Szabálysértési feljelentés lomtalanításkor


SolnesM # 2018.07.22. 12:19

Chilly !

Nagyon peches az ismerősöd.
Körül kell nézni mielőtt lerak valamit az ember.
Megjegyzem a feljelentés még nem automatikusan büntetés.

Chilly # 2018.07.21. 19:02

alfateam: ??
LelkesK: teljesen más irányba vitted el a kérdésemet.
A helyzet sokkal egyszerűbb. Az ismerősöm arra jár, ahol a lomokat már jóelőre kihelyezték mások. Ő valahonnan megtudta, hogy 18-án van a hivatalos időpontja a lomok kihelyezésének. Viszont a 18 órai időpontot vagy nem tudta, vagy nem "akarta" betartani...
A kihelyezett széket pont a járőrautó mellett tette ki és abból kiszállva jelentette fel a közteres az ismerőst.

Szó nem volt guberálásról, meg előlomolásról.
drbjozsef: igen, ebben teljesen igazad van.

drbjozsef # 2018.07.21. 14:48

Még egyszerűbben : a törvény nem ismerete nem mentesít alóla.

LelkesK # 2018.07.21. 11:59

a plakáton az időpont is rajta van tehát vagy az időpontot is tudja vagy a lomtalanítást se. az illető úgynevezett előlomoló volt, de nagyon pancser. kitesz 4 széket majd ezt látva oda rakják a lomokat ő pedig ott ül és guberál.
a profi nem így csinálja. kiplakátol egy körzetet kitesz sok helyre székeket majd elviszi a javát a többi ótvaros göncöt meg otthagyja a fenébe.

alfateam # 2018.07.21. 04:24

Nem tudsz aludni, ezért inkább itt szórakozol?

Chilly # 2018.07.21. 00:25

Tisztelt hozzáértők!
Tegnap felhívott egy ismerősöm, akit az egyik kerületi lomtalanításon egy közterület-felügyelő feljelentett. Az ismerősöm nem abban a kerületben lakik, ahol a lomtalanítás volt, de a lomok kihelyezésének napján tette ki a meghatározott helyre, a kismennyiségű lomjait (2 műanyag szék). Bár az intézkedéskor a hivatkozott jogszabály nem a köztisztasági szabálysértés volt, hanem egy helyi rendelet alapján egy közigazgatási feljelentés (zöldterület csökkentése), de szerintem ez már lényegtelen.
Tudomásom szerint az Főváros Közgyűlés rendelkezik a lomok kihelyezésének időpontjáról, illetve az adott napon belül arról, hogy 18 órától kell kihelyezni a lomot.
Az ismerősömet az adott napon 10 óra körüli időpontban jelentették fel.
Kell-e a "mezei állampolgárnak" tudnia arról, hogy mekkora szabályt szegett, mert 18 óra helyett, aznap délelőtt helyezett ki lomot? Illetve a közgyűlési rendelet alapján szankcionálható-e ez a magatartás?
Válaszukat előre is köszönöm!