KÈREM SEGITSENEK!


Tomikaaaa # 2019.01.06. 13:01

Üdvözletem.
Kérdéssel fordulnék a fórumhoz. 2018-ban változásokra lehetett számolnunk a reintegrációs őrizettel kapcsolatban. Követem a Magyar Közlöny kiadásait, viszont ami engem érdekelne, nem láttam benne. A párom kereken 9 év fegyház büntetésre lett ítélve, már 39 hónap előzetest letöltött és 36 hónap kedvezménye van kilátásban most került 2.fokra az ügy kiengedték háziőrizetbe 3 honapja.kábítószer birtoklás és kereskedelem Sajnos kicsit nagyobb büntetést szabtak ki rá mint amit érdemelt, A kérdésem az lenne, hogy a reintegrációs őrizet még most is csak az 5-év alatti össz. büntetetteknek kérhető, vagy ki tolták valamennyi idővel? Nagyon jó lenne, ha ez változott volna, már csak a túlzsúfoltságra való tekintetben is. Köszönöm szépen előre is a számomra fontos választ.

rigoz # 2018.12.23. 14:14

Tisztelt susuke!

Szabálysértési ügyben hozott határozat, illetve végzés a panasszal támadhatóság, illetve fellebbezhetőség határideje utolsó napját követő napon válik jogerőssé és végrehajthatóvá, kivéve, ha a panaszjog/fellebbezési minden jogosultja arról lemond (akkor az utolsó bejelentés napján) vagy a panasszal, illetve a fellebbezéssel nem támadható határozatot.

A fellebbezési, illetve a panasztételi határidő a kézbesítést követő naptól számított 8 nap, azaz a jogerősség és a végrehajthatóság a kézbesítést követő 9. napon áll be panasz, illetve fellebbezés, illetve arra lemondó nyilatkozatok hiányában.

Fontos tudni, hogyha a határidő utolsó napja olyan nap, amikor a hatóságnál a munka szünetel, akkor a határidő az első azt követő oly napon telik le, amikor a hatóságnál munka van.

Ez esetben a panasz, illetve a fellebbezés a határidőt követő első munkanap végéig előterjeszthető és az azutáni napon válik jogerőssé és végrehajthatóvá a támadható határozat, illetve végzés.

susuke # 2018.12.07. 18:57

mikor lesz jogeros egy hatarozat szabalysertesnel valaki azt mondja az atvetel utan 9ik nap

Drszedlak # 2018.12.07. 16:38

Az lesz,ami a papiron szerepel, szabálysértési ügybn ideznek. Lehet,hogy nem egyesitettek minden ügyet(ha valóban nem csinaltal semmit) Ez azert nem Amerika. Ha jól emlekszem egy korabbi topikodbólm van ellened egy Nem jogerös itelet is. Meg akkor ez ami most van a vademelés szintjèn. En azt gondolom: 1. Az ügyesz mar elözetesbe helyezett volna, meg a vadirat benyújtása elött. 2.ez a mostani szabálysértési ügy (HA TÉNYLEG SEMMIT NME TETTEL) nem lett egyesitve a màsik ügyedhez. Már ha ugyanolyan bcs.miatt idéztek. Remélem tudtam segiteni,ès egy kicsit megnyugszol. Olyat pedig ne csinalj,hogy nem mesz be...

Biri007 # 2018.12.07. 09:50

Kiküldtèk a levelet a mostani lakhelyemre is. Az all benne,hogy szabálysértesben akarnak kihallgatni,eljárás alá vont személyként. Nem követtem el semmit, évek ota. Gondolom ez egy csapda, es ott akarnak letartoztatni

Biri007 # 2018.12.06. 21:24

Egyébkent A/1 Hivatalos iratot katam (közigazgatasi ügy,nem sajat kezbe) nem tudom , ha ideznek büntetőugyben akkor az A/4 lenne-e megjelölve.

Biri007 # 2018.12.06. 21:15

Illetve nem tudom,hogy ez esetleg lehetséges -e, de egy vegrehajtótól kaptam levelet(szintén a hivatalos lakcimemre) , amit nem tudtam avenni. Ekkor irtam neki,hogy ugyan nem tudom mi áll a levelben konkretan,de kèrem keressen fel a levelezési cimemen. Lehetseges,hogy mivel ott nem talált , ezert a rendőrséghez dordult?
Az ügyemben az ügyesz mindig a levelezési cimemen keresett, ezert nem ertem, ha letartóztatást kèr,azt miért odaküldi,ahol tudja,hogy nem lehetek. November 19-en küldte ki a tájekoztatàst a vadirat benyújtásàról, pont időben egybeesne,hogy letartóztasson :/

Biri007 # 2018.12.06. 19:27

Ellenem eljáràs, bocsànat.

Biri007 # 2018.12.06. 19:16

Üdvözletem!
Van ellen eljaras, a vadiratot benyujtotta az ugyész errol kaptam egy ertesitést szerdan a levelezési cimemre.Ma az allandó lakcimemre ami 80km-re van, erkezett egy level a rendörsègtöl,amit nem tudok atvenni egyelöre.
A kèrdésem az lenne,hogy valószínüleg elözetes letartoztatasba akar helyeztetni az ügyesz, ès azért keresnek? (Büncselekményt nem kovettem el)
Köszönöm valaszukat