Tehetek feljelentést? - FONTOS HELP!


Krisz81 # 2007.10.29. 10:14

Én már neten utánakerestem a "kollégának" és így is viszonylag sok infó áll a rendelkezésemre, pedig nem vagyok rendőr...
Van 3-4 cím, 4-5 cég amivel kapcsolatba hozható, továbbá annak idején volt vmi "sztárgyár" nevű átverés, abban is benne volt a keze.
Sőt a telefonszám is élő, ma is beszéltem vele, csak találkozást nem tudok kicsikarni a "nincs még irodánk" kifogás miatt...
Szóval elvileg én azt gondolom, hogy ha egy rendőr él a lehetőségeivel, akkor elő lehet állítani az illeltőt.
Kérdés, hogy ez vajon ez mennyi idő, illetve utána a polgári perrel milyenek az esélyek bármire is...
Van-e egyáltalán olyan, hogy mondjuk fizetéséből vagy bármi egyéb jövedelméből vonják részletekben a tartozását vagy ilyesmi???

Pjotr # 2007.10.29. 09:26

Monalisa abban igazad van, hogy jópár rendőrnek még a pontos cím ismeretében is nehezn megy valaki megtalálása, de majd ha nagyon hülye szegény az ügyész majd ad neki nyomozati utasításokat, szóval azért van esély, hogy megtaláljanak valakit, meg nem is minden rendőr hülye annyira, hogy a nicknevet a telefonkönyvben nézze meg...
Ha ennyi embert megkárosított, akkor az már üzeltszerű, szóval biztos, hogy fognak vele foglalkozni, mindenképpen jó a feljelentés, hiszen, ha polgári perre kerül a sor, akkor már lesz a kezedben egy elmarasztaló ítélet is, de kérni kell a kár megérítését a bünetőben is.

Krisz81 # 2007.10.29. 09:01

monalisa1 köszi a választ!

közben beszéltem a rendőrséggel is, ők azt mondták, hogy a rendőrség a bünügyi részével tud érdemben foglalkozni, aztán ha azt állapítják meg, hogy bűnös, akkor polgári peres úton kell majd az összegért perelni.
na mind1, a feljelentés tuti biztos, ha más nem egy kis kellemetlensége legyen már a dologból...

monalisa1 # 2007.10.27. 18:27

A nyomozástól nem várj sokat, főleg ha nem tudsz ill. nem tudtok konkrét nevet/címet megadni., a rendőrség nem magánnyomozó cég...

A "ne reméld" elsősorban is pénzre értendő - azt már rég eltapsolta! Legfeljebb leüli...
Ha megtalálják őt?

Kétségtelen szélhámos., sajnos te is és sokan mások is felültetek a szövegének, mert gondold csak végig: x számú jelentlezőnek hogyan fog tudni x számú munkalehetőséget biztosítani?!

Egy e-mai cím, egy mobiltelefonszám, ma volt, holnap már nincs, a tulajdonosa eltünt a sűrű ködben.

Megértem bosszankodásodat, de legyünk tárgyilagosak: magadnak (is) köszönheted hogy oda a pénzed...

Krisz81 # 2007.10.27. 10:18

Köszönöm válaszaid.

Még 1: a "ne reméld" mire vonatkozik? Hogy visszakapjuk a pénzünket?

Elvileg nem lépett le az ember, van email címe, mobilja, több (nem csak a lent említett EP) weboldal is tartozik hozzá, a szerződésben van cégnév, stb...
Ilyen adatok mellett, ha feltételezzük, hogy megtalálják, akkor nem kényszeríthető a beszedett pénzek kifizetésére??? Ezt nem értem teljesen. Lécci ebben még világosíts fel, ha tudsz.

monalisa1 # 2007.10.27. 10:13

Mindenki a saját nevében tesz feljelentést.
Az ügyet kiadják majd egy nyomozónak.
Ne reméld...

Büncselekményt követett el, melyet remélve nem ussza meg.

