Kérem, valaki segítsen!


Csipke # 2009.03.16. 14:45

Bandeeraz... bocsánat. :)


Csipke

Csipke # 2009.03.16. 14:44

Banderaaz,

nagykövetség, konzulátus, külügyminisztérium... kábé ebben a sorrendben... :)


Csipke

bandeeraz # 2009.03.16. 14:39

Üdv mindenkinek!

Lehet érdekes kérés, de az alábbi ügyben lenne szükség segítségre:

tudja-e valaki, hogy mikor és mennyi ideig szerepelnek a büntetések a bűnügyi nyilvántartásban LENGYELORSZÁGBAN?

A konkrét ügy annyi lenne, hogy egy lengyel állampolgár szeretne erkölcsi bizonyítvánnyal munkát vállalni. Volt ezelőtt 6 évvel egy 1000 zloty-s büntetése, és bár én nem nagyon hiszem, de előfordulhat-e, hogy ez még szerepel benne.

A segítséget köszönöm!

Csipke # 2009.03.12. 16:42

dzanya,

keressen ár interneten, mindenféle zaj ellen szigetelnek már... tagadhatatlan, hogy nem olcsó, de egyszer és mindenkorra megoldja a problémát.

kadaj01,

tán azért kellene tekintettel lenni, mert anélkül, hogy szóltak volna, akkor is tekintettel kell lenni, tekintve, hogy a tulajdonos köteles tartózkodni minden olyan magatartástól, amellyel a szomszédait szükségtelenül zavarná... (Ptk. 100.§) Nyilván dzanyának is tolerálnia kell egy bizonyos mértékig a zenehallgatást vagy a tv-nézést.
Hamis vád azért szerintem nem kizárt, bár nyilvánvaló, hogy nem mindegy, milyen határozatot hoz az ügyészség. Ha kiderül belőle, hogy a hatóság előtt tett tényállítás objektíve valótlan, szerintem megáll a hamis vád, ha csak nem bizonyítható, akkor nem áll meg.
Ezt nyilván nem tudjuk, ezért írtam, hogy "lehetne"...

Üdvözlettel,


Csipke

ObudaFan # 2009.03.12. 15:17

MEgpróbálhatsz a jegyzőhöz fordulni birtokvédelemért, de az az igazság, hogy azért délután egy megfelelő mértékig aligha lehet megtiltani a szomszédnak, hogy zenét hallgasson.

dzanya # 2009.03.12. 14:19

kadaj01

Ez pedig egyszerüen elgondolkoztató; „beköltözésünkkor mindenkit megkértünk, legyenek ránk tekintettel“. Ugyan miért?

Talán, mert szomszédok vagyunk, és számomra fontos (lenne) a jó szomszédi viszony. Én is tekintettel vagyok másokra, ez egy emberi tulajdonság! Látom sokakból hiányzik az emberség. Ez abaj, hogy zaklatásért fel lehet jelenteni, mert szólni merészeltem! Itt nem csupán délutáni zenehallgatásról van szó! Szóljon, és megbeszéljük! Egy csecsemőnek az alvás is a"tápláléka". Ez olyan, mint ha folyton verném, teljesen kikészül idegileg, ha álmából felverik, különféle zajokkal, főleg nem a megszokott családi zajokkal. Nem, nem prédálni jöttem, hanem segítséget kérni.
Azért köszönöm kadaj01 segítségét!

kadaj01 # 2009.03.12. 14:05

Én azt nem értem, hogy te "dzanya" miért gondolod, hogy többet érsz, mint a szomszéd? Jogilag semmit nem fogsz elérni azzal, hogy magad tekinted felsőbbrendünek (mint ahogy alá is írtad az első kérdésed ANYA vagy). Miért kellene bárkinek rád tekintetel lennie, amikor te nem vagy másra? Miért kellene másnak kussban lennie miattad? Itt nincs semmilyen hamis vád, ha ezzel feljelented magadnak ártasz. Az, hogy a szomszéd délutánként zenét hallgat, vagy nézi a tv-t nem tufsz tenni semmitse, a nyilvánvaló napi többszöri zaklatáson kívül. Ez pedig egyszerüen elgondolkoztató; "beköltözésünkkor mindenkit megkértünk, legyenek ránk tekintettel". Ugyan miért?

dzanya # 2009.03.12. 13:49

Köszi, a válaszokat.
Képviselő nincs, 4-es sorház, ő az 1-es, mi a 2-es.
Még csak nem is szomszédos a gyereke szobája a szomszédéval, de a leszigetelési ötlet megfontolandó. Bár az a lépcsőn ledübörgéstől, és a berezonáló falaktól nem biztos, hogy védené a fiúkat. A bajom velük az, hogy nem nyugszanak, látják, hogy nem foglalkozunk velük, nem szólunk már nekik semmiért, ők akkor is "b@szogatnak" minket. Szóval nem rágalmazás, hanem hamis vádak?! Még várok, talán megül a seggén! (babaprojektben vagyunk, nem kell az izgalom)
Köszönöm még egyszer !

joginő # 2009.03.12. 13:35

Kérd meg a közös képviselőt, hogy írjon nekik a házirend be nem tartása miatt. Erkölcsileg érthető a helyzeted, de a szomszéd bunkóságon kívül más jogi kategóriába nem esik

Csipke # 2009.03.12. 13:35

Kedves dzanya!

