Gázszámlán spórolni mágnessel?


dr Zákányi Csaba # 2008.12.12. 10:27

Kismukk számára el szeretném mondani, hogy a szkeptikusok miért nem hisznek a "sufni"-perpetuum mobilékban. Azért, mert nem egyről , hanem sok ilyenről lehet hallani - márpedig egy is világszenzáció lenne - ezeket bemutatják időnként a tv-ben és a bulvárban.
Ha energiát nem is lehet velük előállítani, nézettségett, példányszámot igen, ez utóbbi vsz.leg az energetikai lobbi irányította CIA által üldözött, vagy láb alól eltett "tudós" legendájával még tovább fokozható.
Ez a színtiszta rosszhiszemű, de sajnos elég valószínű magyarázat.
Persze jóindulattal is lehet közelíteni, miszerint, akinek elmélyült természettudományos ismeretei vannak, az azoknak hisz. És persze TÉVED! - a távoli jövőből visszatekintve. Lehet, hogy már itt él a földön, aki majd megújítja természettudományos világképünket, és még csak a garázsában barkácsol. Sajnos elveszik a sok kókler között. Ez régen is így volt, de a régi korok kóklerei feledésbe merültek. Néhány neve közülük megmaradt. Giordano Brunonak semmiféle józan oka nem volt arra, hogy azt állítsa, a csillagok is olyan égitestek, mint a nap, de véletlenül beletrafált. Ha a kortársai hülyének nézték, minden okuk megvolt rá. Elégetni persze szemétség volt.

Egyjogász # 2008.12.12. 08:45

Pjotr-nál a pont!

Ha ez igaz lenne, minden kazángyártó beépítené a kütyüt, és azzal hirdetné magát, hogy az ő kazánjával kevesebb a fogyasztás!

De ha a gázt meg lehetne mágnesezni, miért nem lehet
a benzint? Milyen jól hangzana, hogy egy kocsi 2 decit fogyaszt százon:)

Pjotr # 2008.12.12. 08:08

Ezekkel a "tudósokkal" az a baj, hogy mindig csak beszélnek ezekről a találmányokról, de soha senkinek nem mutatják meg, megnézni őket nem lehet, Egelytől kezdve az összes kókler ilyen.
Tesla valóban tudós volt és sokat alkotott, de érdekes módon csak azok a találmányai és eredményei maradtak fenn amik a fizika törvényei szerint leírhatóak.
A többi állítólagos találmánya csak legenda még senki nem látta őket.
Ez a gázmágnesezés meg baromság, ha működne akkor a nagy kazángyártók nem csapnának le azonnal rá?
Dehogynem, mert az komoly piaci előnyt jelentene számukra, de valahogy mégsem foglalkozik vele egyik komoly gyártó sem.

Node egy jogi fórumra ennyi elég is lesz mert elmegyünk bulvárba...

_Wasp_ # 2008.12.11. 22:42

Ne aggódj a kor nagy tudósait régen is üldözték, TŰZZEL-VASSAL! MA már szelidült a helyzet a joggal üldözik.

Ez utóbbi mondat.... őőőő.... na várj csak, hogy fogalmazzam meg elég óvatosan?? Orbitális marhaság? Zagyvaság? Ááá nem tudom...

Kismukk megállíthatatlan föld dinamójával kezdeném...
A föld (lényegében) a tehetetlenség, és a gravitáció kölcsönhatásaként kering a nap körül. A mozgási energiája tartja ezen a pályán. Ez a mozgási energia természetesen nem végtelen... példa: hold föld pálya, az árapály surlódása miatt egyre távolodik a hold a földtől, ha a föld ellentétes irányba forogna, a hold egy idő után szépen a fejünkre esne, mert a tengervíz surlódása felemésztené a mozgási energiáját.

gondolod, ha valaki "kitalálna" ingyenenergia generátort, akkor az eltenné láb alól a sziájé?

