Feljelentés


leányfalusi # 2008.03.31. 09:08

Szép napot mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni. Feljelentést szeretnék tenni kiskorú veszélyeztetése miatt a rendőrségen, és érdeklődnék, hogy milyen formai követelményeknek kell megfelelnie.
Kérdésem lenne még, hogy ha ügyvédemtől megvonom a megbízásomat, ezt a bíróságon is be kell jelentem ugye? (Az ügyem még folyamatban van, nagyon nem vagyok megelégedve az ügyvédemmel, -teljesen félre tájékoztatott az ügyemmel kapcsolatban- más jogászok szerint az ügyvédi kamarához kellene fordulnom.)
Előre is köszönöm bárki válaszát.

vacsa # 2008.03.21. 08:22

Kedves Justizmord!

Nem, nem Feri. Márti:) De érdekelne az ügy, ha esetleg emlékszel rá.

Az ügy mostmár ott tart, hogy jövő héten be kell mennünk a Családsegítőbe és tegnap személyesen voltak kinn nálunk, persze munkaidőben. Anyóssal beszéltek, akit tájékoztattak!!!! Az eszem megáll!
A másik gyerkőc anyukája tegnap panaszt tett a Tesco-ban (merthogy azt mondták irattárba megy az ügy, aztán baromira nem így lett) és meg asszem a családsegítőben fogok. Komolyan ez már felháborító, amit ezek művelnek. Mivel a jegyző megszüntette az eljárást, érdekelne ezek után, hogy mi lett volna ha nem szűnteti meg. Nyilvános kövezés a Főtéren? Vagy elveszik a gyerekeket? Komolyan kivagyok.

A gyerekek 400,- Ft értékben loptak. Megbűnhődtek, szégyelik magukat, nem tesznek többet ilyet. De azért nekik (és nekünk szülőknek is) vannak jogaink. Fontolgatom hogy én sem hagyom annyiban a dolgot.

Főlökött # 2008.03.19. 16:40

Tisztelettel

erzsebet - A kutyát orvoshoz kell vinni, nem sintérhez. Felelősség kérdése vizsgálat - boncoláskor derülne ki, a túl sok altató miatti elaltatás miatt.....

cézár - az ügyészek nem szoktak kihallgatni, csak max az ügyészségi nyomozó hivatalban, s az hamis vád, hatóság félrevezetése, hív. szem. elleni erőszak, s csupa ilyen szép dolog miatt. Max a nyomozó hatóság ( rendőrség ) tesz ilyen lépést. Tanúkihallgatás után nem lesz mindenkiből gyanúsított, de meg lehet. Ha nem ismeri a törvényeket, mi bcs. mi nem, akkor lehetséges, hogy befut valaki a csávába.

Cinti - olvasatomban közös képviselő. Nem 1-2 ügyem volt már ilyen. Sikkasztás, nem tud elszámolni a közös képviselő a pénzzel.... Számvitelileg a társasház rendben van, szabályzások, alapító okirat, szmsz. rendben van, könyvelés precíz és meg van, nincs mitől tartani. Nyugalom a hosszú élet titka.
Nyomozás alatt, majd küld a nyomozó hatóság idézést a kihallgatásra. Addig nincs mitől tartani.

----------------
  • Löki
erzsebetkocsis # 2008.03.14. 09:43

felelösségre vonható illetve feljelenthető egy állatorvos, ha egy műtét során úgy altatja el a kutyát, hogy az soha többé fel nem kel, ergo elaltatja?

justizmord # 2008.03.13. 10:35

Vacsa, a te keresztneved nem Feri véletlenül? Hallottam egy sztorit valami Ferencről, akinek a gyereke.... a Tescoban.... aztán jegyzőkönyv.....

De sajnos a vezetéknevére már nem emléxem, csak arra, hogy Ferenc, meg gyereke, meg fiatal, meg jegyzőkönyv, meg lopással gyanúsítás.


Iniuria non excusat iniuriam

cézár58 # 2008.03.12. 18:56

Egy kérdésem lenne, ha valaki tud s.o.s. válaszoljon.
Egy feljelentés kapcsán az ügyész tanuként hallgatja meg a feljelentett személyt. Kérdésem, ebben a fázisban is van lehetőség van már ügyvédi védelemre, vagy csak akkor ha az ügyész az esetet büncselekménynek minősiti és a tanuból vádlott lesz?
Ami remélem nem fog bekövetkezni.

Krisztián2006 # 2008.03.09. 07:53

T. "vacsa"!

Semmi komoly dolgora nem kell számítanotok. Általában úgy szokott zajlani, hogy behívnak a gyámhivataltba gyerekestől, s ott felvesznek egy jegyzőkönyvet. A kicsi fiadnak megbánást kell tanúsítani és megígérnie, hogy soha-soha nem csinál ilyet. Nem szokott ilyenkor környezettanulmány lenni, de ezt gyámhatóság válogatja.

