Letöltendő szabadságvesztés elévülése


Bujkalo (törölt felhasználó) # 2017.11.02. 15:57

Mint ahogy irtam a védőm egy nagy 0 la..... Szerettem volna elkezdeni a kár megtéritését azt monta felesleges stb .....

ObudaFan # 2017.11.02. 15:22

Ha van védőd, akkor vele kellene ezt egyeztetned, bár egyébként általában a kár megtérítése jelentős enyhítő körülmény.

Bujkalo (törölt felhasználó) # 2017.11.02. 12:26

Értem köszönöm! Több ismerösöm mondta hogy várjuk meg a másodfokot ..... mert úgye fell lett lebbezve ... kérdeztem akkor az ügyvédet hogy fizessek e a károsultaknak (2van) hogy az összeg csökkenjen .. ő azt mondta felesleges nem változtat a dolgon ! Vagy hogy 10 évre visszamenöleg vannak orvosi papairjaim a betegségeimröl azt mondta azt is felesleges beadni.. Vagy hogy van munkahelyem és becsületesen dolgozom stb ez sem enyhit... kérdem én akkor mi az ami enyhit? Vagy hogy van kiskorú gyermekem 2 éves .... az összeg igazábol 2millio 400.000 ft amiről szó van .. És szándékomban áll visszafizetni az összeget még segitségem is lenne rá, korábban voltam 2x büntetve de teljesen más okbol és vétségek voltak és azota eltelt mér vagy 3-4 év .... Esetleg ha valaki hozzáértő segitene hogy ilyenkor még milyen opciok vannak megköszöném!

ObudaFan # 2017.11.02. 10:37

Az attól függ, hogy mikor adják ki az elfogatót, aztán pedig esetleg az európai, vagy nemzetközi elfogatót, mert ezek megszakítják az elévülést.

Bujkalo (törölt felhasználó) # 2017.11.01. 08:18

Üdv mindenkinek!

Kérdésem lenne hogy első fokon kaptam csalásért 3év6hónapot de nem szándékozom letölteni ... Lassan 1éve külföldön dolgozom élek becsülrtesen ! Kérdésem az lenne hogy mennyit kell kihúzzak hogy ez a dolog elévüljön ?? Sajnos ügyvédet akkor nagyon rosszul választottam igy tölle nem tudok semmit kérdezni igazábol csak a pénzt gombolta le rólam és semmit nem csinált :( igy már kérdezni se kérdezek tölle semmit... Bevonulni viszont több okokbol sem szeretnék mert sajnos Pánikbeteg vagyok,egy sima liftbe bepánikolok... töbször voltam öngyilkos stb stb ... válaszokat előre is köszönöm !

pappcs # 2017.07.10. 15:09

Afrikában? Hét nem is tudom... Egy Pretoriai börtönben nagyon szívesen fogadnak egy fehér embert...Ennél még a magyar börtön is jobb lehet! a cigány legalább tud magyarul, ellentétben a négerrel. (Na meg kisebb a bráner valamennyivel... :D :D :D )

Zorroka72 # 2017.07.02. 18:13

Tisztelt Öreg Tölgy!

Hálásan köszönöm a segítséget.
Végre azért egyértelművé vált, hogy csak a BV-s kérelemmel lehet ill. érdemes kezdeni valamit.
Most e-maileztem az otthoni barátomnak, akinek a barátja az ügyvédem, állítólag nyaralni van, azért nem válaszolt korábban.
Mindenképpen megkérem, hogy ezzel a kérelemmel kezdjen a BV bíró felé.

Öreg Tölgy # 2017.07.02. 17:57

Zorroka, én megértem, hogy a Te perspektívádból újraindította a második elfogató is az elévülést, hiszen ha kiadták, akkor attól számítva az elévülési idő ismételt letöltéséig keresnek, és ha elfognak, a büntetést foganatba veszik.

Ugyanakkor az elévülés léte vagy nemléte egy jogi tény, függetlenül attól, hogy van-e kiadva elfogató vagy sem, és az elévülési időt a második elfogató kiadása (új körülmény hiányában) nem indítja újra. Azt azonban csak a bv. bíró állapíthatja meg, hogy egy adott büntetés egy adott pillanatban végrehajtható-e. A bv. bíró nem mondhatja azt, hogy mivel ki lett adva egy újabb elfogató, ezért biztosan nem évült el a büntetés, hanem azt is meg kell vizsgálnia, miért történt az ismételt kiadás, és ha azt állapítja meg, hogy valóban nem volt rá törvényes indok, akkor az utolsó elévülést megszakító cselekményhez igazítja az elévülés kezdő időpontját - akárhány elfogató volt kiadva utóbb - és megállapítja, hogy a büntetés nem hajtható végre.

A védő meg ne vegye át a bv. bíró szerepét, gondolom, ezért is tűnt el.

