak vannak dolgok amiket valahol végre ki kellene mondani. Az ezzel a gond, hogy ezt nem nekünk, családanyáknak kellene megtenni!
Könyörögnünk és megalázkodnunk kell olyan dolgakért amiket a döntéshozók egyszerűen csak kinevetnek.Börtön kedvezményként szerepelnek olyan alapvatő emberi szükségletek mint egy érintés vagy egy kézfgás.
Nevelőnek neveznek valakit ,aki a "neveltje"naiv és tudatlan kérdésére válaszként csak bevágja az orra előtt az ajtót.Az ilyennek volt vajon gyerekszobája?
Dilettánsokra bíznak emberket és azt várják, hogy a világuk majd jobbá lesz?
Ahelyett, hogy csökkenne a visszaesők száma, inkább növekszik.Néznek ezek statisztikát?
Megbízható családapák találják magukat a sitten és szinte örülnek, mert igy több idejük jut a családjukra mint kint.
Hát mikor hullik már le az az ellenző a szemről?

Bocsássatok meg, de háborog a lelkem ha magunkra asszonyokra gondolok.Sajnos mi csak így foghatjuk egymás kezét, szavakkal a neten, mert másképp eltaposnak minket. Sőtt még meg is zsarolnak a kedvazményekkel:
ha ezt teszed kapsz ezt, de ezt is csak akkor ha...
Õk miért nincsenek akkor a soron?

Na tessék ezt teszi a hosszú magányos hétvége.Némi kedvezmény jöhetne már! (heti egy beszélő,naponta telefon)Hm...Álmodik a nyomor!!

A kissé hosszúra nyúlt szövegemre, némi öniróniával csak annyit:

Egy nő beszéljen sokat,mert ha halgat gyanús, hogy gondolkodik!
(casanova)

Kitartás mindenkinek! Ha ezt végig tudjuk csinálni különbek vagyunk, mint akik játszanak a kedvezményeinkel.

Vivy # 2007.05.01. 20:41

Én is ezér gyűlölöm a hétvégét főleg most hogy négy nap volt se levél, se telefon:-(( De holnaptól jön az újabb reménykedés....

krisztacsk # 2007.05.01. 18:31

hát én is csak gratulálni tudok ahhoz, hogy ki álltál mindenki elé, és még a rossz indulatú embereket is van erőd helyre tenni, nekem ehhez tuti nem lenne se erőm se idegrendszerem se :-(
a börtönújságról én is hallottam de semmi érdemlegeset nem írnak állítólag benne.
ez az ünnep nekünk megint rosszkor volt mert nem tudott telefonálni se :-(, így a háromból már megint csak egy nap lehet telefonálnia...

Vivy # 2007.04.30. 22:39

nagyon jó amit írtál Bigba!! Le akalappal, még annyit tennék hozzá,hogy százszor esünk el, ezerszer kelünk fel!! Börtön újság létezik, azt bent osszák is, talán két hetente, talán valahol lehet is kapni, de semmi extra nincs benne! Abba is nagyon igazad van , hogy mindenkinek van egy téglája én is mindig ezt mondom, és hogy bevállaltad és akinek nem "tetszik" azt helyre teszed! Mindenkinek van szennyese csak van akinek így van akinek úgy! Mindenkinek kitartást és sok erőt!!!

bigba # 2007.04.30. 04:23

Krisztacsk!
én elmentem az oviba és kitálaltam.Nagyon jól fogadták.Végül is a gyerek az első.Így sokkal jobban meg tudják védeni a tobbiek atrocitásaitól mint ha nem tudják. Kiderült a dadusunk fiai is megjárták ezt. Így ő nagyon sokat segíthet és meg is teszi, mert át tudja érezni. A tőbbi szülőnek meg eléállok ha kell, és helyreteszem.Mindenki házatájn van némi söpreni való.Csak járj nyitott szemmel!Raktározd el szépen a látottakat. Még jól jöhet.Ez valahol egy háború és nekünk ezt meg kell vívnunk.A csatavesztés még nem bukott háború.(Mindenkinek van ott bent egy téglája, másképp nem lennének börtönök.)
Aki velem nagyon szemét volt annak csak annyit mondtam:-Földön fekvőt rugdostál meg.Húzd ki magad, Büszke lehetsz!

Valahol itt olvastam egy idézetet ami nagyon találó volt és ki is írtam, hogy el ne felejtsem:"egy nemzet nagyságát, mi sem mutatja jobban, mint az, hogyan bánik a legyőzöttjeivel".
Minket legyőztek ezt be kell lássuk, de most ki kell hozni belőle a lehető legjobbat.
Tudod Krisztacsk! Ami nem pusztít el az erősebbé tesz,ezt ne feledd,ha padlón vagy.
Az infókat nagyon köszönöm, meg fogom nézni.