Elvileg az iskola meg sem tudja, ha nem túlbuzgó a gyámhivatali előadó.

vacsa # 2008.03.09. 06:20

Fiam és haverja (két 12 éves kitűnő tanuló okoska) egy napon (életükben először) elmehettek a közeli településre busszal, megenni egy hamburgert. Eddig szép is a sztori, de aztán a T betűs bevásárlóközpont biztonsági emberei hívtak fel, a gyerkőcök miután vásároltak (édességet, üdítőt) és fizettek is, visszamentek és el akartak lopni két Bacardi-t. Ki sem tudták volna bontani (nem tekerős a kupakja), csak annyit tudtak hogy a pénztárnál nem hagynák kifizetni, mivel alkohol van benne, ezért elcsórták. Elmentünk értük,megírták a papírokat és azt mondták, mivel 400 ft-ról van szó, nem lesz következménye a dolognak. Hát lett. Kaptunk egy levelet a jegyzőtől, hogy hivatalból törölte az eljárást, de továbbította az ügyet a gyámhatóságnak. Mi várható még? Jönnek környezettanulmányt csinálni? Be kell bizonyítanom hogy a gyerekem nem rossz gyerek és mi nem vagyunk rossz szülők? A suliban is meghurcolják őket?
Még soha, semmit nem követtek el, hatodikosok, de a suliban sem volt még gond velük. Hülyék voltak, elkapta őket a szabadság szele, ők is tudják hogy hülyeséget csináltak. Nem túlzás ez egy kicsit??
Sem a másik fiú szülei, sem mi nem vagyunk bűnözők, még a mostanában oly gyakori és sikeres "ügyeskedő" kategóriába sem tartozunk. Ezért is kapták el őket, ha tolvajcsaládból származtak volna, tudták volna a kis dinkák hogy a T tele van biztonsági kamerával....

Krisztián2006 # 2008.03.06. 10:13

Üdv!

Tudod, hogy engem az elmúlt 2 évebn hányszor fenyegettek meg feljelentéssel, kb 20 alkalommal.

S tudod hányszor kellett emiatt bemennem a rendőrségre? Egyszer sem.

Még ha fel is jelent, akkor sem biztos, hogy eljárás indul ellened. Megvizsgálják a feljelentését s valószínűleg elrendelik annak kiegészítését. Melynek során meghhallgatják tanúként. S ha nem tud olyan bizonyítékkal szolgálni ami elég az alapos gyanúhoz akkor max. tanúként hallgatnak ki téged elősször. S ha nincs sarad akkor tanú is maradsz még az eljárást megszűntetik.

ÁM..., ha úgy gondolod és valóban nincs sarad kedves szomszédod elkövethette a becsületsértést.:)

Szia

monalisa1 # 2008.03.06. 08:20

Nem azt mondta, hogy "feljelentett", hanem hogy "feljelent"., lehet hogy részéről ezzel jól meg lettél ilyesztve - lám lehet hogy bejött...

Lehet hogy ő már el is felejtette, míg te azóta rágod a körmöd...

Cinti # 2008.03.06. 07:16

Na jó rendben van, értem én, de ha 2 hete azt mondta, hogy feljelent, nem kellett volna már a rendőröknek megkeresniük.

Dzsémszbond # 2008.03.06. 06:05

Ha megteszi, akkor valószínűleg feljelentés kiegészítést rendelnek el, hogy megállapítást nyerjen, történt-e bűncselekmény.Ha a fk.során kiderítik, hogy nem történt bcs. akkor megszüntetik az eljárást.Amennyiben a bcs.megalapozott gyanúja megáll, úgy elrendelik a nyomozást amely végződhet megszüntetéssel vagy vádemeléssel.Á vádemelés után bírósági eljárás következik amely végződhet ítélettel vagy felmentéssel.
Ha tiszta vagy, nincs mitől félned, bár együtt jár a dolog egy kis hercehurcával.

Cinti # 2008.03.06. 04:59

Én kezelem a ház pénzügyeit és azt mondja meghamisítom a számlákat és elcsalom a ház pénzét.

Persze ebből semmi sem igaz, de nem tudom, hogy ez egyáltalán mivel jár.

Zoltanuss # 2008.03.05. 20:13

T. Cinti !!

Mi a gond ???

hogy miért. 2 hete azzal fenyegetett, hogy feljelent.

Ha tiszta vagy / nincs sarad - feleslegesen jelent fel !!
Z.

monalisa1 # 2008.03.05. 19:38

Lehet hogy nem is a rendőrségen móreszol be valamiért hanem az önkormányzatnál, tehát akár onnan is várhatsz hivatalos levelet.

Arra meg még gondolni sem jó, ha valakivel kapcsolatban felhívják az adóhivatal figyelmét...

angol2000 # 2008.03.05. 18:30

Csakis akkor ha majd behivnak a rendőrségre. Ha kis ügyről van szó, akkor ez akár 2 honap mulva is lehet vagy még több. De ha nem inditanak nyomozást, akkor sosem fogod megtudni, hogy feljelentett-e.

Cinti # 2008.03.05. 15:40

Szomszédommal nem vagyunk éppen jó viszonyban, most nem részletezném, hogy miért. 2 hete azzal fenyegetett, hogy feljelent. Mikor tudom meg, hogy megtette-e?