Jogorvoslati lehetőség


mamabug # 2008.03.03. 08:12

Ügyvéd útján per-újrafelvételi kérelmet nyújtottunk be a városi bírósághoz fiam közlekedési balesetével kapcsolatban.

A beadvány tartalma alapján- rendőrségi eljárásra vonatkozólag- bűncselekmény alapos gyanúja merült fel a vizsgálatot vezető személy ellen, ezért a bíróság az ügyet átküldte az illetékes nyomozó ügyészségnek.

A nyomozó ügyészség eltitkolta előlünk, hogy hozzá került az ügyirat. Mindenféle vizsgálat nélkül elutasító határozatot hozott, teljesen valótlan állításra hivatkozva. Az elutasító határozat kézhez vételekor értesültünk róla, hogy hozzájuk került az ügy. Valószínűleg tették mindezt azért, hogy ne kelljen vádat emelni a bűncselekményt elkövető rendőr kolléga ellen.

Mivel sem az ügyvédet, sem a fiamat nem tájékoztatták mi lett a perújítási kérelem sorsa, így természetesen lehetősége sem volt terhelő vallomást tenni, bűncselekményeket alátámasztó bizonyítékokat benyújtani, melyek sokasága (okiratok, hangfelvételek és tanú vallomások) áll rendelkezésre. Véleményem szerint egy bűnügyi vizsgálatot a bűncselekményeket alátámasztó bizonyítékok vizsgálata és a feljelentő vallomása meghallgatása nélkül érdemben elfogulatlanul végezni. nem lehet.

A nyomozóügyészség az elutasító határozatot vizsgálat nélkül, valótlan állításokra hivatkozva, fiamat a jogi képviselttől megfosztva (az ügyvédünket a mai napig hivatalból senki nem tájékoztatta, hogy átkerült az ügyészség feladatkörébe) törvénysértő módon hozta meg.

Ezt a határozatot a megyei főügyészség természetesen helybenhagyta, a legfőbb ügyészség pedig illetékesség hiányában nem hajlandó vizsgálni.

Kérem tájékoztató segítségüket, hogy mi a teendő egy jogállamban? Hová lehet fordulni jogorvoslatért a törvénysértő határozat hatályon kívül helyezése, és a bűncselekmény vizsgálatának lefolytatása érdekében.

ObudaFan # 2008.02.29. 20:48

Legcélszerűbb lenne az LB-től kérni a vh. felfüggesztését.

Hogy napi mennyivel kárpótol az állam, az sokmindentől függ, nincs egységes tarifa.

Főlökött # 2008.02.29. 16:48

Tisztelettel

Olvassunk már.......ELŐVEZETÉS.....ez volt az elején.

Elfogató parancs kiadásának vannak kemény feltételei, aminek teljesülnie kell. Nem oly egyszerű a dolog.

Hajnalban megjelenik a közeg "begyűjtési" akcióban összeszedik a keresett személyeket, akiket "leadnak" a kívánt helyen, jó pénzért. Leegyszerűsítve ez az elővezetés.

Elfogatózásnak több feltételnek kell teljesülnie, de nem hinném, hogy 3 hónap kell hozzá, előbb is le lehet zongorázni, s ha elkapnak, így jártunk, magunknak köszönhetjük.

Javaslom kérelem benyújtását, a behívás időpontjának későbbre tolására, jó indokra hivatkozva. Olvasatomban van ilyen.

Hajrá.

----------------
  • Löki
borembukk # 2008.02.24. 11:36

amit valaszoltal azt tudom, mire az elfogatoparancsot kiadnak ami tudtom szerint 3 honap addig mar meglesz az lb-en a targyalasom. A magyar allam karterit de mennyivel naponta?

