Ítélethozatal


semmi # 2007.05.05. 09:54

Tisztelt Kovács Béla Sándor!

Bizonyára igaza van, amiket írt s bizonyára Ön már elfelejtette amiket annak idején írtam a balesettel kapcsolatban!
Ez az ember nem egy átlag ember!Õ egy büntetett előéletű s még sorolhatnám, hogy milyen esetek vannak a "kontóján", de talán elég ha azt mondom egy ember a rendőrségen nem bírja az aktáit egyik szobából a másikba átvinni annyi esete van és volt!
Nem ismer jogot s törvényt, semmit nem tisztelA környezete retteg tőle!S nem túlzok s nem az indulat beszél belőlem hanem a jogos igazságérzet!S persze a fájdalom az biztos benne van!Hiszen még a felellőség alól is sikerül neki megmenekülni!Azt írják nekem, hogy az ilyen ember a bújkálás alatt, hogy szenved!Hát Õ biztos nem, mert határtalan jó kedvel tud és tudott bulizni a baleset után.Úgy fejezném ki mint tegnap este az Este cimű műsorban a dr.Nánási Úr (a jogász) remélem jól emlékszem a nevére,aki szemtanú volt a budapesti otp.incidensnél.Azt mondta a tekintete az bankrablónak ijesztő volt, beteges stb.A pontos megfogalmazásra nem emlékszem, de rögtön ez a férfi jutott eszembe, mert Õ is ilyen, minden egyes találkozásunkkor ezt olvastam le róla!
Én nem kívánom minden embernek, távol áll tőlem, de az ilyen embert ha azonnal elvezették volna az ítélethozatalkor akkor nekem is hajszálnyi megnyugvást adtak volna!
Igen naponta százezrek követnek el ittas vezetést és gyorshajtást!Naponta találkozom is az intenzív osztályon vele!Nagyon szomorúnak tartom, de nem tehetek semmit!Talán csak sajnálom, hogy mint jogász ezzel nem ért egyet, hogy ezeket a törvényeket módosítani kellenne.
Nekem a fiam halála előtt is ez volt a véleményem, mert százalékosan a vétkes szinte mindig kevésbé vagy egyáltalán nem sérül,de befejezem s nem terhelem többet.
Köszönöm az eddigi hozzászólását s véleményt, mert segített.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.04. 19:32

A közúti baleset okozása - még a minősített eset is - olyan bűncselekmény, amelyet nem bűnözők követnek el. Felelőtlen, a szabályokat nem tisztelő - de egyebekben átlagos emberek. Nap, mint nap százezrek követnek el gyorshajtást, és ezrek vezetnek ittasan. Egyszerűen csak szerencse dolga, hogy ebből a tömegből mikor ki válik egy halálos közúti baleset okozóvájá. Ön ezt a véletlen elemet szeretné a jelenleg lehetsége öt évnél súlyosabban büntetni. Nem árulta el, mennyivel súlyosabban, de mondjuk 5 évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel. Igazságosnak tartaná, hogy ugyanazért a magatartásért, amelyet tízezrek büntetlenül elkövetnek, mások tízezres nagyságú pénzbírságot fizetnek - tehát ugyanazért mások annyit üljenek, mint egy fegyveres rablásért.
Megértem az Ön fájdalmát - de éppen az tompítja el az ítélőképességét. Nem veszi figyelembe, hogy annak a vezetőnek a magatartása súlyos eredményre vezetett, de az ő szándéka erre az eredményre még eshetőlegesen sem terjedt ki, sőt valószínűleg még súlyos gondatlanság sem terheli. Egy alsó gondatlanságból előidézett halál büntetőjogi szankciójaként a kettőtől öt évig terjedő is elegendően súlyos.
A veszteség, a fájdalom valamelyes ellensúlyozása amúgy sem a Btk feladata, hanem a polgári jogi kártérítésé.

semmi # 2007.05.04. 11:48

Tisztelt Kovács Béla Sándor!

Erre tényleg nem gondoltam!Ilyen meg sem fordult a fejembe!
S igazából Ön az egyetlen aki az én környezetemben ezt nem tartja igazságtalannak!
Bárki akivel beszéltem osztja ezt a véleményt s nem csak az én fejemből "pattant"ez ki!
Úgy gondolom, hogy addig amíg ezt valaki nem éli meg,nem éli át fogalma sincs, hogy ez mit jelent.
Sajnos csak a bűnös jogaival foglalkoznak, de a sértett jogai azok elenyészőek.Szerintem a fiamnak is joga lett volna élni még!Kedves Uram!Ismeri azt a mondást, hogy "KINEK GYERMEKÉT NEM FEDI SÍRHALOM NEM IS TUDJA MI A FÁJDALOM!"
Ha van családja s ebbe így gondolkodik, lehet, hogy változna a véleménye is!