Krisz81 # 2007.10.27. 09:47

Köszi!

És ha többen akarunk (kb. 20 ember) feljelentést tenni egy azon ügyben, akkor külön-külön vagy tömegesen érdemes? Vagy mindegy?

A hivatali út mit jelent?
Van esély, hogy megkeresik az embert és visszakapjuk a zsetonunkat?

köszi előre is.

monalisa1 # 2007.10.27. 09:40

Elmondod, jegyzőkönyvbe veszik, ezzel megvan, és onnantól megy a maga hivatali útján.

Krisz81 # 2007.10.27. 07:41

Köszi a választ!

Hogyan megy egy ilyen feljelentés?
Szóban, írásban? Ha írásban, akkor van formanyomtatvány?

szokenoszarvas # 2007.10.26. 15:44

Egy kis segítséget kérnék.
Az egyik internetes fórum tagja, beleegyezésem nélkül levelet (feljelentést)írt egy hivatalos szervnek. Hivatkozik a levél aláíróira, köztük vagyok én is. Igaz az elküldött levélen nem szerepel az eredeti nevem, nem is írtam alá, és a levelet előtte sem láttam. Most szembesültem vele,milyen levet írt, mihez adtam a nevem,(igaz akkor csak virtuálisan írtam alá, és feltételhez kötöttem) amikor feltette a netre.
A levél írója azt mondja, hogy ő nem követett el jogsértést, és nyeljek egyet, fogadjam el, hogy így történt.
Mit tehetek?
köszönöm a választ, ha van erre egyáltalán valami megoldás.

amatőr # 2007.10.26. 15:20

Feljelentést kell tenni a rendőrségen. Pénzbe nem kerül, ügyvédet sem igényel.

Krisz81 # 2007.10.26. 13:16

A téma:
Szeptember végén megjelent az expressz.hu weboldalon egy álláshírdetés, miszerint a www.erszplz.hu weboldal fórum moderátorokat keres. A munkavállalás egyik feltétele 30.000Ft befizetése volt, azzal indokolta a munkaadó, hogy ő ezzel biztosítja be magát az ellen, hogy esetleg komolytalan jelentkezőkkel foglalkozzon. A munkavállalásról született egy egyoldalas szerződés, amiben benne van, hogy a 30.000Ft a 14 napos próbaidő után az első fizetési részlettel visszajár. A próbaidő vége október 12-re esett volna, viszont a munkaadó még előtte (olyan 9-e körül) körbeküldött egy e-mailt miszerint a weboldalt eladta, de nem kell aggódni minden megy tovább, lesz munka is, pénz is. Jött a 12-e és nem lett pénz. Többször is egyeztettünk telefonon, de mint az kiderült nem csak a weboldalt adta el, hanem költözteti a céget is, így nem tudunk személyesen találkozni, de meglesz a pénz. Utolsó telefonbeszélgetésünkben, ami 24-én zajlott azt állította, hogy feladta a visszajáró pénzeket rózsaszín postautalványon még 19-én délelőtt. "Természetesen" azóta sem érkezett meg a pénz, lassan nyílik az ember bicskája, de mivel iroda nincs, így csak telefonon tudunk egyeztetni. Odáig jutott a dolog, hogy többedmagammal (mert közben felvettem a kapcsolatot a többi átvágott emberrel) feljelentést szeretnénk tenni az ügyben, mert nem látunk lassan más módot a megoldásra. A munkaadó állítésa szerint nem fizették ki neki a weboldal árát azért nem tudott még fizetni.
Szeretném megkérdezni, hogy mi egy ilyen valószínűsíthetően előre megfontolt csalás feljelentésének a menete, mire lehet számítani, illetve anyagilag jár-e ráfordítással. Érdemes-e esetleg ügyvédhez is fordulni ez ügyben?

Válaszaitokat tisztelettel várom, üdv K.
//remélem nem lesz duplikálva, de az előbb nem mentette el a fórumba, amit írtam.../