ObudaFan # 2008.02.24. 09:32

Elővezetés, majd elfogatóparancs. Akkor már nem csak otthon keresnek. Ha letöltesz valamennyit a büntetésből, és ezek után felmentenek, akkor a Magyar Állam köteles kárpótlást fizetni.

borembukk # 2008.02.24. 09:29

egy közlekedesi vetsegert jogerosen kaptam 16 honap foghazat. Az lb-re felulvizsgalati kerelmet nyujtottunk be felmentesert, ugyanis szerintem a baleset okozoja nem en voltam. Az lb be is fogadta a kerelmet es ki is tüzött nyilt targyalást. A foghazba vonulasra közben meg is jött a behivom, de en nem mentem be es nem is fogok ameddig az lb nem dönt az ugyemben. HA törtenetesen bemegyek ki fizeti ki az artatlanul ült honapokat es mennyit fizetnenek naponta?Van e valami joghatranya hogy nem mentem be? Termeszetesen otthonrol eltuntem mint a kanfor, ugyhogy hiaba keresnenek.
Mi van akkor ha az ember kalitkaban van es akkor jön az Apehtol az idezes vagyonosodasi vizsgalatra? Vagy miutan kiengedtek azutan kezdik a vagyonosodasi vizsgalatot?
udv: Imre

ObudaFan # 2008.02.11. 17:28

Fellebbezési lehetőség van ilyen esetben, de hát ehhez azt kellene tudnia bizonyítani, hogy nem önhibájából nem kezdte meg a közérdekű munkát. Kevés a remény.

Eaglet # 2008.02.10. 16:21

Nagyon szépen köszönöm ! Igen ezt mondták neki a járőrőző rendőrök is.
Csak probáltam szegény "mundérját" védeni, de már volt máskor is kalitkában így akkor túl fogja élni.

Dr.Attika # 2008.02.10. 15:46

Jogilag nem nagyon lehet tenni, de talán jól járna az illető, ha bevonulna, mert a börtönkórházban legalább kezelnék meg helyre hozhatnák egészségileg. Rendszeres koszt és az aluljárónál komfortosabb szállásról nem is beszélve.

Eaglet # 2008.02.10. 15:39

Egy hajléktalan a Keleti pu-nál meglökött egy hölgyet, aki meg se állt a rendőrökig és feljelentették a tettest. Hogy kinek van igaza azt nem tudom, mivel csak a hajléktalantól tudom a történetet.
Volt bírósági tárgyalás, a hajléktalan nem ment el. Közmunkára ítélték nem végezte el. Március 4-én kell a Markó utcában jelentkeznie börtönbüntetés letöltésére.
Van- e bármi jogorvoslati lehetőség ? A Déli pu nyitott aluljárójában fekszik szinte folyamatosan 44 éves és lába beteg - feltételezem a téli hideg miatt.
Nincs személyi igazolványa és taj kártyája sem. Személyi adatait ismerem. Lehet vagy nem lehet segíteni, ill. nincs értelme ?

ObudaFan # 2008.01.28. 16:15

Te már nem adhatsz be semmilyen tartalommal.

hihetetlen # 2008.01.27. 13:08

A válasz köszönöm. Még azt szeretném megtudni, hogy akár én is adhatok be más tartalommal felülvizsgálati kérdest?
A jogorvoslatnak nincs beadási korlátja, ha más a tartalom?

ObudaFan # 2008.01.27. 12:38

Más tartalommal, más jogi hivatkozással benyújthat.

hihetetlen # 2008.01.27. 11:18

AZ ügyünkben én korábban az ügyvédem segítségével, jogorvoslati indítvánnyal éltem, amit elbuktunk. Most az elsőrendű vádlott / én IV. rendű voltam / akar felülvizsgálati lehetőséggel élni. Van e erre mód?
Ezt azér kérdezem, mivel a LB végzésének rendelekző részében az alábbiak szerint fogalmaz " A végzés ellen fellebbezésnek nincs helye, s ebben az ügyben sem az inditvány előterjesztője, sem azonos tartalommal más jogosult újabb felülvizsgálati indítványt nem nyújthat be."

Várom megtisztelő válaszát.