tobbszoros bantalmazas


ObudaFan # 2007.11.22. 20:31

Valamelyik marylandi jogszabály, ebben az ügyben ugyanis a magyar állam valószínűleg nem fog eljárni.

hummingbird # 2007.11.22. 13:32

Elnezest, ha megegyszer elment ma ugyanez USA, Magyarorszag temaban.

Mar reg ota Magyarorszagon elek a gyerekekkel, a legutolso eset akkor tortent, amikor ferjemet meglatogattam az USA-ban. Mindegyik ott tortent.

Akkor ezek szerint mar keso feljelenteni? Megkerdezhetem melyik jogaszabaly vonatkozik erre? Akkor ezzel mar nem is foglalkoznanak? Pedig megint nagyon sziven dofott, amikor a Gyermekjoleti Kozpontban -ahol mediacios eljarasban vettunk reszt- nagykepuen azt nyilatkozta, hogy nem bizonyitott, hogy bantalmazott.

ObudaFan # 2007.11.19. 18:02

Látod, ez igaz.

Traffic # 2007.11.19. 17:17

Kedves ObudaFan!

Olvasatom szerint hummingbird az USÁ-ban él és ott is bántalmazták.
"es kozolte, hogy meg akar olni, testemet felszabdalni es az East Riverbe dobni."
Nem vagyok tisztában az USA-beli jogszabályokkal, de vajon azonosak a mieinkkel?

ObudaFan # 2007.11.18. 10:56

Könnyű testi sértésért 30 naponbelül lehet magánindítványt tenni. Ezzel együtt büntetőeljárás nélkül is befolyásolhatja ez a gyermekelhelyezést.

hummingbird # 2007.11.17. 18:57

Csaladjog temanal mar talalkoztunk. (USA, Magyarorszag). Ez is egy kicsit az. Ferjem 4 alkalommal kovetett el ellenem olyan testi sertest, aminek nyomai nem voltak sulyosak, de lelkileg annal inkabb meggyotortek.

  1. 2000-ben: reszegen ert haza, kessel tamadt ram, a kezemet csavargatta, a nyakam elott keresztbe huzta, fojtogatott, es kozolte, hogy meg akar olni, testemet felszabdalni es az East Riverbe dobni. Orvosi latlelet nincs, masnap egy Magyarorszagon elo baratomnak emailben szamoltam be reszletesen csak azzal a cellal, hogy ha veletlen eltunok, akkor ferjemet gyanusitsak.
  2. 2001-ben: A falnak lokott ugy, hogy arccal estem a falhoz, monoklim keletkezett.
  3. 2002-ben: 8 honapos terhesen megprobalta kirugni a hasambol a gyereket, de szerencsere reszeg volt, igy elhibazta. Fojtogatott, harapta az arcomat, akkor is azt mondta, hogy megol. A serulesekrol fenykepeket keszitettem.
  4. 2006 februar: ekkor 3,5 eves szemem lattara tortent (ekkor lett elegem vegleg): kicsavarta a kezem, lenyomott a foldre, fojtogatott, a mellkasomra terdepelt, es azt mondta megol. Emergency Room-ba mentem, orvosi latlelet van, fenykep is van, de csak piros foltok latszodtak a nyakamon, karomon. A nover telefonon a gyermekvedelmi felugyelosegen jelentette az esetet kotelessegbol, hiszen kiskuru serelmere (is) tortent az eset. A rendorsegen is tettem jelentest. Errol az esetrol ferjem kozotti email levelezesek is vannak.

Ezen kivul voltak aprobbak is, amikor "csak" kidobott a lakasbol, kidobalta a ruhaimat az ablakon, stb. Mindegyik eset az USA-ban tortent, ami pszichesen meg megviselobb volt, hiszen nem is volt hova mennem/ mennunk a gyerekekkel.

Ferjem azt allitja, hogy en vagyok a kivalto oka az agressziojanak, es azert kovette el, mert en megtamadtam. A 4 eset kozul valoban 1X megtortent (az utolsonal), hogy pofont akartam adni neki, mert annyira csunyan uvoltozott velem (sosem akart sem engem, sem a gyerekeket stb.), de ez sem sikerult, mert rogton elkapta a karom, es akkor tortent a kicsavaras stb.

Ugy erzem, hogy most kezd kijonni rajtam a rengeteg testi-lelki bantalmazas, amit tole kaptam, es a legnehezebben azt viselem, hogy meg mindig nem fogja fel, hogy mit csinalt. Legyint, ha szoba kerul, vagy engem hibaztat, vagy egyeb erenyeit kezdi sorolni, ami miatt szerinte szeretnem kellene, es amivel mintha enyhiteni akarna az elkovetes tetten.
Vagy azt mondja, hogy ez mar reg volt, "ulepedhetett".

Mennyi az elevulesi ido? Meddig tehetek feljelentest ellene es indithatok birosagi eljarast, ha ugy dontok?
Halmozottnak szamit-e, vagy a regieket mar az elevules miatt nem szamitanak? Ha bizonyitom, milyen iteletre szamithat? Penzbuntetes, figyelmeztetes? Azt nem szeretnem, ha bortonbe csuknak, csak jo lenne, ha valaki megertetne azt, hogy ilyet azert nem lehet csinalni.

Befolyasolhatja-e a gyermeklathatast akar az eljaras, akar az itelet? En csak attol felek, hogy gyermekeim eseteben is elojon ferjem agresszioja, ami egyaltalan nincs kizarva, hiszen egyszer fiamat az agyrol a szoba kozepere lokte mergeben, es amikor nem akart elaludni parnat nyomott a fejere, hogy elhalgasson. Ezeket sajnos nem tudom bizonyitani. Erdemes lenne pszichologiai tesztet csinaltatni vele? Es ha az is kimutatja, hogy agressziora hajlamos, akkor befolyasolhatja a lathatast? Eleg indok a felugyelet melletti lathatasra a korabban ellenem elkovetett agresszioja es egy esetleges teszt eredmeny? (egyelore egyebkent felugyelet melletti lathatast javasol a pszichologus, de nem a fentiek miatt, hanem a gyermekek vizsgalata utani kovetkeztetesek alapjan)
Koszonettel:
hummingbird-kolibri