csoportos garázdaság


Peti08 # 2018.06.30. 03:10

Tisztelt Ugyved Ur! Egy olyan ugyben szeretnek segitseget kerni ami a kovetkezo: egy discoval szemben alltam egyedul, amikor ket hulla reszeg embert kitessekeltek a biztonsagi orok. Atjottek hozzam a tuloldalra, szovaltasba keveredtunk egyszer arcon utottem az egyiket , erre mindketten nekem estek. Oket is es engem is garazdasaggal gyanusitottak, de ok olyan reszegek voltak , hogy amikor kihalllgattak oket nem emlekeztek semmire. Testi sertessel egyikunket sem vadolnak csak garazdasag. En utan elhagytam a helyszint egy taxival, mert kozben fenyegettek hogy vissza jonnek 10en es bajra szamithatok, ezt a rendorsegen el is mondtam. Olvastam itta forumon,hogy hiaba voltam egyedul ok meg ketten ez is mar csop. Garazdasagnal minosul. Kaptam is egy levelet amiben azt irtak hogy on es tarsai ellen garazdasag vetsege . Mire szamithatok, ha megbanast tanusitottam, illetve soha nem voltam meg buntettve sem letoltendot sem felfugesztett borton buntetest soha nem kaptam. Egy garazdasagom volt, amibol probara bocsajtast kaptam ez meg 18 eves korom elott. ? Koszonom elore is, Peter

ObudaFan # 2007.07.02. 19:44

Mondtam, nem valószínű egy felfüggesztett szabadságvesztés sem. Tanúsítsatok mély megbánást.

krisztián86 # 2007.06.30. 14:03

Köszönöm a válaszodat.
A jogtárban azt olvastam, hogy három éves börtönbüntetéssel is büntethetik a csoportos garázdaságot, de akkor az első alkalommal még nem járnak el ilyen szigorúan?

ObudaFan # 2007.06.30. 11:13

Próbára bocsátástól a pénzbüntetésig.

krisztián86 # 2007.06.29. 20:00

Sziasztok!!
A következő problémához szeretném a segítségeteket kérni. Még januárban három barátommal részegen csoportos garázdaságot követtünk el (kukákat döntöttünk fel egy buszmegállóban), ami miatt a rendőrök eljárást indítottak. Májusban kellet bemenni a rendőrségre kihallgatásra és jegyzőkönyvbe is vettek minket. Ebben a hónapban kaptuk meg a vádiratot a bíróságról. Ez volt az első ilyen alkalom és anyagi kár nem keletkezett. Milyen következményei lehetnek ennek az esetnek?