Kábítószerrel való visszaélés


ObudaFan # 2011.07.13. 15:25

Azzal az ügyészséghez.

Csücsi # 2011.07.13. 13:45

Köszönöm a gyors válaszát!
Panasszal kihez fordulhatok? Ügyész, bíróság?

ObudaFan # 2011.07.13. 13:31
  1. Függ az sok mindentől. Alapesetben valóban 2-8 év.
  2. Könnyen lehet, hogy nem engedik. Panasszal élhetsz.
Csücsi # 2011.07.13. 12:55

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Az én esetem hasonló az előző hozzászólóéhoz. A barátomat kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsították meg. Terjesztéssel illetve fogyasztással is. Közoktatási intézményben történt az eset még 2010-ben. A mennyiség 1kg marihuána, szóval a csekély mennyiséget meghaladja de a jelentőset nem ér el. Illetve még azt mondta az ügyvéd, hogy bűnszervezetgyanús az ügy:S Amikor letartoztatták már nem csinálta,volt házkutatás de nem találtak semmit. Én sajnos tanú vagyok, párszor láttam, ahogy elad. 2kérdésem lenne. 1)Mekkora büntetési tétel várható? 2-8 évet mondtak:S 2)Illetve most előzeteseben van, kérelmeztük a kapcsolattartást de félek, hogy mivel tanú vagyok nem engedélyezik...Már tettem vallomást, ami megegyezett a barátom beismerővallomásával. Lehetségek,hogy ennek ellenére nem engedélyezik? Ha nem engedélyezik,van lehetőségem vhogyan mégis kapcsolatba lépni vele?Ügyésznek írni, bírósághoz fordulni vagy akármi?Nemtudom mennyi ideig fog tartnni a nyomozás,azt mondják nem lesz rövid...
Köszönöm!

Szilvike8812 # 2011.07.05. 20:08

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Barátom ellen, kábítószerrel való visszaélés bűntette miatt folyik eljárás, mind drog fogyasztói, mind drog terjesztői minőségben. A bűntett, közoktatási intézmény területén valósult meg. Drogfüggőnek vallotta magát, emellett a vizeletvizsgálat során amfetamin- és THC származékot is kimutattak /szakértői vizsgálat még nem történt meg/. A bűncselekmény nem haszonszerzési céllal történt, hanem azért, hogy saját drog fogyasztását fedezze. A házkutatás folyamán „csekély” mennyiségű speed –et, és marihuánát foglaltak le, a drog terjesztésére utaló egyéb eszközöket, nem találtak. Most házi őrízetben van, fogvatartásának maradéktalanul eleget tesz. Hamarosan elterelőn vesz részt.
A., A bűntett alapján, hány éves büntetésre számíthat, esetlegesen kaphat-e felfüggesztettet? Milyen jellegű körülmények enyhíthetik az ítéletet? Főiskolát végez, rendezett családi körülmények között él, szeretne munkát vállalni, tudomásom szerint, a társadalomba való visszailleszkedés sikeressége, befolyásolhatja a bírói döntést.
B., A telefon híváslistái alapján, a nyomozás folyamatban van jelenleg is, további terhelő vallomások esetén, mit tehet a szembesítések alkalmával?
C., Amennyiben letöltendő szabadságvesztést kap, van e lehetőség arra, hogy egy, a lakhelyéhez legközelebb eső büntetésvégrehajtási intézménybe helyezzék? Milyen lépéseket szükséges ehhez tennie?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Az aggódó barátnő

luca23 # 2011.06.15. 05:42

Üdv! Újra kérdezni szeretnék, mert a bátyám a mai napig nem kapott sem levelet, sem csekket, hogy most akkor hova is kellene befizetni a visszaélés miatt kiszabott pénzbüntetést. Kérdésem annyi lenne, hogy mivel új munkahelye lesz, ahova erkölcsi kell, kaphat egyáltalán? Vagy emiatt már büntetett előéletűnek minősül? Esetleg, ha végre be tudjuk fizetni valahova a kiszabott összeget utána kaphat erkölcsit? Nagyon szépen köszönöm, ha válaszolnak. Luca

chewbacca # 2011.05.22. 09:48

Üdvözlöm Kedves Ügyvédúr!

