Közb. veszélyes eszközök


Főlökött # 2007.03.28. 16:05

Tisztelettel

A média prezentációjában tisztázódott a felvetett kérdés. A bíró a bíróság elé állítást visszautalta nyomozásra, súlyosabb bcs. elkövetése miatt. Igaz véleményem szerint, nem lehet bizonyítani, amit felvetettek, csak a gyan. vallomással, ami igen kevés. Főleg a vádemeléshez.

Előző hozzászólásomban is erre reflektáltam, nem tudható, milyen bizonyítékok vannak még. Igaz arról nem tettem említést, hogy az elkövető elmeroggyant, agyizokni vallomásáról, veselkedéséről.
Szubj. obj. okok egy tárgyaláson mindig előkerülnek......Látható, tapasztalható.

----------------------
  • Löki
Főlökött # 2007.03.21. 16:31

Tisztelettel

Közb. vesz. eszk. felsorolása megtalálható, mindenki számára.
Mi hangzik el a médiában, mely arra törekszik, hogy hírértéke legyen, az általa prezentált hírnek az is egy dolog. Ez köszönhető a médiának, meg az azt oktatóknak, hogy is kell ezt csinálni, hogy nagy durranás legyen egy semmiből.......

Nem hinném, hogy üres sörösüvegek miatt, eljárást indítanának, hacsaknem vezetés közben ürült ki az üveg.

Azért én sem venném jó néven, ha valaki, dinamittal, vagy bármilyen robbanóanyaggal parkolna mellettem és fel is robbanna. Családom testi épsége, s vélelmezem mindenki így van vele, előbbre való. Ha találnak ilyet bárkinél, járjanak el vele szemben. Nincs szükség posztunusz kitüntetésekre, vagy hősökre, ha másképp is meg lehet oldani.

----------------------
  • Löki
herceg # 2007.03.16. 11:43

Amennyiben a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről beszélünk, akkor egy szabálysértési tényállás jöhet szóba, viszont ebben az esetben szabálysértési eljárásról lévén szó, nincs jogszabályi feltétele házkutatásnak, legfeljebb önmagában a lefoglalásnak, de ilyen esetben a magánlakásba való bejutásra, kutatásra nincs törvényes lehetőség. Persze az említett szabálysértést csak a közterületen (gépjárműben is) lehet elkövetni ilyen tárgyak puszta birtoklásával.
Amennyiben az ügy büntetőeljárásra tartozik, így ennek keretében van helye házkutatásnak, egyben lefoglalásnak is a tárgyi bizonyítási eszköz felkutatása miatt vagy olyan dologra, amely elkobozható.

dr Zákányi Csaba # 2007.03.12. 15:11

Én már hallottam vécébe öntött altató éterrel és a vécén cigiző műtősnővel is.

Dr.Attika # 2007.03.10. 08:51

KBS! A sebbenzin WC-be történő öntésével nagyon vigyázni kell. A 80-as években volt egy sajtóhír. A feleség a WC-be öntötte a tisztítás után megmaradt sebbenzint. (A benzin könnyebb a víznél, ezért a vizfelszinén marad.) A férj ezt követően közvetlenül ráült a Wc-re , szokásához híven rágyújtott és az égő gyufát bedobta a budiba. Az eredmény nyolcnapon túl gyógyuló égési sérülés az alfelén és az időnként "felálló" felén.

Sücy # 2007.03.10. 08:05

Ismeritek a viccet: akkor tartóztassanak le liliomtiprásért...

ObudaFan # 2007.03.09. 14:52

Le lehet foglalni, ha olyan bűncselekmény előkészületeként szerezték be ezen eszközöket, amely bűncselekmények előkészületi alakja is büntetendő (pl. emberölés, alkotmányos rend megdöntése, stb.)

Zolikaaa # 2007.03.09. 11:28

hozzászólás törölve

Kovács_Béla_Sándor # 2007.03.08. 15:30

A közvélemény szándékos manipulálása. Az különösen tetszett, hogy "Molotov-koktél készítésére alkalmas eszközöket és anyagokat" találtak. Ijedtemben gyorsan visszaváltottam az összes sörösüveget, és a vécébe öntöttem a sebbebónzint. De még így is izgulok, mert a feleségem nem engedte kidobni a rongyos zsákot.

bootmaker # 2007.03.08. 15:03

Üdv

Jött a hir a médiából (gondolom sokan hallották), hogy a rendörség ilyen eszközöket talált a házkutatás során, és azokat lefoglalta.
Egyáltalán, értelmezhető ez a fogalom a magánterületen lévő ugymond "izék"- re.

Hiszen nálam is van otthon mondjuk lánc, vasdarabbal (lakat) a végén , 8 cm nél nagyobb pengehosszúságú kés, számszerij, (na az nincs) esetleg zokni és faszén is akad.

Ha ez igaz, nem fogják a rendőrök megint köznevetség tárgyává tenni magukat?
Hiszen ilyen dolgokat ezen a jogcimen nem foglalhatnak le.
Vagy igen?

köszi
B