Zorroka72 # 2017.07.02. 17:48

Tisztelt Dr.Attika!

Sajnos a police.hu egy rakás .
Természetesen érvényben van, sőt továbbmegyek, életveszélyt okozó súlyos testi sértés helyett immár emberölésért keresnek.
Amikor ezt kifogásoltam, elhajtottak melegebb éghajlatra (annak ellenére, hogy Afrikában élek).
Azt írták, hogy ez nem az ő dolguk.
Erre én kértem, hogy azért nem lehetne mégis utánanézni, ill. újra megkérdezni, mertmivel valaki mégiscsak gyilkost csinált belőlem, mégha tévedésből is.
Hát ez kábé egy éve volt, azóta sem történt semmi változás, ill. két hónapja néztem, akkor még mindig gyilkos voltam.
Írtam is nekik, hogy legalább azt mondják meg, hogy hol és kit gyilkoltam meg.
Nem vicc komolyan.
Természetesen semmi választ nem kaptam.

Dr.Attika # 2017.07.02. 17:04

Meg kell nézni a police.hu-n, hogy érvénybe van-e az elfogatóparancs. Pár perc az egész.

Zorroka72 # 2017.07.02. 16:47

Tisztelt Öreg Tölgy!

Kérlek hidd el nem jókedvemben írogatok vagy szórakozásból.
A másodszor kiadott nemzetközi elfogatóparancs igenis újraindította az elévülést, annak ellenére, hogy sem én se mások ezt nem tartják lehetségesnek.
'Azt meg nem értem, miért gond, ha kiadnak egy újabb elfogatót, ha ez alapján sem találnak (egyébként is miért adnának ki, ha már ki van adva)."
Hát ezzel én is pontosan így vagyok, ugyanis a mai napig nem értem, hogy hogyan volt ez egyáltalán lehetséges.
Üzenek az ügyvédemnek, hogy írjon a BV bírónak egy elévülési kérelmet.
Sajnos ő volt az, aki azt mondta, hogy az ügy még nem évülhet el, mert a második nemzeközi elfogatóparacs újraindította az elévülést.
Én erre írtam neki, hogy szerintem ez törvénytelen.
Na kb, innentől nem hallotam egy szót se tőle.
El lehet képzelni, hogy mégcsak ötletem se nagyon van, hogy most akkor mit kéne csinálni, azt meg már meg se említeném, hogy nem értem, hogy az ügyvéd miért nem akar semmit se csinálni.
Kegyelmi kérelmet javasolt.
Azt meg már kétszer is próbáltam és nem hiszem, hogy bárki akár el is olvassa a kérelmek nagy részét.

Öreg Tölgy # 2017.07.02. 16:23

Zorroka, szerintem ezt már korábban végigbeszéltük: ha új körülmény nincs, akárhányszor is adják ki az elfogatót, az egyszer szakítja meg az elévülést. Ezt azonban csak az a bv. bíró bírálhatja el, aki a büntetés végrehajtásáról intézkedik. Ezért nincs más út, mint amit a O.F. írt.

Azt meg nem értem, miért gond, ha kiadnak egy újabb elfogatót, ha ez alapján sem találnak (egyébként is miért adnának ki, ha már ki van adva).

Zorroka72 # 2017.07.02. 16:09

Sajnos ez nem hiszem, hogy jó ötlet, mivel már két nemzetközi elfogatóparancs is van kiadva ellenem.
A másodikat ráadásul úgy adták, hogy az első még érvényben volt (és mivel még mindig érvényben van, így most már van kettő).
Ha írok nekik külföldről, lesz bőr a pofájukon, hogy kiadjanak tán egy harmadikat is.

pappcs # 2017.06.27. 20:09

Írni kell egy külföldről feladott levelet a bírónak, hogy igazságtalan ítélet születettés ezért külföldön várja ki az elévülést... ahonnal kiadják azeurópai majd nemzetközi elfogatóparancsot és akkormár nincs tovább, nem tudnak tovább trüközni...

ObudaFan # 2017.06.22. 15:51

Kérni kell a bv. csoporttól az elévülés megallapjtasat.

Zorroka72 # 2017.06.21. 17:33

Jelentősége nincs, csak szándéka van.
Az pedig, hogy ismét újra induljon az elévülés.
Nem akarom hosszasan jellemezni azt a patkány társaságot, akik ilyen aljas (és szerintem törvénytelen) módon próbálnak nekem betartani.

ObudaFan # 2017.06.21. 16:01

A másodiknak vélhetően nincs jelentosege.

Zorroka72 # 2017.06.21. 12:43

A második nemzetközi elfogatóparancsot nem fordíttatták le. Legalábbis a mai napig még nem. Ezt onnan tudom, hogy az elsőnek a fordítattását kifizetteték velem anno 2008-ban.