Rég írtak már hozzászólást ,de én érdeklődni szeretnék egy ügyben. Börtönbüntetéssel súlytható az a személy aki csekély mennyiséget 1-2 G marijuánát ad át egy személynek aki egyedül van és csak az ő terhelő vallomása van az ügyben? tehát 1 az 1 ellen. Bizonyíték csak az 2 kis pakk... Van esély megúszni az ügyet? Telefonszám nem saját néven amin hívhatott, más nemlátta a találkozást. Alibi van.

jogifjonc # 2011.05.03. 04:14

Tiszteletem!

Sajnos nem értek a jog-hoz ezért itt szeretnék segítséget kérni az alábbi Ügyben. És az érdekelne hogy mire számíthat ismerősöm a leírtak alapján
sajnos ennyit tudok amit leírtam remélem elég
és előre is köszönöm a válaszokat. Tisztelettel: jogifjonc

A vádlottal szemben a kereskedéssel, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés büntette és más bűncselekmények miatt büntető eljárás van folyamatban a következő cselekmény miatt: 1rb. nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás büntette, mely bűncselekmény kísérleti szakaszban maradt (Btk. 316.§. (1)(2)bekezdés d.)pont (5) bekezdés b.) pont).

Gabor86 # 2011.03.17. 21:40

Tiszteletem az Uraknak!

Következő volna a kérdésem: csekély mennyiségű kábítószerrel való visszaélés illetve kis mértékű kereskedelem gyanúja miatt, egy eljáráson belül hány házkutatást tarthatnak? Magyarul, ha egyszer már voltak, akkor visszajöhetnek ugyanazon eljárás keretein belül még egyszer, úgy hogy az első alkalommal nem találtak tárgyi bizonyítékot a kutatás során?

atto4 # 2011.03.17. 12:01

Üdv!

tavaly megállítottak a rendőrök. Kocsival voltam egy sráccal nála volt kb 200 g marihuána.
A tesztem pozitív lett. Elméletileg nálam nem találtak semmit, de bevallottam h 2-3x vettem tőle és elözöleg kipróbáltam.
Elméletileg tanú vagyok. Volt egy szembesítés is ahol a nyomozó azt ígérte h az én ügyem külön megy majd illetve választhatom az elterelést.
Egyelőre ennyi történt.
Az lenne a kérdésem h hihetek e a nyomózónak?
Másik mit kell tennem hogy ne kellejen kifizetnem a bűnügyi költséget?
Köszönöm a választ előre is!

lakatosviktor # 2011.03.15. 12:35

Kedves Luca!

Azért szerencsére van, amiről lemaradtak: a börtönről.

„Batáviában a fogházfolyosón jobbra van a főfoglár szobája, balra a keresztfolyosó, onnan lejárat a munkaterembe, és a fal végig zöld olaj, sárga szegéllyel” (Rejtő)

:-)

Minden jót!

LV


Dr. Lakatos Viktor ügyvéd

luca23 # 2011.03.15. 07:57

Kedves LV! Köszönöm szépen a választ, és a segítséget, hogy hol kell érdeklődni. Azért megnyugtató, hogy "nem maradtunk le semmiről", ha már egyszer így esett. Még egyszer köszönöm szépen! Tisztelettel: Luca

lakatosviktor # 2011.03.14. 10:27

Kedves luca23!

Várni persze lehet, egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy még nem futott át a rendszeren a kiszabott büntetés... ha érdeklődni szeretnének, az eljárt bírósághoz tartozó megyei/fővárosi bíróság Gazdasági Hivatalát kell keresniük, az ítélet legyen a telefon mellett, szükség lesz belőle az ügyszámra.

Üdvözlettel,
LV


Dr. Lakatos Viktor ügyvéd

luca23 # 2011.03.08. 17:35

Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy a bátyámat kábítószerrel való visszaélés miatt 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélték. A végzés január 23-án jogerős lett. Azóta sem kaptunk sem csekket, sem semmit, hogy ezt az összeget hova is kellene megfizetni! Nekünk kellene utánajárni, vagy várjunk még, hogy kiküldjék? Ez mennyi átfutási időt igényel általában? Nem szeretnénk, ha a végén valaki hanyagsága miatt leültetnék. Köszönettel: Luca

lakatosviktor # 2011.03.03. 09:21

Topsy: Van esély. 1-99% között mozog. Többet nem lehet megállapítani kívülről.