Hallottam börtön újságról. Tudtok róla valamit?

krisztacsk # 2007.04.29. 20:44

hát az biztos hogy egyszer majd a gyerek elé kell állni és el kell mondani hogy mi történt, de a 3 éves gyerek aki mindig emlegeti itthon és az ovódában hogy Angliába van akkor amikor azt mondaná hogy a börtönben van, az ovónők és persze egy idő múlva az egész ovi ezen csámcsogna. Én nem széngyelem hogy börtönben van de vannak olyan emberek, szülők akik lehet nem néznék jó szemmel a "sittes" gyerekét az oviba... már sajnos a "barátok" körében is volt elég sok kínos megjegyzés ez miatt, és szerintem ha valaki akkor a kicsi gyerek az aki nem érdemli meg ezt a megkülönböztetést, mondjuk persze lehet hogy ez nem így nem lenne de én ugy gondoltam hogy jobb őt megovni az ilyen emberek megjegyzéseitől...
A Csillagba az őrők a beszélőn szerintem is nagyon korrektak.

zolika71 # 2007.04.29. 15:26

sajnos keveset szabad Neki csinálnia! De ez bent a börtönben a zárkában is le van írva.
Azt hiszem egy ügyvéd megtudja szerezni a BV jogszabájt!

bigba # 2007.04.29. 13:31

Sziasztok
Én megmondtam, hogy: apa butaságot csinált és most segítenie kell a rendőrbácsiknak helyrehozni a dolgokat. Nem értette, hogy miért túrkálnak idegenek apa szekrényében és miért dúlják fel a műhelyt.A drágám oda is állt eléjük és megmondta nekik:-Nem szebad ám apa szekrényében rendetlenséget csinálni, mert haragudni fog.Szerencsére nem nevették ki.
Egyet is értenék a módszeretekkel ha ez sohasem derülhetne ki.De ki fog és én belehalnék ha azt mondaná:-Hazudtál! Pláne hogy még nem tudjuk mikor ér véget ez a rémálom 2-12ig kicsit tág fogalom egy 3 éves életében.A kicsivel nincs még ilyen gond ő csak néhány hetes,Õt vittem magammal.Még az őr is sajnálattal nézett minket. Meg is lepődtem. Lehet, hogy mégis ember ő is?
A levéldiktálás nagyszeü ötlet, rajzolni már szoktunk.
Mit nem adnék egy csakádi beszélőért!
Valahol le van írva mit tilos és mit lehet egy fogvatartottnak? Jó lenne tudni a mihez tartás végett.

krisztacsk # 2007.04.29. 10:30

szia

hát ő is ugy tudja hogy külföldön dolgozik de mivel naponta legalább 10-20-szor emlegette így bevittem de nem bántam meg. ugy tudja hogy orvoshoz hozták ide Angliábol és mivel beteg azért nem lehet hozzányulni és a ruha is azért van rajta. azota is emlegeti és ő is rajzol neki de olyan mintha megértette volna. De ha talán kapunk egy családi beszélőt akkor oda biztos elviszem!
kitartást és egészséget mindenkinek!

zolika71 # 2007.04.29. 09:31

Ez sajnos sokkal összetettebb probléma, minthogy lehet még ártatlan lesz! Ott bent mindenkit úgy kezelnek, hogy biztos elkövette azt amivel vádolják, mert akkor miért is lenne bent. Amikor meg valakit kiengednek, mert ártatlan, szinte fáj nekik. Amúgy tudjatok róla, hogy a 2005 -ös évben csak Szegeden minden napra jutott egy kártérítési per. Ennyi embert tartottak fogva abban az évben. Ez így van idén is.
Nekem is van egy 7 és fél éves kislányom. Éppen elmúlt 5 amikor bevizzek, de még szólni sem tudtam Neki. Az Édesanyjával úgy egyeztünk meg, hogy nem hozza be soha, hanem azt mondja Neki, hogy külföldön dolgozom. ez bevált. Minden héten írtam Neki és készítettem rajzokat. Õ is diktált nekem levelet. A 28 hónap alatt 115 rajzot és levelet kűldtem. Õ is nehezen viselte a dolgot, de már túl vagyunk rajta.
Most, hogy kint vagyok -
lakhelyelhagyásival - senkit nem érdekel, hogy mi történt.
Amúgy csak Szegeden vannak ilyenek, mert más megyékben sokkal humánusabbak. A Bv minden fogvatartott után kb 7000 forintot kap naponta. Ebből kell neki fentartani az intézményt és fizetni a börtönőröket. Ezért vanaz, hogy boldogot - boldogtalant benttartanak!

bigba # 2007.04.29. 08:35

Ezt nem mondod komolyan.Két dícséret után is semmi?Lehet, hogy tábort ütök a börtön elött?:-)Ilyen nincs. Ezt megengedi az a nagy büdös törvény?
Bocsánat, kicsit fel vagyok háborodva. Friss ez még nekem,de majdcsak megszokom, 28 hónap talán elég lesz rá.

