Szomszed Fenyeget


sziszi77 # 2010.08.02. 12:51

üdv.Ha a szomszéd 5 ember szeme láttára fenyeget meg?Akik közül 4 kiskorú.Akkor az veszélyes fenyegetés?Termédszetesen minden tagad.Csak éppen azt nem tudja van róla hangfelvételem.

főnök85 # 2008.02.08. 12:10

Sajnos még a ez sem állná meg a helyét, mert a nagy nyilvánosság nem szerepel az elmondott történeti tényállásban. Mert ugye nagy nyilvánosság elött töbekk között azt érti a jog, hogy egyszeri ránézésre meg nem állapítható számú személyek, vagy legalább 10-15 fő vagy a médiában történt ilyen dolgok.

Sajnos így nem lehet ebben az ügyben semmit tenni.

Taurus # 2008.02.08. 11:16

Talán (ez a maximum) veszélyes fenyegetés szabálysértés.

"Aki mást félelemkeltés céljából a megfenyegetett személyre vagy annak hozzátartozójára vonatkozó, a becsület csorbítására alkalmas tény nagy nyilvánosság elé tárásával komolyan megfenyeget, elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható."

De van egyáltalán valami haszna ennek az eljárásnak? Szerintem egy ilyen miatt nem érdemes hatóságokhoz járni.

Bublik # 2008.02.08. 09:54

Bejelentettem szomszedomat aki ram emelt egy holapatot es kozolte, hogy jol elvernek majd a ciganyok hazafele. A rendorsegen elmondtak, hogy valoszinuleg lefogjak zarni az ugyet szembesites utan mert bizonyitekom nincs (magnofelvetel stb.). Sot meg utana a szomszedom hamis vaddal is feljelenthet. Hogy vedekezzek egy ilyen ellen?

Elore is koszonom a valaszokat