Meghazudtol a rendőr, segítsetek!


Főlökött # 2007.06.14. 17:34

Tisztelettel

Nem vagyok biztos benne.

70%-30% az arány és nem kedvező oldalnak.

Ha független tanúval nem tudjuk alátámasztani az igazunkat, akkor részvétem. Bukott ügy, mert a Bíró, közokiratnak minősíti a közeg jelentését, ami megcáfolhatatlan és egyértelmű.

Én álláspontom szerint nem vállalnám be a tárgyalást, ha csak nincs bizonyíték a kezemben.

----------------------
  • Löki
Dr.Attika # 2007.06.08. 21:29

Jól tette a tárgyalás kérését.

Blowfish # 2007.06.08. 21:02

Köszönöm szépen a hozzászólásokat!

A kifogást már megtettem, ez miatt volt szembesítés. Úgy döntöttem, mindenképpen tárgyalást kérek, aztán meglátjuk mi lesz. Tervem már van :D

De megvan a tanulsága is a sztorinak: legközelebb mindent felveszek, b@ssza meg. Ez van.


Confidentality
Integrity
Availability

Traffic # 2007.06.08. 17:22

T. Blowfish!

Szabálysértés miatti feljelentés esetén nem kell aláírni a helyszínen semmit (kivéve sebességtúllépés). Közlik a feljelentés tényét és más nem történik. Utóbbi időben azonban előfordulhat, hogy a helyszínen nyilatkoztatják a járművezetőt az adataira és a szabálysértésre vonatkozóan és aláíratják vele a nyilatkozatot. Ezt törvény nem írja elő, csupán a szabálysértési hatóság munkáját könnyíti.

A szembesítés úgy olvasom, hogy eredményre nem vezetett. Annyit tudok javasolni, hogy a határozat ellen élj kifogással.

Lhotse # 2007.06.07. 20:29

Ebben az ügyben nincsen szó perről! Szabálysértési eljárás!!! Javaslom, hogy kérjél tárgyalást, ha idődből kitellik és próbálj meg bizonyítani, illetve összezavarni a rendőröket a tárgyaláson. Ha ügyes vagy, még ellent is mondhatnak ebben-abban egymásnak. Nincs sok esélyed, de az ügy ismerete nélkül azért azt sem mondanám, hogy semmi...

Vivy # 2007.06.07. 15:06

Szerintem sincs értelme perre vinned, mert 2 egy ellen, ráadásul rendőrők..... Valószínű elveszítenéd és sokkal több pénzed rámenne! Szerintem hagyd az egészet maximum mivel egyetemista vagy kérj részletfizetést! Sajnos ezt valószínűleg be kell nyelned! Szemetek!

Pillangókisasszony # 2007.06.06. 12:36

Kedves Blowfish!

Amennyiben a helyszínen tanú vagy egyéb bizonyítékul szolgáló aktus nemáll rendelkezésedre, semmi esélyed.

Pert nem javaslok, egyébként pedig első fokon az illetékes rendőrkapitánysághoz fordulhatol panasszal, majd annak elutasítása során az adott szerv feletteséhez.

Bejelentéssel élhetel az erre rendszeresített kormányzati telefonszámon.

Blowfish # 2007.06.06. 12:24

Tisztelt fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni: a közelmúltban volt egy közlekedési szabálysértésem, amit az ott autókázó rendőrök észrevettek, félreállítottak. A szabálysértést ott a helszínen elismertem.
Igazoltatás végén nyilatkoztattak a vagyoni helyzetemről, majd közölték, hogy egy figyelmeztetéssel elengednek. Nem írtam alá semmit, jóhiszeműen váltunk el egymástól.

Egy hónapra rá kaptam a yardtól egy szab. sértési végzést, mely indoklásában egy új kihágás is szerepel (ami meg sem történt) és 20.000 Ft-ra megbüntettek.

A szembesítésen mind a ketten arcizom rezdülés nélkül a szemembe hazudtak, ők a jelentésbe is azt írták, hogy közölték velem a feljelentést, és én ezt tudomásul is vettem szerintük. Ezen felül a sértegetéseiket is el kellett viselnem, de azt hiszem ez ma ezzel jár.

Az egyik kérdésem: ezt így hogy? Elég két rendőr vallomása az enyémmel szemben, hogy rámakasszanak valami koholt ügyet? Nem kellett volna-e a helyszínen aláírnom valamit, amivel én ezeket tudomásul veszem? Helyszíni bírságról sem esett szó például.

A másik kérdésem: ha bíróságra viszem az ügyet és tárgyalást kérek, milyen eséllyekkel vághatok neki a pernek? És ami még nagyon fontos, ha bukok, milyen perköltségre számíthatok? Ennek sajnos azért van jelentősége, mert nappalis egyetemista vagyok és nincs jövedelmem.

Nagyon várom a válaszokat, és köszönöm mindenkinek előre is!


Confidentality
Integrity
Availability