taxis baleset


Gyusz # 2007.12.24. 22:23

Én örülnék ha nem hívnának sehova, de a rendőrök polgári peres eljárásról beszéltek, meg h majd engem behivnak, és majd el kell mondanom mi történt, meg kárszakértő, szoval komolyabbnak tűnt.

5-en voltunk az autoban, az ablaknál ülő haverom adatait is felirták.. a csaj meg fényképezett is. Még neki állt feljebb.. igazi 'Magyaros' hozzáállással, tenyérbemászóan..
Kár h ilyenek miatt alakul ki ez a magyaros kép rólunk.. :/

Köszi a választ!

ObudaFan # 2007.12.24. 18:55

Téged nem idéznek sehova. Az, hogy fogja-e fizetni a biztosítást, tökmindegy, ha eddig fizette, akkor az ő biztosítója majd megfizeti a kár egy részét (mert ha a rendőri jkv. szerint te is hibás vagy, az azt jelenti, hogy 50%-nak már örülhetsz). Ha a biztosító nem hajlandó fizetni, akkor keresetet indíthatsz a bíróságon. Amennyiben eddig sem fizette a kötelezőt, akkor tényleg MABISZ.

Gyusz # 2007.12.24. 10:51

Sziasztok!

Kellemes Ünnepeket mindenkinek!

Én most karácsonyra kaptam egy kis problémát a nyakamba és ez ügyben kérném a segítségeteket.

Pesten parkoltam, mikor szálltunk be az autoba egy taxis megállt mellettem, várakoztam kicsit, dudáltam.. megint vártam kicsit, dudáltam.. majd hátratolattam, és kikerültem. Mikor mellé értem a taxi hátsó ajtaja kinyilt és az én hátsó ajtómon egy kis horpadást okozott. Miután kiszálltam megnéztem a sérülést, és sajnos törölgetni kezdtem h jobban lássam. A fényezés nem sérült, csak kicsit benyomodott. A taxiban részeg nők voltak. Kötözködni kezdtek, h ezt nem ők okozták.. elismerték h hallották a koppanást amikor kinyitották az ajtót, dehát ezt nem okozhatta.. hivtunk rendőrt.
A rendőr szerint énis hibás vagyok, mert záróvonalat lépve át kerültem ki. De ez nem előzés volt, hanem kikerülés.. dudáltam kettőt is, vészvillogo nélkül csak ugy állt a taxi, semmit sem reagállt, ráadásul sötétitett üveg volt, nem láttam h éppen vannak benne..
A rendőr szerint a taxis a hibás, mert ő felel az utasaiért, h azok h és mikor szállnak ki.
A taxis mondta h majd a MABISZ fogja a káromat rendezni, meg h ő a biztosítást nem fogja fizetni, már volt ilyen ügye.. meg a taxis a csajjal fog pereskedni.. A taxis mondta a csajnak h vmi háztartási biztosításra próbállja elntézni a kárt.. h abbol fizesse ki.. de nem akarta.. pedig nem nagy összeg a kár..

A kérdésem az lenne, h ennek az egésznek mi lesz a menete.. mikor, hova idéznek.. meg most akkor majd bíroságra kell járkálnom? Ebből kijöhetek én jol? Kell ügyvédet fogadnom? Még nem volt ilyen ügyem, érdekelne mire számíthatok..

Üdv