garázdaság


booo # 2012.03.02. 22:51

helló,segitségeteket szeretném kérni,
milyen büntetésre számithatok ha örömlányt vettem fel,
de indulás után egyből lekapcsoltak a rendőrök ?
várom mielöbbi válaszotokat.

Ironman # 2011.12.19. 22:10

Tisztelet
5-6 éve volt 1 kisebb fiatalkori hülyeségem,ami miatt 1 évig pártfogói felügyelet alatt voltam.Garázdaságnak ítélték meg,de semmi tárgyalás,bűntetés nem lett belőle,csak kifizettem az okozott kárt.Akkor még kiskorú voltam.Rendészeti szakközépiskolában szeretnék jelentkezni januártól,de félek hátha a régi "priusz"akadály.Elévül egy idő után,ha igen mennyi az az idő?Szellemileg,fizikálisan rendben vagyok és eléggé padlóra vágna,ha egy fiatalkori hülyeség miatt ne vennének fel.
Választ előre is köszönöm.

lajcsó # 2011.12.17. 20:58

Én inkább tettleges becsületsértésre szavaznék. Így viszont nem feljelenteni kell, hanem a bíróság előtt lehet magánvádas eljárást indítani 30 napon belül.

bolondmelós # 2011.12.17. 20:20

könnyű testi sértés, de mivel a garázdaság az nagyobb súlyú....

te tudod, hogy megéri e feljelenteni.

Bodrika # 2011.12.17. 19:45

Tisztel Fórumozók!
A segítségeteket szeretném kérni!
Egy buszos kiránduláson vettem részt társaimmal, ahol az előttem ülő utassal szóváltásba keveredtünk az út során....
Hazaérkezésünkkor a leszállást megelőzően Ő fülön vágott, hogy így zárja le a vitát....
Ezt a többi buszon utazó utas is látta.
Kérdésem az lenne, hogy megtorolhatom e ezt a tettet törvényes keretek között?
Feljelenthetem?
Köszönettel!!!!!!!


Tisztelt Fórumozók!
A segítségeteket szeretném kérni!
Egy buszos kiránduláson vettem részt ismer?seimmel. Az el?ttem ül? utassal az utazás sorá

nora. # 2011.12.02. 13:38

Köszönöm szépen a válaszokat!
Végrehajtó: igen, őket súlyos testi sértéssel is megvádolták , mivel barátom az eset után pár nappal elment röntgenre, és az orvosszakértői véleményt benyújtotta a rendőrségre, csak nem akartam ennyire kirészletezni az esetet.
Obudafan: Térfigyelő kamera nem volt a környéken, a tanúvallomások nagyrészt mellettünk szólnak, de volt olyan tanú, aki azt állította, hogy látta, hogy mi támadtuk meg őket. Ez a tanú mellesleg a két férfi jó ismerőse (a környéken laknak mindannyian).
Szerintem megfogadom a tanácsot, és ügyvédet fogadok, lehet drágább lesz, mint a pénzbüntetés, de legalább segít majd tisztázni magam...

végrehajtó1 # 2011.12.02. 07:38

Nálam 8 napon belül gyógyuló sérüléseket állapítottak meg, barátomnál arccsonttörés keletkezett.

Akkor itt nem csak garázdaságról van szó.

ObudaFan # 2011.12.02. 07:05

Kérdés, vannak-e tanúk, van-e térfigyelő kamera arra. Az mindenesetre nem jó előjel, hogy már vádemelés történt.
Pénzbüntetésnél súlyosabb nem valószínű, de ha ezt is szeretnéd elkerülni, inkább már most keress egy ügyvédet. Egy elsőfokon elrontott büntetőügyet másodfokon már sokszor nagyon nehéz helyrehozni.

