Jogositvány nélkül !!!


keba64 # 2008.02.13. 19:35

Sziasztok! Sürgős segítség kell!
A férjem ittas vezetés és közokirathamisítás ( többszöri-hamis jogsi-) miatt fél év börtönt kapott másodfokon. Az elsőn felfüggesztett volt+pénz+közmunka. A másodfok ehhez hozzácsapott még fél évet, mivel volt egy jogerőse csődbüntett miatt. ( Szerintem nem jogosan, mert a hiv. bejegyzett cég régi címére ment minden levél.Esélye se volt, hogy ezeket megkapja. Közben költözött hozzám vidékre Pestről.)+ évre emelték a jogosítvány bevonását 2-ről.December óta ül a börtönben.Mielőtt bevonult, már az ítélethirdetés után, újra elkapták.
A kérdések: 1. jogos volt összevonni a három cselekményt( ittas vezetés, hamis jogsi, csőd)?
2. Nem okiratot hamisított, hanem visszaélt vele.
3. Pár nap hiányzott a csődös felfüggesztettből.
Most dolgozhatna a börtönben, de ezt megvonták tőle az új tárgyalás miatt ( a bevonulás előtti miatt)

Minden baj a piából fakad. Tavaly ilyenkor önként ment elvonóra, utána viszont a munkahelyét megszüntették, aztán visszaesett. Most érzem azt, hogy tényleg leszámolt az ivással.

Lehet csinálni valamit??? Perújrafelvétel? Figyelembe veszik, hogy nem ő hamisított?
Mondjatok valamit!

Főlökött # 2008.01.12. 18:26

Tisztelettel

Ennek tényleg örülök, egy eljárással kevesebb. Eléggé rossz a poziciónk amúgy, egy jó hír csak javíthat ezen.

---------------
  • Löki
doogy # 2008.01.07. 10:21

Nagyon szépen köszönöm az ügyvéd úr illetve hölgy segítségét egyébként a kocsinak minden papirja rendben volt !
Tisztelettel Doogy80

Főlökött # 2008.01.06. 14:21

Tisztelettel

Jogsi nélküli vezetés miatt eljárás. Közeg vaskosan meg fog vágni, főleg ha nem az első eset volt.
Remélhetőleg a kocsi papírjai rendben voltak, mármint a műszaki érvényesség, zöldkártya.

Vizsgálják a jármű adásvételét is. Ha a keltezéstől számított 15 nap eltelte után vagyunk, kényszerátíratást kezdeményez a közeg, az illetékes Okmányirodánál + büntetés.

Olvasatomban két személygékocsiban keletkezett kár, mely kocsik, a kötött biztosítójuknál felmérnek, biztosítók rendezik a kárt-javításit, s behatják az elkövetőn.

Biztos az is vizsgálat tárgyát képezi, hogy az eredeti tulaj mit tudott, mit nem, de lényegi változás nincs, nála is van egy adásvételi szerződés példány, vélelmezem. Nem terheli felelősség az átnemiratásért. Azért sem terheli felelősség, hogy az általa már eladott, más tulajdonában lévő járművet, milyen személy vezeti, annak van -e jogosítványa.
Jogosítvány nélkül is lehet valaki jármű tulajdonosa, más kérdés, hogy azt közterületen nem vezetheti.

----------------
  • Löki
monalisa1 # 2008.01.04. 19:58

Pénzbüntetésre, valószínűleg nem is kevésre, de összegét meghatározni itt nem lehet. Ezen kívül a sérült másik két kocsi helyrehozatalának a teljes költségeit is elkárolja majd rajtad a biztosító.

Az adásvétel után 8 napon belül kell átíratni az autót, valamint a kötelező felelősségbiztosítás végett a vásárlást bejelenteni valamelyik biztosítónál, továbbá a gépjármű súlyadó végett az önkormányzat adóügyi részlegét is tájékoztatni kell.

Autóvásárlást bárki eszközölhet, mert más a tulajdonlás és más a vezetői engedéllyel való rendelkezés.

doogy # 2008.01.04. 09:54

Azal a kérdéssel fordulok önökhöz , hogy milyen büntetésre számithatok abban az esetben ha jogositvány nélkül karambolt okoztam ! A körülményeket tekintve a következő képpen történt ; Egy kerezteződésben pirosra váltott a lámpa de a csuszos úton a gépjárművem tovább csuszott és így belecsusztam az oldalirányból jövő kocsinak ami átsodort a szembejövő sávba és ott nekiütköztem az ott álló kocsinak /alkoholt nem fogyasztottam és személyi sérülés nem történt / !
És még egy kérdésem lenne mégpedig az ,hogy annak a személynek akitől vettem az autot lehete vallami baja a dologból mert még nem irattam át az autot a nevemre de az adásvételi már meg volt és az embernek azt mondtam hogy már van jogositványom !
Ezekben a dolgokban kérem segítségüket és előre is köszönöm a tájékoztatásukat !

tisztelettel Doogy80