megtámadtak mit tehetek?


ObudaFan # 2007.11.04. 10:52

Ez egyelőre egy polgári per. Majd ha valamelyik fél tenúként bejelent, a bíróság megidéz. Ha büntetőeljárás lesz belőle, magad is jelentkezhetsz a rendőrségen.

pufika # 2007.11.04. 09:19

Kedves mindenki!
Csak annyit szeretnék ehhez az ügyhöz hozzátenni,hogy a történet valós és eléggé eldurvult.Én nem tartozom egyik családhoz sem, de nagyon jól ismerem mindkettőt.Fenyegetésekről csak annyit,hogy a nyáron az egész utca hallhatta.Úgy vélem itt a fórumozók bedőltek braun írásának,pedid ez koránt sem így van.(mármint amit leírt,)De igazából ez a bíróság dolga lesz.
és itt lenne egy kérdésem a jogászokhoz:ha szeretnék tanúskodni ebben az ügyben,kinek és hol kell jeleznem?

előre is köszönöm :pufóka

ObudaFan # 2007.10.25. 19:23

Kedves mindenki!

Ez itt sem nem a Mónika Show, sem nem a Tv Ügyvédje, sem nem egyéb hatalmas színvonalú tv-műsor. Ez a honlap nem hiszem, hogy azért lenne, hogy felhasználók egymásról becsületsértésre alkalmas tényállításokat és véleménnyilvánításokat írjanak le, ezzel bűncselekményt és személyiségi jogsértést is elkövetve. Azt gondolom, azoknak, akik itt tanácsot adnak, teljesen mindegy, hogy a kérdezők által leírt történetek valósak-e, vagy sem, mert ennek eldöntése majd a bíróság dolga lesz, ha pedig valaki azért kap rossz tanácsot, mert nem azt írta le, ami megtörtént, az az ő baja. Továbbá szerintem akik itt tanácsot adnak, azoknak az is mindegy, hogy a kérdező kicsoda, és az iwiw-en szerepel-e vagy sem.

kovacsopulosz # 2007.10.25. 17:54

Kedves Monalisa!
Ma találkoztam a parancsnokával,érdekes beszélgetés volt!Olyan dolgok derültek ki amikre nem számítottam.Azért arra még szeretnék választ kapni, hogy az sms-es téma ,hogy került hozzám?Erre szeretnék még választ kapni.Köszönöm.

Tisztelettel:Rita

kovacsopulosz # 2007.10.24. 10:49

Ő a beszélgetésre nem hajlandó.Én már lezártam ezt a kapcsolatot,de igazad van ez se veled,se nélküled.Csupán csak annyit szeretnék,hogy az apja legyen Rebebekának.Egyébként a tanácsodra megkerestem a parancsnokát,aki nem zárkózott el a beszélgetéstől.Köszönöm az eddigi segítséget,ha van érdembeli változás jelentkezem.

monalisa1 # 2007.10.24. 10:24

Bocs még annyit, ő mit nam hajlandó (?), küld el, végérvényesen, és tegyél pontot a kapcsolatra. Amíg ez se "se veled se nélküled" dolgot játszátok, folyamatosan egymás idegeire mentek.

Írtam, a kicsihez is elég ha havi kétszeri alkalommal megy 1-2 órát látogatóba, akkor te meg menj át a szomszédba - az újabb vitákat elkerülendő. Elvinni majd 3 éves kora után.

monalisa1 # 2007.10.24. 10:18

Már elnézést, de mi a fenének akarsz kapaszkodni egy olyan szekér után ami már nem vesz fel...

Tessék rendezni a soraidat, és próbálj önálló új életet kezdeni.