nora. # 2011.12.02. 00:41

Üdv!
A következő lenne a történetem:
Még áprilisban megvert engem és barátomat az utcán a nevelőapja és annak testvére.
Szóváltásba keveredtek, majd barátomat ketten ütni, rúgni kezdték. Én ekkor értem oda, próbáltam a barátom, és közéjük állni, mondtam, hogy ne bántsák, ekkor rögtön ököllel arcon ütöttek. Amikor a földre kerültem egyikőjük többször arcon rúgott. Meglátta, hogy ömlik az orromból a vér, így abbahagyta, és barátomat bántalmazták tovább. Kétségbeesetten hívtam a rendőrséget, a hölgy közölte, hogy már érkezett ezzel kapcsolatban bejelentés, úton vannak. Ahogy megérkezett az első rendőrautó, az egyik tettes elmenekült (később a lakásáról állították elő), a másikat bilincsben vitték a rendőrségre. Minket a kórházba szállítottak, ahol látleletet vettek. Nálam 8 napon belül gyógyuló sérüléseket állapítottak meg, barátomnál arccsonttörés keletkezett.
Ők mellesleg eléggé ittasak voltak, mi kevés alkoholt fogyasztottunk. (zenekari próbáról jöttünk)
Rendőrség, a kihallgatás megtörtént, megtudtuk, hogy mind a négyünket garázdasággal gyanúsítanak.
Ezzel nem nagyon foglalkoztunk, velük ellentétben nem fogadtunk ügyvédet, hisz biztosak voltunk benne, hogy ezt később módosítják, és mi az ügy sértettjei leszünk. Nem így történt.
Megtörtént az iratismertetés, és a vádemelés.
Elolvasva a két férfi vallomását, számomra egyértelmű, hogy hazudnak, letagadják, hogy ütöttek volna, és azt állítják, hogy mi bántalmaztuk őket többed magunkkal. Én állítólag húzkodtam az egyik haját...
Tisztában vagyok vele, hogy nincs nagy valószínűsége, hogy engem megbüntetnek ebben az ügyben (már józan ésszel végig gondolva), és nem is szívesen foglalkozom ezzel az üggyel, hiszen igen kellemetlenül érint még csak visszaemlékezni is rá , de azért érdekelne, hogy érdemes-e ügyvédet fogadnom, vagy nem indokolja az eset súlyossága?
Számomra elképzelhetetlen, hogy egy 20 éves fiatal nőt megvernek az utcán, és ezért ő kap büntetést. Mégis előfordulhat ilyen?
Mellesleg ők rá egy hónapra egy hasonló verekedésbe keveredtek...

Gabicsek # 2011.09.18. 14:53

Ez a hozzászólásom nem ide szólt:) Bocsi.

Gabicsek # 2011.09.18. 14:52

Ez rongálás.

pbencsi # 2011.09.18. 09:16

Köszönöm a válaszait.

ObudaFan # 2011.09.18. 07:38

Nem valószínű.

pbencsi # 2011.09.17. 15:40

Arra számítottunk, hogy szóváltással megoldódik, verekedés pedig nem alakult ki főleg nem a mi részünkről mivel egy ütés és a lövés volt csak mindegyik a másik csoport részéről. Ha engem mint 20m-el hátrébb állót mégis belevesznek, akkor számíthatok hogy az erkölcsi bizonyítványomba folt kerül?

Gabicsek # 2011.09.17. 14:14

Egyenesen nem fogsz a vádlottak padlára repülni. Ha tanú voltál a rendőrségi eljárás során, tanú maradsz a bírósági eljárásnál is. A vádlotti pozíciót megelőzi a rendőrségen a gyanúsítotti pozíció.

guruka!
Ha végrehajtandó börtönre ítélnek, akkor végrehajtják a felfüggesztettet is, ha a felfüggesztés ideje alatt követtél el bűncselekményt.

ObudaFan # 2011.09.17. 14:14

Ha várható volt, amikor elindultatok, hogy ebből verekedés lesz, akkor igen.

pbencsi # 2011.09.17. 14:10

Egyik nap ismerőseim megkértek hogy vigyek át pár embert a szomszéd faluba mivel találkoznak azokkal akik megfenyegették őket és nekem van jogostíványom, továbbá kérték hogy hívjak fel még 2 embert mivel volt pénz a mobilomon. Mikor átmentünk a 4 érintett előrébb állt, mi 6an 10-20m-el hátrébb, akik elől álltak megütötték őket utána gumilövedékkel rájuk lőttek, mi elszaladtunk. Nemsokára egy rendőri igazoltatás után bevittek minket a rendőrségre ahol tanúként kihallgattak, elmondtam hogy nekem a verekedés elkerülése volt mindenképpen a célom de megvédtem volna magam ha megtámadnak, de így eszembe sem jutott. A 4 srác közül az egyik vádlott lett, van esély rá, hogy én is a vádlottak közé kerülök?

guruka # 2011.05.23. 07:20

Szia guba!Meg szeretném kérdezni ha van 1év 10 hónap letöltendő de helyette 3 év felfüggesztettem,és most járt volna le 3 hónap múlva és fel jelentetek garázdaság miatt mire számíthatok??