Ugyanmár... Ha ettől fél, Felteszi a netre (ezután már nincs értelme megölni), és a szabadalmi díjakból és egyéb iparjogvédelmi JOGINTÉZMÉNYEKBŐL meggazdagodva dollármilliárdosként szövögethetné tovább nagyratörő álmait.
hát igen...
ezt is a jog tenné lehetővé számára...
ennyire üldözi a tudósokat.

Ne terjesszük már az ilyen paranoid összeesküvéselméletes blikkfőcímeket a jogifórumon, mert még a végén valaki komolyan veszi.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Akivalaki # 2008.12.11. 21:19

Kismukk!

Ne aggódj a kor nagy tudósait régen is üldözték, TŰZZEL-VASSAL! MA már szelidült a helyzet a joggal üldözik.

Ha valami nem bizonyított akkor az nincs is? Lásd gömbvillám. Ki tudná megmagyarázni hiszen mi a saját agyunk működését sem tudjuk a mai napig teljes mértékben megmagyarázni. Jó példa édesanyám. Materialista. Amit nem látok AZ nincs! A kezébe adtam egy mágnest! Ezzel akkor mi van, látod a mágneses teret? Akkor az sincs? :-)
Ha a következményt saját magad tapasztalod, akkor elhiszed ha nem, akkor kételkedsz.

justizmord # 2008.12.11. 00:45

Egy autentikus forrás...

http://recept.blog.dada.net/…K%C5%90LEVES


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2008.12.10. 05:18

Általános iskolában tanultunk egy orosz népmesét a kőlevesről. Emlékeztek még?

A vándor beért egy orosz faluba, és kért volna élelmiszert, de nem adtak neki ingyen. Aztán, mondta, hogy kőlevest akar főzni, és megkínálja a falubelieket is belőle. És csak vizet és egy nagy darab követ kér. Azt mér adtak neki, és az egész falu köré gyűlt, megnézni a csodát. Aztán, amikor már 1 órája rotyogott a fazékban a víz, meg a kő, és már mindenki nagyon izgult, mondta, sokáig kell főnie, hogy finom legyen, mondta a falubelieknek, hogy lehetne az ízén javítani egy kis sóval, de neki nincs sója. Na, rögtön hozott valaki. Kicsit később mondta, hogy krumplival is lehetne kicsit jobbá tenni. Na, azért is elszaladt valaki. Később még más zöldésgeket is hoztak, majd szalonnát, és oldalast is. Mire elkészült a kőleves, az íze fenomenális lett. Az egész falu megkóstolta, és mindenki elismeréssel nyilatkozott a kőlevesről. Mennyiben járult hozzá a kő az ízhez? Semmiben. Mint a mágnes sem jelen esetben.

Mi a magyarázat?

Az, hogy beállították a gázkonvektort. A belső csavarokkal és miegymással, hogy tökéletesebb legyen az égés, tehát, hogy tényleg minden gáz elégjen, és ne korom képződjön, meg elégetlen gáz is távozzon a kéményen. A szénhidrogének (CH4, C2H6, C3H8, C4H10, C5H12, C6H14 stb.) égésekor széndioxid (CO2) és vízgőz (H2O) keletkezik. Ha jól van beállítva a szerkezet. Ha rosszul, akkor tökéletlen az égés, és egy csomó más marhaság is keletkezik, pl. szénmonoxid is (CO), meg leírhatatlan képletű kormok. És, a legfontosabb, hogy kevesebb hő.

Na, az ügyes fiúk elmentek beállítani.

Ki rendelte volna meg a szolgáltatást, ha aszondják, hogy beállítják a konvektort? Senki. Ha mégis, ki fizetett volna 12 000 ft-ot egy 5 perces beállításért? Senki. Na, akkor ők felhelyeztek egy mágnest is, és még grátisz, beállították a konvektort.

Szerintem ez történt.