Vitted be a kicsit a rácshoz?Én eddig nem mertem. Már igy is pszichológushoz járunk.Valahogy pedig fel kell készíteni erre a gyerekeket,csak kérdés milyen hatással lessz ez rájuk.
Valahogy azt érzem, hogy ezek arra nem gondolnak, hogy egy kisgyerek megszokhatja, hogy rácsok vannak és később nem fogja érezni a súlyát a dolognak.Remélem rosszul gondolom.
Arról nem beszélve, hogy nálunk még nincs ítélet, tehát akár ártatlan is lehet.
Akkor meg mire ez a szigorúság?

krisztacsk # 2007.04.29. 07:17

szia
az én hozzátartozom is a Csillagban van de a nevelőkkel szinte lehetetlen előre jutni, én minden nap írom a levélbe hogy milyen jó lenne a családi beszélő, fényképet küldök a 3 éves kislányról a nevelő elolvassa a levelet de még ez se hatja meg , dicséretet már a másodikat kapja, de semmire se megy vele :(
hát ennyit a Csillagról meg a nevelőkről akik elvileg "segítői" az elítélteknek....

bigba # 2007.04.28. 16:00

Zolika
A ll-ben van.A cimedet eltettem.Sajnos még nem tudom a nevelő nevét, de meg fogom tudni és azonnal jelentkezem.
Köszönöm szépen
Szerinted ha én is találkoznék a nevelővel az segíthet? Erre úgy tudom van lehetőség.

zolika71 # 2007.04.28. 15:15

Az e-mail címem: zolika71@c2.hu

zolika71 # 2007.04.28. 15:10

Az a baj, hogy a nevelő szava szent! ha Õ nem akarja, akkor nem is lesz soha asztali beszélö! A benti csillagban van? vagy a kintiben? Hátha ismerem a nevelőt és tudok tanácsot adni!!!

bigba # 2007.04.28. 14:59

A Csillagban van.
Ez magyon durva, amit írtál! Kit büntetnek ezzel? Szerintem csak a családot.
De mi nem is csináltunk semmit, akkor a mi jogainkat milyen alapon sértik? Vagy azért, mert őt vádolják valamivel, akkor a mi jogaink is megszüntek?
(Azt hiszem kicsi vagyok én ezt megérteni.)
Mit tudok ez ellen tenni? Van valami módja, hogy kijárjuk mégis azt a beszélőt, vagy ez tőrvény?A nevelő egy ..., azzal nem megyünk semmire.
Tényleg! Hol vannak ezek leírva? Házirend vagy valami.

zolika71 # 2007.04.28. 14:28

Megint szia Bigba!

Asztali beszélő mindig a nevelőtől függ! ha van elég dicséreted, akkor kapsz! ha dolgozol 3 havonta jár egy dicséret és azt be lehet váltani asztali beszélőre!
A Te hozzátartozód melyik börtönben van?

Vivy # 2007.04.28. 08:06

Hát igen sajnos ebben az országban jóra nem lehet számítani, pedig igazán adhatnának valami nagyon enyhítést, főleg első bűntényeseknek meg, aki nem életellenes és gyilkosságot követett el! Állítólag ez a kedvezményes dolog már folyik több, mint egy éve, de csak pletyka szinten, de ahogy figyelem a sajtót és veszem észre hogy csak szigorítani akarnak és fognak! Én még ítélet előtt állok, de nagyon szuper lenne, ha mondjuk eltörölni az ügyemet:-)) Na kitartást mindenkinek!

bigba # 2007.04.28. 08:00

Sziasztok!
Tudja valaki, hogyan lehet kijárni az asztali beszélőt előzetesben?

Nelcsi # 2007.02.05. 10:39

Sziasztok! Az én párom is mondta ezt a kedvezmény dolgot,de senki nem tud róla semmit.Õ is a börtön újságban olvasta.Ha valaki tud erről,kérem írjon.Köszi,mindenkinek kitartást!

aphrodite # 2007.02.02. 06:23

Igen, sajnos ebben a tetves, csöves országban jóra nem számíthat az ember SEMMILYEN téren!! Itt minden egyre csak rosszabb lesz!! Én is a páromtól tudom és valóban nem amnesztiáról van szó, ( ez eszembe sem jutott, mint ahogyan neked sem, hiába is néz MÁS ennyire hülyének ) de bármilyen kedvezménynek örülnénk! Gyilkosokra és életellenesekre nem fog vonatkozni, ez biztos és érthető is! Más országok is röhögnek a törvényeinken! Van is min! De azért reménykedni lehet, még ha vannak rosszindulatú emberek is!:-)

Fel a fejjel és ne törődj másokkal!

Gabika88 # 2007.02.01. 19:15

T R A V E N
nem amnesztiára gondoltam,ilyenre gondolni sem lehet ebben az országban,de azért köszönöm.

aphrodite
igen én is a börtönújságból hallottam,vagyis a párom mondta.de én is csak reménykedni tudok...mert ő azt mondta hogy 1millió %,de hát itt nálunk nem lehet tudni semmit,szerintem.
kérdeztem tőle,hogy van e valami feltételhez kötve,mármint hogy kire vonatkoznak,vagy sem,de azt mondta hogy nem.