Főlökött # 2011.05.10. 12:53

Jogos védelem - arányosság elve miatt nem játszik, főleg nem úgy, hogy sts ( súlyos testi sértés - ha tényleg 8 napon túli az illető sérülése ) lett a végkimenetele a dolognak a másik félnél, úgy hogy a sérülésünk 8 napon belüli.
Nem írom le, mert nagyon sok mindent kéne tennie az ügyben védelme érdekében, indítványokat - észrevételeket mind a szereplők meghallgatásai, további kihallgatások terén, mind a szakértő(k) felé és a térfigyelő felvételének hatósági lefoglaltatása terén is. Az sem mindegy, hogy az említett "csorda" elő lett állítva, vagy sem, történt-e náluk ruházatátvizsgálás, milyen minőségben vannak jelen az ügyben /tanúk - gyanúsítottak/, helyszínen milyen intézkedések történtek, másik fél esetén akkor csoportosan elkövetett gazázdaságot megállapítottak ?
Szóval javaslatom, fogadjon egy Ügyvédet, hogy a legjobban ki tudjon jönni ebből a dologból.

Lac3390 # 2011.05.09. 21:43

Garázdaság vádjával lettem meggyanúsítva! Az eset úgy történt, hogy egy fiatalember a pultnál nézett engem, én visszanéztem rá, majd ő közölte velem, hogy „mit lesek”? Én ezzel nem foglalkoztam, hiszen én szórakozni jöttem, nem azért, hogy verekedjek. A barátommal iszogattunk, majd otthagyva ezt az embert elsétáltunk. Később visszaérkezve a sétából ugyan ez az ember mellkason ütött, amiről természetesen látlelet készült, majd én jogos védelemből a pultnál arcon ütöttem. Rángatta, tépte a ruhámat, ezért kicsavartam a kezét, hogy ki tudjak szabadulni. Majd kivitettem a biztonsági őrökkel, mondtam nekik, hogy ő egy problémás ember, megütött, én visszaütöttem és nem akarok vele verekedni. Az esetet követően tovább szerettük volna folytatni a szórakozást, de egy biztonsági ember azt mondta, hogy jobb lenne, ha mi is kimennénk, mert kint egy kisebb fajta tömeg alakult és jobb lesz, ha kimegyünk, mert ha kihívják a rendőrséget, mi járunk rosszabbul. Mi eleget tettünk a kérésnek. Kint egy „csorda” alakult, kb. 15-20 fő, akik közül jó néhányan arcul ütöttek, megrúgtak, kezemnél megsértettek, akivel bent problémám adódott még ráadásul a fejemre is ütött, amitől szédülni kezdtem. Persze erről is látlelet készült. Halálosan megfenyegettek, hogy végünk lesz. A barátom ekkor elkiáltotta magát, hogy azonnal jöjjek vissza, mert kés van náluk, és hívjuk a rendőrséget. A rendőrök kiérkezésekor sem csitult nagyon a helyzet. Továbbra sem lehetett megfékezni ezt a „bandát”! Ezért további kocsikat hívtak ki, a fiatalembert megbilincselték, és bilincsben még meg is rúgott a lapockámnál. Azokat, akik megütöttek és a kezemnél megsértettek, a barátom meg is nevezte, de azt nem láttam, hogy letartoztatták volna őket. Engem bekísértek a rendőrségre, de nem kellett megbilincselni, mivel nem tanúsítottam ellenállást. Akik megrúgtak, megütöttek, kezemnél megsértettek nem lettek bezárva, nem úgy, mint mi. A rendőrségen hallottam, hogy kint összebeszélnek és nevetnek. Azt is hallottam, hogy némelyik rendőr ismerősként kezelte őket, még azt is, akivel a szórakozó helyen incidensem volt. Akik bevittek engem, azok az emberek elvittek látleletre. Egyik rendes rendőr úr, aki behozott, elmondta, hogy jobb lesz, ha ügyvédet fogadok, mert mindent az én nyakamba akarnak varrni. Majd visszajöttünk a rendőrségre! Ezt követően, egy hideg helyen kellett töltenünk, külön zárkában jó pár órát. Kihallgatásomkor nem voltam a topon, mivel nagyon sok alkoholt fogyasztottunk. Ezért nem mindent tudtam elmondani. Olyan gyorsan történt minden, nem is eszméltünk föl a barátommal csak akkor, mikor már kijutottunk, a rendőrségről. Nem értettem miért kezeltek engem is vádlottként, csak magamat védtem. Azt mondták, hogy akivel incidensem volt, van egy nyolc napon túli sérülése. Nem is értettem, hogy keletkezett, mert nálam nem volt semmilyen szúróeszköz, letartóztatásomkor sem találtak semmit, csak pénz és telefon volt nálam. Szerintem, megvághatta magát valamivel, talán a saját késével, mert mikor kint voltam és ütöttek, vertek, rángattak, a fiatalember is cibálni kezdte a ruhámat és összevérezte. Persze, ha nem hívjuk ki a rendőrséget biztos, hogy megkéselnek minket. Örülök, hogy épségben megúsztuk, de viszont szeretném,ha fény derülne az igazságra. Ezt szeretnénk kivizsgáltatni. Nem szeretnék senkit minősíteni, sem vádolni, csak egyszerűen azt szeretnénk, ha az igazat mondanák el a többiek is, nem valamilyen „összebeszélést”! Mert én sem vagyok buta, mi nem beszéltünk össze a barátommal, mivel külön kocsiban mentünk, mégis egyezik a vallomásunk. Valamint azokat az embereket, akik megütöttek, kést rántottak, miért nem állítják elő? Azt mondták,a szórakozóhelyen van biztonsági kamera felvétel, nagyon örülnénk neki, ha napvilágot látna, mert sok mindenben minket igazolna. Persze, ha kell mi is fogadunk ügyvédet, de remélem nem lesz rá szükség! Mit tanácsoltok?

