államellennes kontra molotov


JuKids # 2007.06.26. 22:40

Lapszemle - csak mert más (kevésbé átpolitizált) ügyekben zavar, hogy a sajtó a látványos lefoglalások után a későbbi eseményekről nem számol be...

Felfüggesztett börtönt kapott a molotov-koktélos férfi

A brutális rendőri fellépésre reagált volna molotov-koktélokkal az a 20 éves férfi, akit a március 15-i ünnepségek előtt kapcsolt le a rendőrség. Nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

http://index.hu/…/molotov125/

JuK

Lhotse # 2007.03.23. 14:45

Magam azon szórakoztam jókat, mikor valamelyik nagyeszű azt nyilatkozta, hogy egyes honlapokon megtalálták a molotov-koktél receptjét... :)

Cola # 2007.03.23. 14:44

köszi, okosabb lettem... csak hogy tudjam, hogy ha van molotov-koktélom, akkor támadni tudok vele vagy védekezni :-)

Kovács_Béla_Sándor # 2007.03.23. 12:28

Nincs jelentősége, de eredeti formájában a gyalogos erők használták a támadó páncélosok megbénítására. Tehát védekeztek vele.

Cola # 2007.03.23. 12:05

és a jogi képviselője azt mondta, hogy molotov koktéllal akarta magát megvédeni egy esetleges támadás ellen ... és ezt az ügyvédje mondta, ez azért tönbb, mint sörösüveg, és benzin...

és ha-ha-ha... molotov koktéllal védekzni? az egy klassikus támadóeszköz szvsz...

Főlökött # 2007.03.23. 11:25

Tisztelettel

Mit láttunk a tv.-ben és mi az eljárás tárgya, vélelmezem, két külön dolog, nem kell összemosni.

8-10 db üres sörösüvegért, 10L benzinért, mellyet fűnyírásra használok a fűnyíróba, nem indítanak eljárást, ez fix.
Vélelmezem, telefonos lehallgatások, kijegyzőkönyvezve, megfigyelések, az illető tevékenysége, szervezkedésének bizonyítékai, csoportok kialakítása, szervezett bűncselekmény elkövetésének előkészülete, annak végrehajtása bizonyított - bizonyítható, naná, hogy eljárnak. Meg fogják házkutatni és elemeire szétszedik a házat, mivel feltételezhető a bcs. elkövetése, így bizonyítékokat keresnek. Az összeszedett bizonyítékokal kívánják a feltételezést-vélelmezést alátámasztani. Józan paraszti ésszel gondoljuk végig. Mi is ezt tennénk a helyükben? Persze, hogy ezt.
A tv. csak részleges, felületes infot ad, abból nem érdemes kiindulni. Csak a hírértékre hajtanak, s a hír, már nem hír, akkor néma csönd. Ha nem volt valós a hír, csöndben fizetnek, ha perelik Õket, de a nézettségen behozzák a bukott pénzt. 1000%
Ennyit a médiáról.

----------------------
  • Löki
Pjotr # 2007.03.22. 10:25

Amit én láttam a tv-ben, a lakásán volt rengeteg két decis üveg meg kanóc, sok parafadugú ki volt faragva és amit még mutattak pár üveg össze volt állítva, benne kanóc meg a dugó, hogy most ezek fel voltak-e tölve benzinnel vagy nem azt nem láttam.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.03.21. 17:20

Nézd, Főlökött. Én a rendőrség nyilvánosságra hozott adataiból indulok ki - másom nincs. Azt mondták, az eljárás azért indult, mert "Molotov-koktél készítésére alkalmas eszközöket és anyagokat" találtak a lakásában. KÉsőbb kiderült, hogy ez konkrétan üres üvegeket és benzint jelent. Már ne haragudj...
Ha többről van szó, akkor lesznek szívesek azt mondani, nem félrevezetni a hírfogyasztó népet.

Főlökött # 2007.03.21. 17:19

Tisztelettel

Bizonyítékok "beszerzése" nyomonkövethető, s teljesen tisztának kell lennie, mert nem lehetne bizonyítékként figyelembe venni.

Reflektálásomban nyitott kérdéskét fennhagytam mindkettőt, nem véletlenül.

---------------------
  • Löki
kores # 2007.03.21. 16:33

A T. Bíróság nem kreál hamis bizonyítékokat mert a bizonyítékok beszerzése a nyomozóhatóság dolga a Bíróság csak "mérlegeli"azokat.Derék magyar rendőrségről már inkább feltételezek ilyesmit.(Főleg ilyen menedzsmenttel))

Főlökött # 2007.03.21. 15:53

Tisztelettel

Vélelmezem a T. Bíróság nem kreál hamis bizonyítékokat, vagy a Hatóság, csak azért, hogy valakit korlátozzanak szem. szabadságában. Valamiért a Bíró elrendelte a háziőrizet legmagasabb kategóriáját. Nem annyira ártatlan a szentem, mint amennyire kinéz, s a felvételek, melyeket lefoglalt a hatóság és saját forrása ( térfigyelő kamerák általi felvételek ), magukért beszélnek. Majd Õ is megkapja a számlát, mit a társa, 2-3-4 m Ft.-ról és rosszul lesz. Mint a másik lett. Hát nem kellett volna......

Így járt. Vélelmezem az eljárás indítás, köröztetés alapos gyanú meglétével indult, így nagyon nincs mit tennie, csak fizetni és leülni a kiszabott büntetést.

----------------------
  • Löki
Kovács_Béla_Sándor # 2007.03.21. 12:32

Ami azt illeti szerintem egyik ellen sem indokolt a személyes szabadság korlátozása. Az üvegbirtokos gyerek ellen szerintem az eljárás megindítása sem volt megalapozott.
Vagy eztán lecsuknak mindenkit, akinek háromnál több sörösüvege és két litert meghaladó gyűlékony folyadéka van otthon?

kores # 2007.03.21. 10:38

Budaházy Gy. államellennes bcs-ekkel vádolva háziőrizetben,a molotov koktélokat gyártó fiatal előzetes letartóztatásban.
nem fordítva kellene ,hogy legyen,vagy Én látom rosszúl??