Amennyi információt adott, az alapján inkább a hamis vád lehete.
Azt írta, az a cél, hogy ne háborúzzanak, tehát megfontolandó, hogy érdemes-e eljárást indítani a szomszéd ellen (nyilván nem fogja "megköszönni", és az sem nagyon valószínű, hogy ettől "észhez tér")

Mit tehet? Hangszigeteltesse le a gyerekek szobáját. Akkor úgy zajonganak a szomszédban, ahogy akarnak, a gyerekek pedig tudnak pihenni.

Üdvözlettel,


Csipke

dzanya # 2009.03.12. 13:22

Kedves Fórumozók!

A segítségüket kérném! Drága jó szomszédom feljelentett zaklatásért, amit az ügyészség megszüntetett. Most panasszal él. Azt hittem vége lesz, de sajnos folytatja a leányzó. Nagyon gondolkozom rajta, hogy feljelentsem-e becsületsértésért, rágalmazásért. Röviden a történet. Két kisfiam van, akiknek délutáni alvásideje van, amit ők nem tartanak tiszteletben. Minden hétvégén, reggeltől-estig dübörög át a basszus. 2 éve vagyunk szomszédok (új lakópark), beköltözésünkkor mindenkit megkértünk, legyenek ránk tekintettel. Velük sajna kezdettől rossz a viszonyunk, így nem tudtunk szót érteni soha.Párszor szóltam nekik, egy esetben a rendőrséget hívtam segítségül. Erre feljelentés volt a válasz. Mit tehetnék, hogy végre nyugalomban élhessünk? Elköltözni nem tudunk, az új feltételekkel nem kapnánk már hitelt. Háborúzni nem szeretnék, de nem is hagyhatom, hogy mindent megtegyenek velünk!
Előre is köszönöm a segítségüket!

üdv.
Egy ANYA

ObudaFan # 2009.02.06. 18:27

Be. 215. § (5) Fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható a személyi szabadságot elvonó vagy korlátozó kényszerintézkedés elrendelése. A személyi szabadságot elvonó vagy korlátozó kényszerintézkedés megszüntetése miatt bejelentett ügyészi fellebbezés - feltéve, hogy a megszüntetést nem az ügyész indítványozta - halasztó hatályú.

Jogerőre nem emelkedett a házi őrizet, de végrehajtható.

Ziti # 2009.02.06. 14:52

Kedves Fórumozók! szeretném megkérdezni, hogy mi van akkor, ha az egyik ismerősömet őrizetbe vették,majd a nyomozási bíró szabadon bocsátotta. Kihirdette, hogy házi őrizetet rendel el, viszont az ügyész fellebbezett a házi őrizet ellen, és az előzetes letartóztatást indítványozta. Akkor most jogerőre emelkedett a házi őrizet? Mert semmilyen határozatot nem kapott róla. A kirendelt ügyvéd azt mondja, hogy él a házi őrizet, egy másik ügyvéd meg azt mondja, hogy addig nem él a házi őrizet, amíg nem lesz meg a másodfokú tárgyalás. Még nyomozási szakaszban van az ügy, tehát még vádemelés sincs, csak arról döntöttek most, hogy elrendeljék-e az előzetest vagy sem. Remélem tud valaki segíteni. Az a baj, hogy teljesen azt hiszem, hogy hülyének néznek minket és nem tudom, hogy melyik ügyvédnek higgyek.

djuice # 2004.03.11. 05:14

Kedves Nick Name és Big Cat!

Nagyon köszönöm, hogy komolyan foglakoztatok a kérdésemmel - nagyon meghatott -.

Valószínű az lesz a legjobb dolog, ha a feljelentés "munkáját" egy ügyvédre bízzuk aki pontosan fogja tudni, hogy mit kell csinálni.

Mégegyszer nagyon köszönöm.

Nick Name # 2004.03.11. 04:18

Légy erős, nem megszüntetik, hanem megtagadják. Persze, ha mindenáron járatni akarod szgény djuice-t...

Örülök, hogy számodra máris kiderült, hogy valakik törvénytelenül jártak el. Számomra még nem. Igaz, a bűncselekmény megjelölésével Te is adós maradtál. Nem a Btk-ban, hanem a leírtakban.