Iniuria non excusat iniuriam

kismukk # 2008.12.10. 01:29

"nullponti energia"
De azért mégis érdekes, hogy a föld csak úgy magától forog, a nap körül, meg saját tengelye körül..., akár egy örökmozgó dinamó.
Tesla ezt az energiát "találta meg", mikor bemutatta üzemanyag nélküli "elektromos autóját", meg sok egyebet.
A web-keresőbe beirva a nevét, olvasható sok érdekes.
És, Tesla nem sci-fi iró volt, hanem elektromérnök...
Az is pl.,hogy ma váltóárammal világitunk, neki köszönhető.

dr Zákányi Csaba # 2008.12.09. 21:59

"Egyszóval: érdemes feljelentést tenni a csalók ellen?"- teszi fel a kérdést Whisp a topic indítóban.
Ezt hogyan kellene érteni? Egy igazi állampolgár fejében fel sem merül ez a kérdés. Ha jogsértést lát, feljelent. Ez így gömbölű. Milyen az az eset, amikor nem érdemes?
Ha esetleg pofán vághat az akit feljelentettünk?
Vagy attól félünk hamis vád miatt minket hurcolnak meg?
Egyébként a dolog távolról sem egyedi. Minden nap hallunk intelligens mosópor molekúlákról, úgy tudom lehet kapni Egely-kereket, 100%-osnál jobb hatásfokú gépet, meg olyant, ami "kicsatolja nullponti energiát" neked, a tévében mindennaposak a jósok, meg a távgyógyítók, de hát mesefilmek meg sci-fi-k és a kciófilmek is vanak a tv-ben. Felnőtt ember azon sem gondolkodik el, hogy a Mikulás hogy fér be a kéménybe.
Azért tanulunk az iskolában természettudományokat, hogy el tudjuk dönteni mi a mese és mi a valóság.

_Wasp_ # 2008.12.09. 11:48

mivel a háztartásban (jó esetben) szinte egyáltalán nem keletkezik földgáz égésekor szénmonoxid (csak széndioxid és víz), ezért mondhatjuk, hogy a tökéletes égés végtermékét kémiailag nem tudja a csodamágnes megváltoztatni. Az energiamegmaradás miatt sajnos csak annyival lehetne melegebb, amennyi plusz energiát bevisz a mágnes a rendszerbe. (Tegyük fel, hogy "valahogy" át tudja adni a gáznak) Az állandó mágnesben levő energia, mégha néhány kilós extraerős mágnes is, nagyon kevés... egy liter vizet se lehet vele felforralni, és persze a felhasználásával lemágneseződne az eszköz.

egyébként, tudomásom szerint a mai korszerű földgáz üzemű kazánok hatásfoka már jócskán 90% felett van. Ha ezen 10%-ot tudna javítani a csodamágnes, akkor tényleg bőven meglenne a perpetuum mobile. Ennek mondjuk én örülnék a legjobban.... de tartok tőle, hogy a fizika nagy úr :)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

websas # 2008.12.08. 17:56

Kedves Akivalaki!

Ezt ne vedd komolyan, már csak egy lépés és jön az örökmozgó.Ha a mágnes bármit "éghetőbbé" tenne az Oroszok bezárhatnák a gázmezőiket.Elég lenne a mágnes meg a levegő.

websas

Akivalaki # 2008.12.08. 15:54

Ez nem a műanyag fogaskerekek vagy a egyéb anyagú fogaskaraek megléte vagy hiánya miatt hat. HAnem az elégéskor keletkezik a csökkenés azzal, hogy azn égés egy "jobban éghetőbb" anyagból táplálkozik.

prilu2 # 2008.12.07. 22:14

hiába ragasztod oda a mágnest. az új mérőkbe műanyag fogaskerék van.sajnos.régiekre tökéletes.

bootmaker # 2007.04.03. 17:45

Rájöttem hogy lehet vele gázt spórolni.

Egy tekercsben kell a mágnest gyorsan forgatni (generátor). A termelt villannyal meg melegiteni, plusz még ki is melegszik az ember a nagy tekerésben:)
Dupla nyareség.

