Cikk az indexen. Vélemény?


kores # 2007.04.02. 07:09

Szia.
Ilyen eseteket Én is tömegével tudnék mesélni.
Két pofont kaptam összesen rendőrtől:
Szentendrei előállitó:ablaktalan tetőtérben kialakitott szellőzés nélküli fullasztó 4 m2-es lyuk.(olyan EU-s szabványú)))vizelésre való kimenetel kérésre derék rendőröm mosolyogva
azt felelte:tartdsd fejben!!
Csendben csak annyit válaszoltam:mutasd meg elösször te köcsög utánna utánnad csinálom.
Jó füle volt ,meghallotta.

JuKids # 2007.04.01. 22:09

Beírtam egy hozzászólást az IRM fórumára, kifejtve az igazságszolgáltatás felkészültségét a 21. századi mindennapos történésekkel (és az elmúlt napon történtekkel) kapcsolatban:

http://www.im.hu/?…
"Jurkovics Károly 2007. Április 01. 23:37"

JuK

JuKids # 2007.03.31. 21:38

jogiforumer,

2002-es az ügy, itt a Jogi Fórumon is megjelent a "hivatalos verzió".

http://www.jogiforum.hu/hirek/6668

"Gyerekpornó Békásmegyeren" ;-)

Az Óbuda Újság, Blikk és Mai Nap cikkeiből csináltam egy montázst, amit az RTL Klub egyik fórumára tettem fel:
http://www7.online.rtlklub.hu/…1507570.pict

Remélem a kerületi ex-kapitány személyiségi jogait nem sérti, hogy nyilvánosságra hoztam az egyébként 60.000 példányban megjelent képét.

Az előzetes indtványozásakor azok hangzottak el az ügyész részéről, ami az Óbuda Újság cikkében szerepel, miszerint 8 éves lányokról készítettem a saját képeimből gyerekpornóoldalt. 2004 januárjában szüntették meg az ügyet bűncselekmény hiányában: ja, bocs, mégse készítettem gyerekpornóképeket, csak 14 hónapon keresztül azt hitték. Előfordul az ilyesmi. Későbbi feljelentéseimre kapott válaszokból kiderül, hogy senki nem hibázott, sőt akkor követtek el volna a rendőrök bűncselekményt, ha nem lépnek fel ellenem ilyen "határozottan". Aha.

Az ügy megszüntetésekor egyúttal vádat is emeltek, mert 1997-ből származó CD-ken volt néhány valóban gyerekpornó képem, és mivel ezt 2002 áprilisa óta tilos tartani, és az egyik fájl neve "miez.jpg" volt, ami a bíró szerint arra utal, hogy megnéztem, hogy "mi az" ("miez" = "mi az", ez szó szerint benne van az ítéletben), így látnom kellett, hogy gyerekpornó és mégse töröltem le a CD-ről öt évvel azután, hogy felírtam rá (a CD-ről való törlés technikáját nem mutatta meg a bíró), ezért 10 hónap felfüggesztett börtönre ítélt és az 1.7 milliós bűnügyi költségből több mint 600.000 forintot ki kellett fizenem. Hiába mondtam, hogy megírtam a CD-t 97-ben a 8000, hírcsoportból letöltött, át nem válogatott képpel, aztán beraktam egy dobozba és azóta rá se néztem - a fájlnév alapján "nyilvánvaló" volt a bíró számára, hogy megnéztem, mi az. Egyébként 276 CD-t és 24 vinyót vittek el a rendőrök (azért, mert azt hitték, 8 éves lányokat pornófotózok...) és nézették át szakértőkkel. Többmillió képet néztek át, 152-t talált a bíróság tiltott pornográfnak ebből, ezek közt felnőtt aktok is voltak, saját számításaim szerint 70-nél kevesebb ilyen képet sikerült összeszednem öt és fél éves "folyamatos" (idézet a vádiartból) gyerekpornóletöltéssel. Vádat egyébként 1475 rendbeli megszerzés-tartás miatt emeltek, a megszerzés alól teljesen felmentettek bcs. hiányában (2002 áprilisa előtt "szereztem meg" a képeket), a tartás alól pedig 1323 esetben, úgyhogy nemigen jöhetne ki a 95%-os váderedményesség, de nem hiszem, hogy ezt így belekaklulálták az év végi statisztikájukba.