Kívánok további minden jót, és ezennel én itt is kiszálltam.

kovacsopulosz # 2007.10.24. 09:56

Arra lennék még kiváncsi,hogy az sms-ek honnan kerültek a képbe,mert én ilyen dolgot nem állítottam.Amit állítok az tény és én ebben soha nem hazudtam.De innentől kezdve úgy gondolom az igazság felderítése a nyomozó hatóság dolga.Én csak egy anya vagyok, aki óvja a gyermekeit.Sajnos én ezt eddig is felnőtt módjára próbáltam megoldani,de ő nem hajlandó.Így marad a jogi út.A tanácsaitokat nagyon köszönöm,a feljelentést megtettem!

tisztelettel:Gettó Rita

ügyész # 2007.10.24. 07:07

Egyetlen mondat lemaradt az előző hozzászólásomból! Ami engem is eléggé gondolkodóba ejt! Ám álljanak itt vélemények nélkül a puszta tények: Azt, hogy Rita a jogi fórumhoz fordult segítségért méghozzá alig néhány napja, csupán a legszűkebb baráti köre tudta, senki más!!! Ezt a tényt a baráti körön kívül csupán egyetlen helyen említettük meg: méghozzá tegnap vagy tegnapelőtt a telefonban, amikor Rita elmesélte nekem, hogy ismét kapott választ a feltett kérdéseire, és olvassam el őket! És csupán három nap telt el azóta, hogy Rita a jogi fórumhoz fordult.

Üdv: ügyész

ügyész # 2007.10.24. 06:30

Sziasztok!

Az előző hozzászólások fényében írom meg ezt a pár sort.Eddig csak figyelemmel kísértem az eseményeket. Ismerem Gettó Ritát, sőt a barátnője vagyok, és ezt nyíltan vállalom is. Mintegy három éve ismerem, de egyet biztosan el tudok róla mondani, azt hogy nagyon jószívű, és segítőkész mindenkivel szemben. Kedves Braun: igen tényleg ez a szöveg szerepel az iwiw-es honlapján. Csakhogy..: ezt a szöveget már nagyon régen beleírta. Igen, szeret valakit, aki talán nem szereti őt tökéletesen viszont.(?) Talán az a bűne, hogy ragaszkodik valakihez, aki a gyermeke apja? (hozzá kell tennem, eddig ő is azt hitte, hogy nem alaptalanul bízhat abban, hogy ők egy család lehetnek) Egyébként nekem személy szerint már többször panaszkodott. De eddig a gyermek apjának mindíg sikerült őt "visszaédesgetnie" és én is csodálkoztam miért, de mindíg újra hitt benne és a szavaiban. Ez lehet a magyarázat arra, hogy még nem törölte ki azokat az ominózus sorokat az iwiw honlapjáról. Hozzá kell tennem én a gyermek apját csak látásból ismerem, és a másik érintett családot is látásból ismerem csupán. Róluk véleményt nem tudok mondani. Azonban egyet igen. Már egy ideje "nyomon tudom követni" az eseményeket, ami már abból is adódik, hogy Rita barátnője vagyok , és így szinte mindenről tudok, ami megtörténik ebben a sajnos azt mondhatom "egyre csúnyább ügyben". Még valami: úgy érzem Rita most jutott el addig a pontig, amikor már érzi ez így nem mehet tovább, változtatni kell, már tényleg nem hihet az ígérgető szavaknak, és dönti el hogy mégis tenni kíván valamit.
Én felvállalom az általam írt szavakat és mondatokat. A nevem és emailcímem mindenki meg tudja nézni. Mégcsak annyit a félreértések elkerülése végett, hogy végzős jogászhallgató vagyok, és én tanácsoltam Ritának, ezt a fórumot, hogy ha segítséget kér, akkor itt jogászoktól kaphat segítséget.

Üdv mindenkinek: ügyész. alias Tóth Beatrix, Görcsöny, Dózsa Gy. u. 28.

kovacsopulosz # 2007.10.24. 06:09

A braun hozzászóló az apa.Kovács béla becenevét itt a faluban nem tudja senki.Ja és persze,hogy találkozik nap,mint nap velem és a családdal,hiszen ő köztük él.De köszönöm a hozzászólást ezzel elárultad magadat!

monalisa1 # 2007.10.23. 22:26

Olvastam braun beírását.

Akkor én itt kiszálok, a továbbaik nem kívánok hozzászólóként részt venni.