B

Nic-olas # 2007.04.03. 17:36

...vagy zárd el a gázcsapot...:-)

Kovács_Béla_Sándor # 2007.04.03. 16:58

:)

Pjotr # 2007.04.03. 16:57

Ha az órára helyezed és elég nagy, akkor az biztos segít... :)

Nic-olas # 2007.04.03. 16:03

Cirkó, vízmelegítő készülékeknél a gázszelep elé kell helyezni!

bootmaker # 2007.04.03. 12:12

Érdekes.
Még nem volt róla szó, hogy a mágnest hova kell tenni.
Mert ha ugye ha vascsöre, akkor eleve nem is hatol be a mágneses tér a cső belsejébe.
Ha müanyagra akkor már lehet vitat kozni a gázolekulák viselkedéséről a mágneses térben.

Volt hasonló dolog a benzinre is, a müködési elvre ott is a szétválasztást mondták, de azt a MÜ csöre kelett tenni.
Állitólag a németek kezdték a II VH ban a repülők füstcsikjának eltüntetésére alkalmazni.

B

Kovács_Béla_Sándor # 2007.04.03. 12:09

A nagy nyilvánosság értelmezésekor nem a valóban elért közönséget, hanem a potenciálisat vizsgálják. Nem kell közvélemény-kutatóintézettel ellenőriztetni, hogy egy bizonyos tévéreklámot valójában hányan néztek. Azt sem, hogy egy weboldalra hányan kattintottak rá.

Ami a dolog fizikai-kémia részét illeti. Régen tanultam vegyésznek, de arra még emlékszem, hogy egy adott anyag elégetésekor keletkező hőmennyiség elvben csak az adott anyag kémiai összetételétől és mennyiségétől függ. A fütőgáz kémiai összetételét egy ilyen mágnes nyilván nem változtatja meg, tehát ez nem lehet az oka az egységnyi anyag elégetésével keletkező hőmennyiség növekedésének. Ami esetleg mégis: a gyakorlatban a hasznos hő függ az égés tökéletességétől és a rendszerből távozó égéstermékek hőmérsékletétől is. Utóbbit a mágnes megint csak nem képes befolyásolni - már csak azért sem, mert a bejövő ágra szerelik fel. Az egyetlen lehetőség tehát, ha a mágnes az égés tökéletességét javítja számottevően. Õszintén szólva nem értem, ezt hogyan tenné - de végül is kizárni sem tudom. A hivatalos magyarázat azonban nekem lila. Megérne egy próbapert.

Nic-olas # 2007.04.03. 11:51

T Whisp!

Ilyen elven müködő mágneses gyürűt már régóta kapni a piacon! Az ökonet is ilyet árusít TURBO BUSTER néven!Igaz kb 11000ft! Valóban kevesebb lesz a fogyasztás! Még mielőtt ezt a készüléket felszerelik a készülékre megmérik a készülék fogyasztását, majd miután megmérték, felhelyezik, és szintén csinálnak egy mérést!
Egy rokonomnál bevált(ott voltam) 10%-os lett a fogyasztás csökkenés mértéke!A 30-40% os gáz fogysztás csökkenést kicsit túlzásnak tartom!
Nem hiszem, hogy csalnának! Igaz drágán adják, de ha van aki megveszi.......

Üdv. Nic-olas

Whisp # 2007.04.03. 08:31

a Btk.-ból:

"A fogyasztó megtévesztése

296/A. § 562 (1) Aki az áru kelendőségének felkeltése érdekében nagy nyilvánosság előtt az áru lényeges tulajdonsága tekintetében valótlan tényt, vagy valós tényt megtévesztésre alkalmas módon állít, illetve az áru lényeges tulajdonságáról megtévesztésre alkalmas tájékoztatást ad, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2)385 Az (1) bekezdés alkalmazásában az áru lényeges tulajdonságának minősül az összetétele, használhatósága, az egészségre és a környezetre gyakorolt hatása, valamint a kezelése, eredete, az, hogy megfelel-e a jogszabályi előírásoknak, a nemzeti szabványnak vagy az áruval szemben támasztott szokásos követelményeknek, valamint az, ha az áru felhasználása a szokásostól lényegesen eltérő feltételek megvalósítását igényli.