Lásd még "Megszerzés-tartás" topic.
http://www.jogiforum.hu/forum/21/2501

Az Indextől egyébként többen megkerestek már, de valahogy mindig kihátráltak egy cikk megírása, vagy akár csak a "véleményem" közlése elől.

JuK

jogiforumer # 2007.03.31. 20:40

JuKIDS, írtad, hogy a sajtó is beszámolt az esetedről, miről volt szó konkrétan? 2004-es ügy?

JuKids # 2007.03.31. 20:07

kores,

lehet, hogy ugyanahhoz a törvénytisztelő rendőrhöz volt szerencsénk, de az is lehet, hogy ezt tanítják nekik, vagy csak többen olvasták valami rendőrlapban, aztán megtetszett nekik. ;-)

A következő (szintén indexes) cikk ugrott be:
http://index.hu/…allatas7924/

Velem ilyen azért nem történt, de nem tartom kizártnak, hogy ugyanazon rendőrök vettek engem is verbális kezelésbe: én két és fél hónappal a cikkbeli eset után élveztem vendégszeretetüket. Olyan is elhangzott pl., hogy egyikük mondta a kollégáinak, mikor a gyanúsítást közölték: "ha nem fogtok le, kibelezem ezt a beteget". Ugyanez a kihallgatásom során elővette a zsebkését és elkezdett vele játszani. Lehet, hogy komolyan megfordult a fejében, hogy kibelez, mert láthatóan vonzódott a késekhez...

Ugyanitt jegyzem meg, hogy viszont miután átszállítottak a XVIII. kerületbe, az ottani rendőrökről csak jót tudok mondani. Pl. adtak egy rakás Zsaru Magazint, hogy ne unatkozzak, papírt-tollat, hogy jegyzetelhessek, meg ott rendes kaja is volt, vagy fél órát lehettünk az udvaron is (enyhe, napsütéses novembervége volt). A III. kerületben este 9-től másnap délután 2-ig voltam (az előállítóban - kb. 4-5 négyzetméter -, egy irtó béna kialakítású fapadon, amin se ülni, se feküdni nem lehetett), enni semmit nem adtak, egy pohár vizet kaptam és egyszer mehettem el vécére, két óra könyörgés után, miközben legalább öten röhögcséltek az ajtóm előtt, mondván, hogy nincs, aki kikísérjen.

JuK

kores # 2007.03.31. 07:49

Szia.
"Ja, és hogy biciklit csinálnak a szemüvegemből, "

Én ezt a kifejezést már hallottam ,nekem mondták,lehet,hogy ugyanaz mondta???
Kores

JuKids # 2007.03.30. 19:21

Egy dolgot tennék hozzá.

Sajnos nem valószínű, hogy ezek a látványos bukták elvezetnének addig, hogy bármi is megváltozzon a rendőrség és az igazságszolgáltatás környékén a közeljövőben.

Jó ezt a sajtóban olvasni, de ne feledjük, hogy a sajtót éppen olyan felelősség terheli azért, hogy a "kéz kezet mos elv" működik, ezt a saját példámból is tudom. Szenzáció, ha elfognak valakit, tele van vele a sajtó, de nem kérdeznek vissza egy fél év után, hogy akkor most hogy is áll az ügy. Mert a hazai bulvársajtó "élőben" tudósított az "elfogásomról", de azt sehol sem olvastam, hogy bcs. hiányában megszüntették az ügyet, azóta három (elutasított) feljelenést tettem a rendőrök és ügyészek ellen, holott rendszeresen tájékoztatom a sajtót is a fejleményekről.

Engem akkor nem vágtak falhoz a III. kerületben, csak azt mondták, hogy felgyújtják a házamat, megölik az asszonyomat. Kedves, törvénytisztelő emberek ám a rendőrök. Ja, és hogy biciklit csinálnak a szemüvegemből, de ha nem tetszik, reklamáljak Lamperth Mónikánál. Nem tetszett a gondolat, úgyhogy reklamáltam. Meg Petréteinél is. Azóta biztos a megoldást keresik, mert nekem nem válaszoltak.

JuK

jogiforumer # 2007.03.30. 17:38

Sziasztok!

Kicsit keménynek tűnik amiket itt írnak, nektek mi a véleményetek erről?
http://index.hu/…birok070330/