Oldjátok meg a problémát egymásközt, ha lehet kölcsönösen elfogadhatóan.

monalisa1 # 2007.10.23. 22:20

Egyébként ha valamiképp az sms-eid bírtokába jut, akkor megsérti a levéltitokra vonatkozó előíráskat:

Ptk. 178 § (1) Aki másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét, a tartalmának megszerzése végett felbontja, megszerzi, vagy ilyen célból illetéktelen személynek átadja, úgyszintén aki távközlési berendezés útján továbbított közleményt kifürkész, ha súlyosabb büncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel büntethető.

(2) A büntetés egy évig terjedő szabadságvesztés, közmunka vagy pénbüntetés, ha az (1) bekezdésben meghatározott büncselekményt foglalkozás vagy közmegbízatás felhasználásával követik el.

Tehát akitől "hozzájut" az sms-ekhez, az is büncselekményt követ el, és főleg azon személy.

Csak egy kicsit meg kell piszkálni a dolgot az adott telefontársasgánál (...), ha tényleg bizonyítani tudod, hogy bírtokában van egynémely sms-ednek.

braun # 2007.10.23. 22:10

A témához csak annyit szeretnék hozzászólni, hogy:

  • kovacsopoulosz nevű felhasználó beteges hazudozó!
  • nézze meg mindenki az iwiw honlapján, Gettó Rita (Sindy) a neve. Nézzétek meg a képeket és olvassátok el az alábbi szöveget:

"Szeretem a gyerekeimet,imádom az én kis Csibémet,rajongok a spanyol fociért.Az egyetlen cél jelenleg az életemben , hogy bebizonyítsam az igazamat , a lányommal kapcsolatban!ja és aki ismer az tudja ,ha valamit a fejembe veszek,azt addig hajtom , amég be nem teljesedik!Ja és a Csibémről soha nem mondok le!Még ha éveket kell várnom rá ,akkor sem!mindig veled vagyunk,a gyerked nem tehet róla , hogy buta vagy,de gondold meg jól cselekszel-e!A pénz nem boldogít,majd rájössz te is!Valaki akinek a létezését figyelmen kívül hagyod szeret téged.Az egyetlen ok ,hogy valaki utál ,azt jelenti, hogy olyan szeretne lenni, mint te!"
Lakhelyén már senki nem áll vele szóba, mert mindenki tudja róla, hogy hazudik! Nem ez az első család, akiket megpróbál(t) tönkretenni! Már mindenhol ismerik és seni nem hiszi el az állításait!
Gettó Rita felhasználóneve az emlegetett "APA" beceneve volt. Honnan tudom mindezt? Napi rutinban találkozom vele is és a másik családdal is, ezért nem tartom tiszteségessnek a "hátulról mellbe" történő mocskolódást!Az a család a légynek sem tudna ártani.több hitelt adnak az ő szavuknak, mint "kovacsopulosz" nevű felhasználónak.
kovacsopulosz által leírtakat továbbítom a családnak, mivel itt mind a családot, mind az apát bűncselekményekkel vádolta: fenyegetés, testi sértés. bántalmazás, fegyverrel való visszaélés, feketemunka....stb.

monalisa1 # 2007.10.23. 21:13

Nem lenne egyszerűbb leülni minden érdekelt félnek és megbeszélni a vitás kérdéseket? Próbáljunk meg civilizált- kulturált ember módjára közeledni a dolgokhoz...

Mert azon a tényen nem lehet változtatni, hogy 1. te és ő "összehoztatok" egy gyereket, 2. ezt őneki kell elrendeznie a feleségével, 3. a gyermek neveléséhez t.díjra van szükség., 4. mindentől függetlenül élni szeretnéd a nyugodt-, békés- önálló életedet.

Nincs valaki aki békítőleg összehozna benneteket egy tartalmas beszélgetésre?

Roma?
Mármint az éjszakai asszonysereg alapján vélem ezt.

kovacsopulosz # 2007.10.23. 19:16

Igazából attól rettegek ,hogy amikor ő éjszakás a felesége családja rám támad.Ők képesek mindenre.Remélem tudod ,hogy értem,de elköltözni innen nem fogok.

kovacsopulosz # 2007.10.23. 18:46

Azt mondta ő nem fél senkitől aki nálam van,és ha akar akkor megtalál.Most már csak a parancsnokában és a rendőrségben bízhatok.

monalisa1 # 2007.10.23. 17:25

Hasznos lenne ha a bátyád időnként mutatná magát nálad, és ezt te jó előre "közhirré" teszed = értsen belőle akit érint...

