BT - vel TV sorozat letöltése legális e?


Green Zone # 2007.04.15. 08:53

Helló!

Az RTL műsorán is futó TV sorozatot szerettünk volna letölteni, de aztán félbehagytuk mert úgy gondoltam, hogy megkérdezem, hogy mi a jogi álláspont, sőt törölve lett az eddig letöltött része is az állománynak. Azt tudom, hogy filmet, zenét, képet leszabad tölteni az interneten ,de megosztani azt már nem. Viszont a Bittorent minimális mértékben a másik irányba is küld adatot. ( A felfelé irány minimálisra lett véve, hogy minél kevesebb menjen) Több kérdésem is van.

A sorozat nem került egészében letöltésre, még csak nem is volt nézhető állapotban, ugyanis egyszerre majdnem 20 részt kezdett el a BT tölteni, úgy hogy ebből a részből is egy kicsit meg abból is, szóval használhatatlan is volt, mert nem engedtük végig, felfelé viszont felment kb 300 MB, de az is természetesen összevissza. Volt már ilyen ügy magyarországon a hatóságok előtt ? Egyáltalán foglalkoznak vele ? Meddig kell tartani tőle, hogy gond lehet belőle, azaz ha valami amcsi jogvédő pont a mi ipnket nyomja be, mennyi ideig kell citerázni ( rettegni ) ? Peerguardian volt fent.
Továbbá, ez nem mozi film, hanem TV sorozat amerikában is adják a tévében meg magyarországon is, szóval mindenki láthatja, tehát anyagi kárt nem okoz a BT-n való letöltése sem nem?

A másik kérdés, ha DC++-on csak Linuxot osztunk meg, mert az szabad szoftver, akkor a filmek letöltése és a DC használat legális ugye? A hatóság mi alapján kezd vizsgálódni ilyen ügyben? Csak külsős feljelentés alapján, vagy figyelik és szúrópróba szerűen a netszolgáltatótól kikérik egyik másik netező adatait ? A netszolgáltató meddig örzi meg, és ha törvénytelen mennyi idő után lehet megkönnyebülni, hogy nincs belőle gond? Tudom sokan szoftvereket is töltenek, és semmi bajuk legtöbbjüknek, de én kicsit parás vagyok, vannak olyanok is akik több mint 150 GB-ot töltenek le, én meg alig töltök valamit ,csak linuxot.
Üdvözlettel : Green Zone