386(3) Az (1) bekezdés alkalmazásában az áru lényeges tulajdonságának minősül az áru vásárlásához ígért nyerési lehetőség vagy más előnyös következmény is."

Az általam felvetett témával kapcsolatos weboldalak (amiket eddig találtam):

www.alacsonygazszamla.hu

www.sporoljgazt.eu
www.sporoljgazt.hu

A fogyasztó megtévesztésének ténye szerintem nem kérdés, bár nyilván egy bírósági eljárásban ezt megfelelő szakértői véleményekkel kell alátámasztani.

A találmány lényege, hogy a fűtőgázt vivő gázcsőre egy állandó mágnesből készült gyűrűt erősítenek. Továbbá (idézem): "Ha keresztüláramoltatjuk a gázt egy nagyon erős mágneses téren, akkor megszűnik azok egymáshoz képesti tapadása, eltávolodnak egymástól."

Röviden a találmány működőképességének cáfolata:

  1. A fűtőgáz részecskéire, molekuláira alapállapotban nem hat sem a mágneses, sem az elektromos mező, ahhoz először gerjeszteni (ionizálni) kellene őket (mint ahogyan például a neoncső is működik).
  2. Ha ionizált lenne a fűtőgáz, ami a csöveken (és a mágneses mezőn) átáramlik (mint ahogy nem az), akkor sem tudjuk pontosan, hogy milyen hatással lenne rá a mágneses mező. Az viszont biztos, hogy nem "távolodnak el egymástól" ezáltal, a vasreszelékes példa tömény kamu, a kettőnek semmi köze nincs egymáshoz.

Véleményem szerint a továbbiakban az a kérdés, hogy a megtévesztés valóban nagy nyilvánosság előtt történt-e? Egy, kifejezetten ezzel a termékkel foglalkozó, azt reklámozó weboldal szerintem annak számít, bár ezt a konkrét látogatottsági adatok ismeretében lehetne csak kijelenteni egyértelműen (vagy nem?). Én pl egy teljesen más témájú oldalon találkoztam a sporoljgazt.eu oldal bannerével (gondolom bannercsere lehetett, vagy valami kevéske pénzt kaphattak érte). Feltételezhetően nem volt még pénze a cég(ek)nek egy frekventált felületen hirdetni a terméket (például origo.hu vagy index.hu).

Szerintetek megvalósítják a fogyasztók megtévesztésének vétségét az említett termékeket árusító és reklámozó cégek?

Üdv

Kovács_Béla_Sándor # 2007.04.02. 20:21

Szvsz ez inkább csak a fogyasztók megtévesztése.

Whisp # 2007.04.02. 13:08

Sziasztok,

A kérdésem az, hogy lehet-e, érdemes-e feljelentést tenni az ellen a cég ellen, amely egy olyan eszközt reklámoz és árusít az interneten (és ki tudja még milyen felületen), melynek működési elve a fizika törvényeivel ellentétes, kísérletekkel, mérésekkel kellően nem alátámasztott és effektíven semmi haszna nincs?

Konkrétan: néhány cég olyan terméket árul (hozzávetőlegesen 36000 - 40000 Ft-os egységáron), amelynek működési lényege, hogy a háztartások gázcsövére szerelve gáz-fogyasztáscsökkenést ígér (ún- mágneses fogyasztáscsökkentők családjába tartozó parasztvakítás).

A cégek szerintem bűncselekményt követnek el azzal, hogy ilyen terméket árusítanak, laikusok (és sajnos a nem is annyira laikusok) számára is meggyőző marketinggel.

Tudni kell, hogy én nem vásároltam ilyen terméket, tehát átverésnek, csalásnak érintettje nem vagyok. Sajnos nem is ismerek olyan embert, akit átvertek volna ezzel. Viszont elképzelhető, hogy valaki mégis bedőlt neki.

Egyszóval: érdemes feljelentést tenni a csalók ellen?