Nick Name

the big cat # 2004.03.10. 22:04

Elmondanám. Úgy hogy elmegy és feljelentést tesz. Elmondja mi történt vele. A többi a hatóság dolga.

Nem is tudtam, hogy ahhoz, hogy valaki ha arra gyanakszik, hogy vele szemben a hatóságok vagy más törvénytalanül jár el, pontos Btk tényállást kell közölni, plusz neki magának kell kivizsgálni a cselekményt mielőtt feljelentést tehet.

Csak abból amit itt elmondott kikövetkeztethető, hogy vagy a rendőrség vagy valakik mások törvénytelenül járnak el, vagy legalábbis az általa ismert körülményekből ez világlik ki. Ha mégsincs semmi, majd megszüntetik az eljárást. Ez volna a tisztázás legegyszerűbb módja.

JuKids # 2004.03.10. 19:43

Sziasztok,

a kérdésemet feltettem már a "Házkutatás..." topicban (eddig senki nem válaszolt, pedig szerintem könnyen megválaszolható konkrét kérdés, csak nem ismerem a paragrafusokat), szeretném, ha válaszolnátok. Nem akarom máshová áthozni a kérdést. Köszönöm.

Ott utaltam rá, hogy az én ügyem "kiemelt ügy" volt. Mivel most Nick szintén említette a kiemelt ügy fogalmát, megkérdem a hozzáértőktől (pl. Nick, big cat), hogy ki és milyen alapon minősít egy ügyet kiemelt üggyé, és ez a minősítés szabad kezet ad-e a nyomozó hatóságnak? Mert az ügyemben úgy tűnik, ez történt: a panaszaimra nem reagáltak, ötször hosszabbítottak nyomozást, lefoglaltak és 11-12-?? hónapig lefoglalás alatt tartottak semmilyen bűncselekménnyel összefüggésbe sem hozható dolgokat (pl. könyvek), miközben nem is történt bűncselekmény.

(Nem titkolt szándékom, hogy ráébresszem azokat, akik 14 hónapon keresztül ok nélkül meghurcoltak, hogy mással ezt nem lenne helyes megtenni...)

Kérem, valaki segítsen!

JuK

Nick Name # 2004.03.10. 18:31

Hmm... Elmondanád, szerinted hogy tegyen feljelentsét djuice az ügyészségi nyomozóhivatalnál, ha azt sem tudja rendőrök voltak-e. Továbbá fogalmam sincs, hogy valaki követése milyen bűncselekményt valósít meg...

Egy ügyből nem lehet 8 elfogató, de nem kizárt, hogy nem valamennyi ügyről tudsz. Egyébként a kiemelt ügyek kivételével nem keresik égre-földre azt, aki ellen elfogató van kiadva, ha belefut egy ellenőrzésbe, akkor őrizetbe kell venni... ennyi.

Azzal egyetértek, hogy doggystyle nagy valószínűséggel fiatalkorúként próbát fog kapni, de azért vigyázzon, mit mond a kihallgatásán, hányszor csinált ilyet. Ugyanis 10 ezer Ft felett már csalás is van.


Nick Name

the big cat # 2004.03.10. 17:57

Djuice, mint mondtam, tegély feljelentést az ügyésségi nyomozóhivatalnál, ők az illetékesek a rendőrség elleni nyomozásokban. Ha ezt nem vállalod, akkor nincs segítség.

Doggystyle, azt nekik kell bizonyítani, hogy a csekket átadták, ha ez nincs akkor késedelmebe estek. A próbára bocsátás egy büntetés kiszabása helyetti intézkedés.

djuice # 2004.03.10. 15:48

Kedves the big cat!

Ezt azért nem merjük megtenni, mert több felől hallottuk, hogy aki tett már feljelentést később megbánt, mert aztán jött a folyamatos zaklatás.

Az igazi kérdésem az lenne, hogy szerinted létezik az, hogy valaki ellen 8 db elfogató parancs lenne egy ügyből kifolyólag, de se címellenörzést, sem nyomozást nem folytattak ellen - csak ezeket a kétes dolgokat űzték -?

Mert szerintem azért ezt a módszert választották, mivel nincs hivatalos elfogató parancs - bűncselekmény hiányában - és mindenképp valamit ki akarnak, hozni az ügyből. Ugyanis a volt üzlettársai az élettársamnak elég jó rendörségi kapcsolatokkal rendelkeznek és érdekükben áll, hogy Õt valahogy eltüntessék a környezetükből.

Nem merünk a rendörségre menni - ki tudja, hogy miket bizonyítanának rá -. Gondolom, ha konkrét bűncselekményt követett volna el, nem ezt a módszert választották volna, hanem a törvények és jogszabályok szerint jártak volna el és nem 1 évvel később, hanem az ügy kezdetén. Az ügyvéd is azt mondta a páromnak, hogy maradjon a fenekén, ne mutatkozzon senki előtt.

