csoprtos rablás?


ObudaFan # 2007.12.07. 19:57

"Átminősítést" nem, az előzetes megszüntetését igen.

bitbit # 2007.12.07. 19:47

A baj az hogy tanúk nem voltak csak akik a férjemel voltak ott.Attól hogy az ügyészség így dőöntött a bíróság még elrendelheti az ügy átminősítését,és a férjem szabadlábra helyezését?

ObudaFan # 2007.12.07. 17:18

Abból a szempontból azért nem, hogy egy enyhébb minősítés esetén könnyen lehet, hogy az előzetes feltételei már nem állnak fenn. Az más kérdés, hogy ilyen bizonyítási kérdésben így interneten keresztül jóval kevesebb sikerrel lehet bármit javasolni, mint amit az eljáró védő tud. Nyilván ha voltak tanúk, akkor azokat fel kell sorakoztatni, stb.

amatőr # 2007.12.07. 16:59

Ha csoportos rablás van feltüntetve a nyomozás hatáidejének meghosszabbításáról szóló iraton, az szerintem csak annyit jelent, hogy ilyen bűncselekmény gyanúja miatt rendelték el a nyomozást.

Hogy a nyomozás eredményeként ebből mi bizonyosodik be és hogy az ügyészség emel-e vádat és milyen bűncselekmény miatt, az más kérdés.

monalisa1 # 2007.12.07. 16:56

A kölcsönt megadták, az ügyvéd a pénzét megkapta, az ügyészség meg remélve előbb-utóbb "büncselekmény hiányában" bejegyzéssel a vádiratot visszavonja. Az isten malmai lassan őrölnek...

Csak közben a te idegeig mennek tönkre, több okból is, sajnálatosan.

bitbit # 2007.12.07. 16:25

Senki nincs itt?Nagyon fontos!

bitbit # 2007.12.07. 15:57

Valaki segítsen,válaszoljon légyszíves.

bitbit # 2007.12.07. 15:06

2006 okt. 15-én előzetes letartóztatásba helyezték a férjemet csoportossan elkövett rablás megalapozott gyanújával. Megkapta a 30 majd a 60 napot.A vád indítványban az szerepelt,hogy bántalmazták a sértettet,és erőszakkal vettek el tőle pénzt ,meg italokat ,persze ezt majdnem mind a férjmere mondta.A lényeg az ,hogy két hete megtörtént a szembesítés a sértett és a férjem között.A szembesítésen elmondta a sértett,hogy nem történt ott semmi erőszakoskodás még lopás sem.,ő csak hitelbe adott a férjemnek inni.A hitelt természetesen másnap én rendeztem.

Mégmielőtt bárki is rosszat gondolna,tudom,hogy mindenki azt mondja magáról,hogy ártatlan ,de a férjem nem követett el tényleg semmit.Magától ment be a rendőrségre is ,hogy "tisztára" mossa magát mert ő ilyet nem csinált.Hazugságvizsgáló gépet is kérni akart magára,de miután szembesültünk a sértett,úgymond beismerő vallomásával,úgy voltunk vele ,hogy minek.Most kaptam egy határozatot amit az ügyészség küldött,miszerint meghosszabították a nyomozati szakaszt február 16-ig,és csoportos rablás a vád még mindig!!???Szeretném tudni,hogy hogyan lehet csoportos rablás még mindig mikor a sértett elmondta,hogy nem történt semmi,egyszerűen csak hitelt adott.Erre szeretnék választ kapni,mert senkitől nem kapok ,az ügyvédünk mindig csak azt mondja ,hogy most egyenlőre nyugi,de őszinte leszek már kifizettem a munkadíját és nem tudok még egy ügyvédet megfogadni. Két kisgyerekkel maradtam egyedül,rokkantnyugdíjas vagyok,a férjem is beteg.