sikkasztás?, vagy sem?


Főlökött # 2007.04.13. 18:09

Tisztelettel

Vélelmezem, hogy a megoldás kulcsa a "megállapodás". Az a kiinduló pont, mivel ez egy szerződéses jogviszony, két fél között.

Nem értem a számlát, kinek milyen számlát kellene kibocsátani, de vélelmezem a megállapodásban lefektették, hogy a végrehajtandó összeget a megbízónak, milyen úton-módon kell eljuttatni, a jutalék levonása után. Ha ezt a megbízott nem tette, az ugyebár, idegen dologgal való, sajátjaként történő rendelkezés, azaz sikkasztás, akárhova is teszi, akárhol is tárolja, egy a lényeg, a megbízó kérésére nem bocsátja, annak rendelkezésére. Vélelmezem, hogy feljelentés esetén, a nyomozó hatóság megvizsgálja a kötődött megállapodás tartalmi részét, s annak értelmében, vizsgálata után dönt a feljelentés elutasításáról, vagy a nyomozás elrendeléséről. Abban foglaltak a mérvadók, a beszedett díjak továbbjuttatásáról.

----------------------
  • Löki
ales # 2007.04.03. 18:52

Egy ismerősöm a következőképp járt, Cége adosságot kezel, erre kapott megbízást ügyfelétől. Adóssal megállapodott fizet részletekben. A megbízóval ugy kötötték a megállapodást,hogy adós rajta keresztűl fizet, levonják a jutalékot, költséget a maradékot küldik a megbízónak. Kiderűlt,hogy a megbízónak nem jár az összeg, mert a cége a károsult. Ismerősöm elmondta, ha a cég küld számlát, arra átutalja az adós által küldött összeget (levonások után). Erre nem volt hajlandó a megbízó, mert az összeget saját zsebébe kérte, mindenféle számla nélkül. Mivel nem kapta meg feljelentette sikkasztás miatt ismerősömet. A különbözeti összeg természetesen a cég pénztárában van, ezt igazolta is. Hol itt a sikkasztás?