Zsarolás?


ksstomi # 2007.12.07. 07:35

hozzászólás törölve

ksstomi # 2007.12.07. 07:33

hozzászólás törölve

varelliz # 2007.12.07. 07:10

Üdv!

A leírt eset véleményem szerint mindenképpen zsarolás. Fel kell mérni az ügy komolyságát. Arra gondolok, hogy az "egybenyakúak" mennyire gondolják komolyan. Ha komoly, mindenképpen feljelentést kell tenni a rendőrségen. Onnantól kezdve ők már tudják, hogyan lehet a delikvenseket lekapcsolni, el is látnak a megfelelő instrukciókkal. Általában a pénzátadás közben, "álarcosbál" keretében szokták "elütni" a gyanúsítottakat...

Traffic # 2007.11.06. 17:23

T. Elder Postiga!

És esetleg ha rögzítenék egy telefonbeszélgetést amikor megfenyegetnek, ez komoly bízonyítéknak számítana?
Ha a rendőrség rögzíti, akkor igen.

Azt gondolom, hogy a cselekmény zsarolásnak minősül. Ha feljelentést teszel a rendőrségen, akkor több lehetőség lesz arra, hogy a zsarolókat elfogják. Szerintem rögtön lépnek az ügyre, működj együtt velük.

Elder Postiga # 2007.11.06. 14:31

Engem igazából ebben a kérdésben az ami leginkább foglalkoztat, hogy vannak e olyan módszerek amivel jogi úton lehet rendezni ezt az ügyet, vagy mi az amitől ilyenkor visszahátrál a zsaroló? Feltehetően az összeg jelentéktelesége miatt egy egyszerü feljelentés is gondolkodóba ejthet bárkit ilyen esetben, de gondolom ez leginkább személyfüggő.

Vagy nincs mit tenni ilyenkor vagy fizetek, vagy hordjak fegyvert magammal és ha úgy van akkor esetleg kijövök egy jogos önvédelemmel?

Mert feltehetően megvédeni magam puszta kézzel nem tudom mivel az ilyen dolgok nem úgy történnek hoyg a nagyfiúk egyedül mennek oda hozzád....

Ha esetleg valakinek van hasonló tapasztalata vagy találkozott már ilyen üggyel kérem irja le véleményét

Köszönöm

Elder Postiga # 2007.11.06. 14:23

Nem elég neki mivel gondolom azért lett 850 mivel 500 megy neki 350 meg a behajtóknak... vagyis én így látom.

bigdady # 2007.11.06. 14:13

És 500 nem leég neki? Azt add oda és kész. Hátha leszáll rólad.

Elder Postiga # 2007.11.06. 13:54

Feltételezhetően elég komoly alvilágí háttérrel rendelkezik az illető mivel ebből élnek (uzsoráznak)...

És esetleg ha rögzítenék egy telefonbeszélgetést amikor megfenyegetnek, ez komoly bízonyítéknak számítana?

Milyen irányba kezdjek el gondolkozni,vagy mit tehetek ilyenkor?

Katana # 2007.11.06. 13:35

Ez zsarolás és a feljelentést már most meg kellene tenni, mert ha enged az ember, a bűnözésre hajlamos egyedek vérszemet kaphatnak. Igaz a kihallgatáson tagadni fog az illető és rágalmazással fog fenyegetőzni.Szerintem hamar lezárják az ügyet bizonyíték hiányában, bár ez attól függ, hogy vannak-e tanuk akik alátámasztják az állításod.
A bosszú része a dolognak a fenyegtő részéről nem elhanyagolható, bár ez attól függ, hogy milyen komoly alvilági háttérrel rendelkezik. Ez viszonylag jelentéktelen összeg.
A tartozás nem bűncselekmény.Elviheti az ügyet polgári tárgyalásig,de feltételezem nem lehet bűncselekményhez kapcsolni az összeget.

Elder Postiga # 2007.11.06. 12:34

Jó napot.

Egy kérdésem lenne a hozzáértő szakemberekhez.

Volt egy barátom akinek tartozok 500.000 forinttal különböző üzleti ügyekből kifolyólag. Ezt a tartozást szándékomban állt rendezni ezen a héten, de ez a volt barát elküldött hozzám nagydarab embereket, hogy mostmár nekik tartozok de nem 500 ezer forittal hanem 850 ezer forinttal és ha nem fizetek megy rá a 20% kamat meg persze dádá is lesz. Az 500.000 forint tartozásról semmilyen papir nem készült. A kérdésem pedig az lenne, hogy így átruházható e a tartozás harmadik félre,vagy ha ők követelik rajtam a pénzt és fenyegetnek akkor tekinthető-e ez zsarolásnak?

A tartozás mivoltáról pedig még annyit megjegyeznék hogy nem készpénzben kölcsönadott pénzről vagy hasonlóról van szó, hanem közös üzletben elszenvedett veszteségről és mivel akkor még barátnak és üzlettársnak tekintettem az illetőt ezért azt mondtam neki hogy majd kárpótolom és így állapodtunk meg 500 ezer forintban de erről papir nem készült és tanú sem volt erre.

Köszönöm