ObudaFan # 2017.06.20. 20:03

Az azonos hatályú nemzetközi elfogatóparancs nem szakítja meg. Mondjuk a későbbi fordítás az például szerintem igen, mert az nem puszta adminisztratív lépés.
http://www.kuria-birosag.hu/…je-hatarozat

Zorroka72 # 2017.06.20. 17:52

Tisztelt jogtudós barátok!

Sajnos újabb kihívás elé állított a hőnszeretett Magyar Igazságtalanságszolgáltatás.
Másodszorra kiadott nemzetközi elfogatóparancs miatt újra indult az ügyem elévülése.
Nagyon szépen kérem, hogy aki járatos ebben a dologban erősítse vagy cáfolja meg azon véleményemet, miszerint (amennyire én laikusként tudom), ha már van egy létező, korábban kiadott nemzetközi elfogatóparancs, akkor mégegyet amellé már nem lehet kiadni, ugyanis az teljesen ugyanaz és elfogatóparancsokból csakis magasabb nagyságrendűt lehet kiadni (országos, európai, nemzetközi, esetleg naprendszerközi, de arról még nem hallottam). Sajnos a rosszakaróim így akarják elérni, hogy a 22 éve történt ügyem soha ne évüljön el és attól tartok, hogy sikerrel járnak majd újra.
Még annyit kell tudni az ügyről, hogy 95-ben volt, én 97-ben eljöttem otthonról (elszöktem, elmenekültem, kinek ahogy tetszik, nem attól lesz bárki is bűnüző, hogy azt valaki rá mondja és rajta ragad), érdekes módon csak 2002-ben adtak ki ellenem nemzeközi elfogatóparancsot, amit ezután 6 évvel, 2008-ban küldtek csak el lefordíttatni. Mindezen lépések után újra és újra kezdődött az ügyem elévülése, holott ezalatt az idő allatt már elévülhetett volna (10 év ha nem indul újra és újra). Mert mivel vajon mit ér el egy nemzetközi elfogatóparancs, amit cask 6 évvel a kiadása után küldenek el lefordítattni? Ezek után a hab a tortán a 2012-ben másodszorra is kiadott nemzeközi elfogatóparancs lett, ami szintén újra indította az elévülést és ha 2022-ig nem trükközik meg még néhányszor, akkor elmondhatom majd magamról, hogy 27 évvel a büncselekmény után végre valahára elévült az ügyem (most tartok 22 évnél).
Szeretem a hazámat és ha nem kényszerültem volna bele, soha sem hagyom el. Sajnos azon ami történt és azóta is történik változtatni nem tudok. Nem áll szándékomban hazaköltözni, akkor sem ha végre elévülne az ügyem. 20 év után itt van az életem, munkám, lakásom, barátok stb. Az egyetlen dolog, ami miatt nagyon szeretném, hogy elévüljön az, hogy meglátogathassam szegény édesanyámat, lehetőleg még előben és nem csak a sírját (sajnos sok szerettemmel kapcsolatban már csak a második lehetőség adatik meg nekem (persze ahhoz, még nekem is életben kell maradnom).
Persze természetesen ha tehetném, akkor többet járnék haza és nemcsak 27 évente (plane, hogy a köveztkező 27-est nagy valószínűséggel már meg sem élem). Érdekes ám, hogy leírva nem tűnik olyan hihetetlenül hosszú időnek 20 egynéhány év.
Bárminemű segítséget, véleményt előre is hálásan köszönök.

nevem senki # 2017.05.19. 05:41

Köszönöm szépen! További szép napot kívánok!

ObudaFan # 2017.05.19. 04:33

Akkor emiatt nem lehet büntetett előélet az erkölcsiben már.

nevem senki # 2017.05.19. 04:24

Egy vagy két év volt a felfüggesztés. Sajnos nem emlékszem rá.

Öreg Tölgy # 2017.05.18. 18:35

Az nem mindegy, hogy közalkalmazott szeretne lenni vagy igazságügyi alkalmazott, az 1997. évi LXVIII. törvény ugyanis az utóbbiakról szól. Igazságügyi alkalmazott valóban nem lehet gondatlan bűncselekmény miatti felfüggesztett szabadságvesztésre ítélés után, a mentesítés beálltától számított 5 évig. Közalkalmazott lehet rögtön a mentesítés beálltakor.

A mentesítés pedig az ítélet jogerőre emelkedésekor azonnal beállt, ha fiatalkorú volt vagy a bíróság előzetes mentesítésben részesítette, egyébként a próbaidő leteltével. Azt nem írta, hogy hány év volt a próbaidő, de ha jól emlékszem, 2008-ban, vétség miatt legfeljebb 3 év lehetett, az 2011-ben letelt, ahhoz képest is eltelt már az 5 év is.

nevem senki # 2017.05.18. 14:05

2008-ban.