efi99 # 2011.03.26. 18:53

Az igazán nyerő lenne a társaidat úgy jó alaposan felpofozni.
No nem szándékos fájdalomszerzés céljából, csak úgy buliból.

kovacsz # 2011.03.26. 18:11

Garázdaság + x rendbeli rongálás lehet.
A kocsikban okozott kár és annak megtérítése esetleg közvetítői eljárás keretében célszerű.
1-1 kocsinál ez elérheti akár az 50-100.000 Ft.-os tételt is.
x = megrongált kocsik száma.

Helena2 # 2011.03.26. 12:36

Sziasztok!

A következő történt velem. Este elmentünk egy kocsmába iszogattunk, ahogy az már lenni szokott... az egyik társam fejéből kipattant a gondolat, mikor hazafelé indultunk, hogy felugráljon az ott parkoló autók tetejére ezt két másik társam is követte, szándékos rongálás vagy zavarkeltés nem volt a cél csak a "buli kedvéért" az utca amelyen mentünk kihalt volt, már éjfél is elmúlt, nagy zajt nem csaptunk. Komolyabb kár sem keletkezett egyik autóban sem. Egy közeli hajléktalanszálló portása hívhatta ki a rendőröket, akikigazoltattak minket és bevittek a rendőrségre, ott mindenkit kihallgattak és három társamtól újjlenyomatot is vettek. A kérdésem az lenne, hogy mire számíthatunk ezután? "Megúszhatjuk" pénzbírsággal vagy komolyabb tárgyalás lesz az ügyből? Érdemes-e felkeresni az autók tulajdonosait? Ez tegnap történt. Mikor várható az idézés vagy bármi más?

Köszönöm a válaszokat!

Gabicsek # 2011.03.18. 21:33

És: a fiatalkorúak elleni büntetőeljárástban kötelező a környezettanulmány beszerzése és egyebek, mivel más eljárás vonatkozik rájuk, mint a felnőttekre.

kovacsz # 2011.03.18. 19:21

Rosszul gondolod.