fiatalkorú bűnözés


Dr.Attika # 2007.04.06. 10:24

Ha Jenő bácsira gondolsz, vele kapcsolatban annyit, hogy találkoztam vele az utcán Zuglóban és magában beszélt. Talán válassz mást! A fiatalkorú bűnözéssel kapcsolatban ajánlom a mai "kékfény" hírt:

2007.04.05.
Vadnyugati horror a fővárosban: gyerekbanda fosztogatott az éjszakai járaton

Kilenctagú, fiatalokból, sőt gyerekekből álló rablóbanda fosztogatott csütörtökre virradó hajnalban az éjszakai 6-oson - tudta meg a HavariaPress. Hajnali 4 óra körül támadták meg a Mester utca és a Rákóczi tér között tartó 906-os buszon ülőket a banda tagjai: egy késsel és egy boxerral három férfit fenyegettek meg, zsebeiket átkutatták, s pénzüket elvették. Az egyik áldozatot a buszról leszállva is követték, megverték, s 3 ezer forintját, telefonját és cigarettáját elvették. A VIII. kerületi rendőrök a térfigyelő kamerák segítségével, rövid hajsza után elfogták a banda 5 tagját: egy 12, egy 13 éves budapesti, egy 15 éves bajai gyereket, valamint egy 18 és egy 21 éves román állampolgárságú férfit. Négy társuknak, egy 14 éves lánynak, egy 13 éves fiúnak, valamint két 20 év körüli férfinak sikerült elmenekülniük, őket még keresik a rendőrök. A bajai fiút, valamint a két román férfit őrizetbe vették, ellenük rablás miatt indult eljárás.

andyblue # 2007.04.06. 10:08

Sziasztok! Én a fiatalkori bűnözés és a nevelési stílusok kapcsolatáról, hatásáról szeretném írni a szakdolgozatomat, különösképpen a hideg-engedékeny (Ranschburg) stílussal összfüggésben.
Ha valakinek van infója, kérem segítsen!
Hasonló témájú szakdolgozatokat is szívesen olvasnék! Léci segítsetek! Köszi

hercseg # 2007.03.23. 14:45

maximálisan igazad van.én néhány fiatalkorú nevelttel találkoztam a tököli előzetes-javítónevelő intézetből.a következő 30-40 masszív bűnözői lesznek belőlük, sajnos.

Főlökött # 2007.03.21. 18:05

Ja, majd elfeledtem.

Témafellelés szempontjából javaslom az I.Ü. Minisztérium, Pártfogói szakszolgálat megkeresését.
Tekintettel arra, hogy a fk.-s elkövetőknél kötelező környezettanulmány készítése, mely ezen szerv feladata, így ezen szerv az elkövetőknél megjelenik, elbeszélget az elkövetővel, családdal, iskolai nevelővel, sok info összejöhet, ezen vonalból, mely jól jön a szakdogához.

Sok sikert hozzá.

----------------------
  • Löki
Főlökött # 2007.03.21. 17:59

Tisztelettel

Eléggé összetett a kérdés, erre reflektáltak mások is.

  • Gyakorlatban sok elkövető arra apellál, hogy gyerekkorút nem büntetnek, így az eljárás során, naná, hogy ilyen személy lesz az elkövető ( mégha saját szülött gyereke, akit erre tanít ki, természetesen kk veszélyeztetése nélküli tényállási elemek beivódásával ).
  • Fiatalkorú, ezt látja a családban, vagy tapasztalta gyerekkorban ( lást fenn ), -szülőtől, hát akkor Õ is megmutatja, mi tellik tőle. Majd Õ is megmutatja. Ezen esetekben jönnek elő a rablásos esetek. Ilyenekről lehet hallani a tv.-ben, nap - mint nap.
  • Megélhetés - mely okot a Bíróság is mentőővként alkalmazza. Enyhítő körülmény........pl kerékpár lopás, enyhítő körülmény, lekéste az elkövető a vonatot. No komment.........
  • Bűnbeesett nevelőintézetbeli "kikupálódása", mely során, masszív bűnözővé válik. Van ott mit tanulni.......

Szóval sorolhatnánk a variációkat, megtörtént eseteket, ezért összetett, és szép a kérdés és a szakdolgozat témaként sem piskóta.

----------------------
  • Löki
remember # 2007.03.08. 11:23

Köszönöm a segítséget sajnos csak most tudtam elolvasni..és már kedden leadtam a dolit..nem volt itthon net és nem mozdultam ki...:)
Megkérdezhetem miért érdekesebbek az onnan érkezők mint mások?

hercseg # 2007.03.02. 18:56

Lőrincz József könyveit is keresheted, nagyon színvonalasak és jól olvashatóak.
sok sikert a szakdolgozatodhoz, szép téma és nagyon aktuális!
ha van időd menj el a bpi szőlő utcai (flórián térre szembeni), a rákospalotai vagy az aszódi előzetes/javító-nevelő intézetbe.érdekes tapasztalatokat gyűjthetsz.az onnan érkező védendő személyek pedig mindennél érdekesebbek.

ksstomi # 2007.03.01. 06:23

hozzászólás törölve

remember # 2007.02.28. 22:49

Sziasztok!
A fiatalkorú bűnözés alakulásáról szóló szakdolgozatomhoz, minden segítséget, anyagot, hozzászólást vagy véleményt nagyon megköszönnék!