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.03. 19:26

Miért nem fognak össze fiatal jogászok s addig gyüjteni az aláírásokat törvényeink módosítására amíg nem lépne

Arra tetszett már gondolni, hogy esetleg azért nem, mert nem értenének egyet egy ilyen módosítással?

semmi # 2007.05.03. 19:13

Arra nem kaptam választ,. hogy tényleg elévülhet-e a büntetése?

Nagyon elszomorított a válasz,hogy nem jár érte súlyosbítás ill. valami, mert ez azért....hát?

Kiváncsi lennék ha egyik honatya fia így halt volna meg mint a fiam,egy részeg miatt aki 170 km/h-s sebeséggel ment beléjük s a fiam az ártatlan, módosítanák-e a törvényt.Lenne-e rá javaslat vagy bármi!Ha ők temetnék el a 19 éves gyönyörű, értelmes gyereküket aki még nem is élt szinte!
S a "gyilkosa"pedig azt csinál amit akar!
Gyilkosnak nevezem, mert aki részeg s tudta, hogy részeg minek ült autóba!
Miért nem fognak össze fiatal jogászok s addig gyüjteni az aláírásokat törvényeink módosítására amíg nem lépnek s ez minden téren érvényes!

zolika71 # 2007.05.03. 06:04

sajnos ez így igaz. Nem jelent semmit ha nem vonúlt be időben. A szökés csak azzal rosszabb, hogy idegileg és anyagilag teljesen tönkre megy alatta! Ez is valami!

Vivy # 2007.05.02. 18:56

Nem számít szökésnek és nem is kap súlyosabbat! nekem is volt egy ismerősöm, akit bevonulási idő után kb két évvel kaptak el és 8 hónapról volt szó bevitték és leültették vele a 8 hónapot ennyi!

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.02. 18:50

Nem. Nem számít szökésnek.

semmi # 2007.05.02. 18:46

Várható ez miatt súlyosbítás ha elkapják, hogy nem vonult be?S mennyi milyen büntetés vár rá ezért?
Az komoly, hogy elévülhet?

zolika71 # 2007.04.29. 09:39

Ha az ítélet jogerős lett és megadtak egyidőpontot a vádlottnak, hogy mikor kezdje meg a az ítélet letöltését akkor nincs baj. Ugyanis a bevonulás időpontjától számítottan 3 - 4 hónapon belűl kiadnak ellene egy elfogató parancsot, akár nemzetközit is. Ezt a Bv fogja kiaddatni. De ennek is van elévülési ideje. Ha 5 - 8 éven belűl nem tudják elkapni akkor még meg is úszhatja a börtönt! De ennek kicsi az eséllye, mert ennyi ideig bújkálni nem lehet, vagy nagyon sok pénz kell hozzá. Úgyhogy még jobban is jártok így mert amíg bújkál az ember addig egy idegroncs lesz, mert ki sem mehet az utcára, csak nagyon körűltekintően. Nem lehet bejelentett munkahelye, nem látogathatja meg soha a rokonait, nem szórakozhat, úgyhog ez egy rémálom lesz a számára. aztán meg amikor már nagyon belefáradt a bújkálásba, úgy is hibázni fog és elkapják. Azután meg jön a következő rémálom a börtön.
Keményen megfog bűnhődni azért amit tett!

semmi # 2007.04.29. 08:20

Segítséget szeretnék kérni!
Már itt a fórumon a fiam balesetéről többször írtam.
2006.július 15-én a 19 éves fiam tragikus balesetben a helyszinen meghalt.Az elkövető erősen ittasan + 170 km/h-ás sebeséggel áttért a menetirány szerinti bal oldalra s ott a fiamék autójával ütköztek.
Március 2-án megszületett az ítélet 3 év 2 hónap börtön büntetést kapott.
Nem tudni mikor kell "bevonulnia"!Mi nem tudjuk!
Viszont most csütörtökön lelépett, megszökött s az információ biztos!
Voltam a rendőrségen.Hát???Nem sokat foglalkoztak vele!Azt mondták majd 2-án jelentsük bíróságon vagy a Büntetésvégrehajtási intézetben.
A rendőrségnek ilyenkor nem kell vele foglalkozni.Ennyi idő alatt a "világ végére"is mehet!
Mi van ilyenkor.Nem elég, hogy nem tudok rendbe jönni lelkileg s nem is foglalkoznak vele?
Nagyon felháborított!
Aki tud sürgősen válaszoljon, nagyon szépen kérem!Esetleg ilyenkor nincs ilyen ügyelet ahol az ilyet jelenteni lehet?
Előre is köszönöm!