Valaki ismerőssel cserélj mobiltelefont, átmenetileg. A jelenlegi szolgáltatónál tegyél panaszt a beszélgetéseid "kifürkészése" miatt, de ha lehet ne a legközelebbi üzletben - ahol ismerőse lehet - hanem a területi igazgatóságon.

kovacsopulosz # 2007.10.23. 15:42

A minten telefonom eddig feltöltős volt, és így is megtalált.Van egy bátyám,deő nagyon hirtelen felindulású és nem szeretném ha baj a származna ebből.(3 lánya van)Egyébként mindegyik mobilszolgáltatótól volt már számom.igazából csak annyit tehetek ha kerülöm,de így is megtalálja az alkalmat.Talán ha a feljelentem és megkeresik akkor békén hagy,de nagyon köszönöm az aggódást.

monalisa1 # 2007.10.23. 13:30

A nagyobbik gyermeked az aki már ki- bemászkál, hát egy darabig most tán kevesebbszer... Tessék mindig kulcsra zárni a kapuajtót is.

Másik mobilszolgáltatónál legyen telefonod és feltöltős, az előfizetésest valóban könnyebb figyelemmel kisérni...

Nincs férfi rokonod aki alkalmasint ott tudna aludni., na, hiányzik a férfi a házból aki elzavarná a zaklatót.

kovacsopulosz # 2007.10.23. 12:48

A zárat már lecseréltem,de családi házban lakom és a kapu a gyerekek miatt mindig nyitva van,csak éjszaka zárom be.Egyébként abban igazad van , hogy ellenőrizni akar.Már számot cseréltem sokszor,de mindig megtalál.

monalisa1 # 2007.10.23. 12:09

Lecserélted már a lakászárat?!
Ha nincs saját kulcsa, legfeljebb církuszol egyszer-kétszer a bejárat előtt, aztán csak elkotródik, elmarad.

monalisa1 # 2007.10.23. 12:07

Mielőbb tegyél szert egy másik telefonra, de legalább is új telefonszámra. Ezzel együt a feljelentés.

Nem a férjed és már nem az élettársad hogy ellenőrízgessen, meg különben is... Neked is van magánéleted - őnélküle. Isten vele. A zaklatások miatt is feljelentheted.

Próbáld kikapcsolni az életedből.
A gyerekhez sem kell nap mint nap odajárnia, amúgy is csak ürügy., téged akar "ellenőrizni" és a cirkuszolás...

Egy olyan picinek bőven elég két hetente egyszer 1-2 óra az apjából, a pereputtya nélkül.

Ha nem vagy kemény és határozott, sokáig "fölötted" fog még bábáskodni.

kovacsopulosz # 2007.10.23. 11:49

Szerintem biztosan nem blöfföl,mert egyszer felhívtam egy általa nem ismert számról,a letíltott hívóazonosítóval,és 4 perc múlva visszahívott azon a számon.Ebből gondolom , hogy biztosan nem blöfföl, és esti telefonbeszélgetéseimről ,másnap reggel már beszámolt.

monalisa1 # 2007.10.23. 10:36

A parancsnokát nem érdekli hogy a munkaidőn kívül mit csínál, tehát ez nem járható út. (A másik topicban ellenben adtam egy egyetleg használható tippet.)

A telefonnal kapcsolatban szerintem blöfföl., ismer téged, és erősebbnek hiszi magát, ezért fenyeget. Ennek ellenére javasolt a telefonszámod megváltoztatása, és ha kell ismét és ismét.

Ha tényleg megtörtént beszélgetésekkel áll elő stb., feljelentést tehetsz a rendőrségen un. levéltitok megsértése miatt, ez büncselekmény, és az is megüti a bokáját aki a t.társaságnál közreműküdik neki.