Dr. Lakatos Viktor ügyvéd

guba # 2011.03.02. 17:13

Zsanett, előbb a börtönt kell leülnie, de az előzetes beszámít, a büntetés 3/4-ének letöltése után mehetne feltételes szabadságra, de előbb folytatólagosan a fogház büntetésnek is le kell ülnie legalább 2/3-át. Ez után mehet feltételes szabadságra.

guba # 2011.03.02. 16:51

Topsy, az előzetes túlnyomóan a büntetőeljárás lefolytatásának biztosítását szolgálja, tehát ezt innen nem lehet megmondani. Esély persze biztos van.

Topsy # 2011.03.02. 16:25

Tisztelt hozzá értök!

Olyan kérdésem lenne hogy az ismerösöm kábitószer vissza élével van elözetesbe de nem vád van ellene csak vétség és függövé is nyilvánitották most fog neki jövöhéten le járni a 2-hónap hosszabitás az érdekelne hogy van-e arra esély hogy nem hosszabitanak? vagy ha igen akkor mennyi időt? már 3-hónapja bent van!
előre is köszönöm a választ

zsanett81 # 2011.01.31. 09:41

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Páromat kábítószer visszaélése miatt 2 év börtönre ítélték. Ez év jan. 26-án vonult be Miskolcra. Ez már jogerős ítélet. 2008. novemberben vonult be először szintén Miskolcra, akkor 11 hónapot ült előzetesben. 2009 szeptemberben kiengedték. Mivel fellebbeztek másodfokon a debreceni ítélőtábla 2010. október 26.-án megállapította a 2 év börtön + 5 hó fogház büntetést, mert ezt a bűncselekményt felfüggesztett alatt tette. Azt szeretném kérdezni, hogy ebből a 2 év börtönből levonják-e a 11 hónapot? Jár -e ilyenkor a kedvezmény, ha igen akkor mennyi? Lehet e kérvényezni a feltételes szabadlábra helyezést, ha igen mennyi idő után. Bevonulni bevonult időben. Kb mikorra várhatom a kapcsolattartóit? Stb...
Amiben tud kérem szépen segítsen. Köszönöm!

Ja igen először 2010. dec. 15-én kellett volna bevonulni, de kérvényeztük a halasztást, mivel az Édesanyjának rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak és sajnos nem volt segítsége. Nehézkesen tudja ellátni magát és a lakást, sajnos a testvérek iskolába járnak és ezért csak Ő tudott neki segíteni. Akkor a halasztást engedélyezték. Sajnos azóta az anyukájának nincs segítsége, nem tudom ez esetleg befolyásol-e valamit?

Gabicsek # 2011.01.30. 19:21

A kihallgatása pedig biztos nem hétfőn kezdődik, mert az őrizetbe vételt követően 24 órán belül meg kellett történnie.

hunfrakk # 2011.01.30. 14:50

Enyhítő körülmény: dobja fel társait, akiktől szerzi az anyagot, adja meg nagyhalak nevét az ügyészeknek.

hunfrakk # 2011.01.30. 14:49

50 doboz az nem kevés.
Tekintettel a sok ilyen esetre, szórakozóhelyek és fiatalok "elkanászosodására", enyhe büntetésre nem számítson.
Készüljön fel a legrosszabbra, vagyis a letöltendő börtönbüntetésre.

rendes # 2011.01.30. 14:15

Tisztelt Jogi fórum!
Az volna a kérdésem hogy egy ismerősömet pénteken kábítószer bortoklásáért letartoztatták és azonnal megkapta a 72 órát azonnal.
Volt nála 50 db extazy tabletta.Ezt ő terjesztette ,igazából nem ő rá mentek a nyomozók hanem az ő elosztójára.
Tetten érték a kérdésem mi várható az üggyel kapcsolatban jelenleg előzetesben van és hétfőn kezdik meg a kihallgatását .
Nem volt még büntetve a törvénnyel még nem volt dolga.
Válaszát előre is köszönöm üdvözlettel

Topsy # 2011.01.18. 21:54

Köszönöm az eddigi válaszokat! Lenne egy olyan kérdésem hogy ugye elküldik be vizsgáltatni a fű hatóanyag tartalmát ott kijön egy százalék!ott az egész menyiséget százalékát vizsgálják meg? vagy csak egy bizonyos részét és megszorozták a menyiséggel?

ObudaFan # 2011.01.16. 11:19

Kérje, hogy biztosíték adása mellett a külföldi tartózkodása mellett folyjon az eljárás. Képviselheti a nagybátyja.