Kabai Károly őrizetbe vétele lehetetlen!


hahop1 # 2007.09.25. 12:34

KBS legaláb te bökhetnél egy hülyeség vagy valami frappáns véleményt az állításomra.

Most hülyeséget írtam vagy ... hülyeséget írtam!

hahop1 # 2007.09.23. 17:32

Aki ellen szabadságvesztés végrehajtása miatt adnak ki elfogatóparancsot, azt a személyt nem lehet őrizetbe venni, mert nincs olyan magyar jogszabály ami ezt lehetővé tenné.

A hibát és a tévedést rendszeresen az okozza, hogy az alulművelt rendőr odáig jut el a Be olvasásánál, hogy aki ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki az őrizetbe kell venni. Igen kérem aki ellen a Be. szabálya szerint bocsátottak ki elfogató parancsot azt lehet az alapján őrizetbe venni. Aki ellen nem e jogszabály ellen azt a Be. alapján nem lehet őrizetbe venni. Van még az R tv. szerinti közbiztonsági őrizet, de az sem erről az esetről szól.

Mi akkor a helyzet az elfogás esetén? Az elfogott személyt elő kell állítani a legközelebbi bv intézetbe.(rengeteg van gyakorlatilag ma Magyarországon nincs olyan terület ahonnan kb. 1 óra alatt ne lehetne a börtönbe előállítani a mocskot.

Kabai úr esetében, egy kezelő orvos azon nyilatkozata, hogy nem szállítható egy büdös nagy lufi. Aki ezt megengedte és nem állította elő a bv. intézetbe az pedig tróger. Jelenleg nem lehet őrizetben Kabai úr tételezzük fel, hogy életmentő gépre van csatolva az OPNI-ban (pszichiáter hozzátartozóm szerint ő nem tud olyan pszichiátriai betegséget ami miatt valaki ne lenne szállítható azt mondja ez abszurd, vagy felfedeztek egy rázkódásra halálos vagy maradandó fogyatékosságot eredményező betegséget péntek 16.00 óra után amikor hazajött) akkor sem őrizetbe kerül a mocsok hanem kimegy a bv és megkezdi az őrzését mivel Kabai úr gyakorlatilag is megkezdte szabadságvesztés büntetését, melynek végrehajtása a bv. intézet feladata. Gyógykezeléséről orvosok döntenek, még arról is, hogy az hol történik, mégpedig a bv. orvosai.

Tehát a szabadság vesztés miatt elfogatóparancs hatálya alatt álló személyre nem a büntetőeljárás szabályai vonatkoznak. Ezért a Be. alapján nem lehet őrizetbe venni a BV Intézetbe kell előállítani.