Tehát összegezve: aki ellen 8 db elfogató parancs van életben azt égen-földön keresik és mindent felkutatnak érte, nem?

Bocsi a zavaros megfogalmazásokért, de már eléggé ki vagyunk borulva emiatt.

Doggystyle # 2004.03.10. 14:19

Csak még egy utolsó. A csekket nem adták ide tehát nem tudom befizetni a pótdíjat. ha a csekk nincs nálam akkor joggal mondhatom hogy azér nem tudtam befizetni mert nem adták oda ? Vagy körberöhögnek hogy "jó kamu" szöveggel? Netán kiküldik postán a csekket? Mert uyge 30 napon túl az halmozódik rendesen....

Doggystyle # 2004.03.10. 14:16

Kösz big cat. Persze, hogy tudtam, hogy nem szabad:D Lebuktam..., ez van. Õk is pampogtak vmi 50 ezer forintról:( akkor igaz,
de legalább nem börtön vagy vmi. Remélem eljárást se indítanak. A próbán mit értesz?

the big cat # 2004.03.10. 10:51

Ha jól értem azt se tudod, hogy rendőrök voltak-e.

Tegyél feljelentést ezek miatt az ügyészségi nyomozóhivatalnál. Aztán majd kiderül, hogy mi az igazság.

djuice # 2004.03.10. 05:24

Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni a következőkről.
Az élettársam egy évvel ezelőtt belekeveredett egy ronda ügybe - csalással vádolták - de mivel hivatalos idézést még nem kapott - legalábbis nem jutott el hozzá - így nem ment be a rendörségre, holott telefonon többször "beinvitálták" és volt egy eset, amikor az Õ Édesanyjánál voltak egy állítólagos másik üggyel kapcsolatban keresték - aztán gyorsan kiderült, hogy nem Õ volt mert akkor éppen lakodalomban szórakozott és több mint 100 ember tanusította - ez egy fél éve volt azóta nem jelentkeztek.
Egészen mostanáig, illetve engem követtek és amikor megálltam az autóval oda mentem hozzájuk, hogy mit akarnak, talán a rendörség emberei? Erre azt válaszolták, hogy nem hajlandóak a kérdésre válaszolni, inkább felejtsük el az egészet.
Aztán egyszercsak megjelentek a munkahelyemen, mondván, hogy én ott rejtegetem az élettársama és minden papír, parancs és felhatalmazás nélkül felforgatták az egész irodát. Modtam nekik, hogy szerintem ez jogellenes csak úgy betörni ide, erre azt válaszolták, hogy a szabályzataik szerint ehhez joguk vol.
Azt állították még, hogy az élettársam ellen 8db elfogató parancs van és azért keresik.
Kérdem én, hogy akit ennyire keresnek, létezik e, hogy sehol nem nyomoztek utánna, se a szüleinél, se a lakásunkkon, ráadásúl, hogy lehet egy ügyből 8 db elfogató parancs.

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam. A kérdésem az, hogy volt joguk a munkahelyemet felforgatni és ezzel a munkámat veszélyesztetni?

Szerintem ez egy ál ügy valamit rá szeretnének sózni, ez lehetséges?

Előre is köszönöm a válaszaitokat.

the big cat # 2004.03.09. 23:33

Ha még nem vagy 18, akkor ez biztosan maximum pénzbüntetés lesz. Az ilyen súlyú okirathamisítás egyáltalán nem komoly. Talán 30-50e Ft büntetés, de lehet, hogy simán próbára bocsátanak.

A pótdjnak ehhez semmi köze. A BKV ellenőröknek még mindig nincs joguk bűncselekményekért büntetést kiszabni, az a bírók dolga. A pótdíjat azért fizeted mert jegy nélkül utaztál. A büntetést meg azért kapod mert okiratot hamisítottál. Ha pénzbüntetést nem fizeted be, akkor abból nem felfüggesztett hanem végrehajtandó szabadságvesztés lesz. Ne is mondjam, ott pár nap is rémálom. A büntetés téged terhel.

A jog nem ismerete nem mentesít. Legközelebb majd a gyilkosok mondják, hogy bocs nem tudtam, hogy tilos? Az hogy nem volt ráírva nem jelent semmit, tudnod kell, hogy a törvény tiltja az okitaok hamisítását, és tudnod kell, hogy egy jog igazolására szolgáró irat okirat. Emellett az erkölcsi érzékednek is azt kellett volna diktálnia, hogy amit teszel nem helyes.

Sajnos a bérlet náluk van... sajnos, hogy hamisítottad, nem gondolod?