Megverték apámat


Berci8 # 2008.07.30. 20:34

Nos. Úgy látom pontatlanul olvastok, ha lehet tegezni benneteket. Nem ajándékról van szó hanem szóbeli ajánlat tételról.

Az ő feljelentésük alapján az eljárás megindult ebben az ügyben már ki is hallgatták apámat.
Az ő feljelentése is folyamatban van, amit a bíróságon tett meg. Mivel megvalósulni látszik a súlyos testi sértés kisérlet illetve a garázdaság, így a továbbiakban a vádat az ügyészség fogja képviselni apám ügyében.

Legújabb fejlemény,apámat ismételten feljentették, de most a Vám és Pénzügyőrségen - mivel sok gyümölcsfája van ezért feltételezhető, hogy tiltott pálinkafőzője van. Házkutatás ahogy kell kertes ház, 9-13-ig tartott. Mivel apám az összes pálinkáról rendelkezett számlával, és pálinkafőzőt sem találtak eddig sima az ügy. Újabb csavar, hogy "találtak" 10-12 hl gázolajat, amit anno olajkályhafútésre lett vásárolva. Nos ennek az eredetét kellett volna számlával igazolnia. Hát ezt nem tudta, mivel 1975-1980 között vásárolta. Így hoztak egy tartálykocsit elvitték az összes olajat. Majd bevizsgálják stb. Állítólag egyébként is 4hl lehet tartani max egy háztartásban. Hát itt tartunk most.
"Kicsit" megint ki vagyok akadva. Hiszen nem kell nagy észnek lenni, hogy rájöjjünk ki is jelenthette fel. Gondolom még jönnek az Apeh-tól, ántsz? DÉmász, Dégáz, vagy ki tudja még honnan, hogyan lehet ezt megállítani? Hamis vád esetleg megáll ebben az esetben is? Köszi a figyelmeteket.

ktibike # 2008.06.22. 03:01

Sziasztok!
Nem hajlandó a feljelentést felvenni a rendőr? Nekem erre saját példám van, Fiatalkorú fiam ellen könnyű testi sértés miatt folyik eljárás. Az első kihallgatása tőrvénytelen volt. A megismételt kihallgatásán a kihallgató hőlgy nem volt hajlandó jegyzőkönyvbe írni,amit én még kértem,szerintem lényeges dolgokat. A panasz után az ügyészség csak annyit válaszolt:Nem áll módunkban az ügyben további lépéseket tenni. Ez ma Magyarország.

Bogyó81 # 2008.06.19. 18:28

Feljelentést családtag nem tehet? Amúgy nem biztos, hogy az édesapja ellátta ajándékokkal. Lehet, hogy kitaláció az egész és arra megy ki, hogy idős embereket szégyenítsenek meg, esetleg zsaroljanak, stb... Amúgy tényleg... mi van abban az esetben, ha azt mondja az éppen szolgálatban lévő rendőr, hogy nem hajlandó elfogadni a feljelentést? Ellene lehet panasszal élni, hogy nem hajlandó elvégezni a munkáját?

Krisztián2006 # 2008.06.07. 17:04

Hy!

Ez nem egy véleménynyílvánító oldal, de azért én 2 részre osztanám a dolgot:

  1. Amennyiben valaki feljelentést akar tenni a hatóságnak itt jelen esetben a rendőrségnek nincs meg arra lehetősége, hogy azt mondja "nem foglalkozom vele".Ha mégis aggályoskodnak akkor írásban kell a feljelentést megküldeni. Amennyiben elfogult a rendőrséggel szemben az ügyészségnek is nyugodtan meg lehet küldeni a feljelentést. Illetőleg az ügyészségen személyesen is meg lehet tenni a feljelentést.
  2. Etikai szempontból nem tartom elfogadhatónak egy férjezett asszonyt ellátni ajándékokkal, függetlenül attól, hogy 4. vagy 5. az édesapád. Úgy gondolom hogy nem illik egy házasságba 3 félként belemászni.

Az utóbbi az csak magánvélemény:)

Üdv

_Wasp_ # 2008.06.05. 20:20

Rövid leszek: mi a kérdés?
(egyébként borzasztó sztori, de ez más tészta)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Berci8 # 2008.06.05. 19:07

Elnézést, ha kicsit hosszú leszek, de a megértéséhez azt hiszem szükség lesz rá. A műlt héten megverték édesapámat. Azt, hogy mit éreztem, illetve mit gondoltam most nem írom le, de hajnali fél négyig járkáltam fel-le, hogy olyan megoldást találjak, amivel nem ártok, hanem védem a szüleimet.
Ez az egész ügy tavaly áprilisban kezdődött, - megmondom őszintén először csak arra gondoltam, hogy időskori érzékenység van emögött, de pont én észleltem a kicsúzlizott ablakot- ekkor már gondoltam, hogy van valóságalapja, amit elmeséltek nekem sötétedés utáni reflektorral bevilágítás a kertbe, ismeretlen által telefonon történő zaklatás – ha felveszi, leteszem játék, és ocsmányságok ordítozása. Végül is valamiért ez lecsengett, vége lett. Abban azért megállapodtak, hogy nem kell köszöngetni sem egymásnak, mert ez is egy esetleges vita tárgya lehet, hogy ki köszönt kinek és ki nem. Ez így rendben is van, szerintem is.

Múlt hétfőn este apám mondta, hogy újra kezdődött az egész és szerezzek valamit, amivel fel tudnám venni, hogy mit ordítoznak, mert semmivel sem tudja bizonyítani, mert arra mindig ügyelnek, hogy más ne hallja, ne legyen az utcán csak ő. Már akkor rossz érzésem volt, de mivel szombaton egyébként is mentem haza, úgy gondoltam majd beszélek velük, mi a bajuk az öregemmel. Sajnos elkéstem ezzel, mert csütörtökön a férj és feleség letámadta előbb szóban, majd a házukból kihozott botokkal, amikor motorral hazatért az ingatlana elé.
Három ütést mértek rá, az egyik a karját érte, amikor védekezésképpen felemelte a kezét, mert a fejére céloztak a második a homlokát amelyen 5 cm-es hosszú sérülés lett és szó szerint elöntötte a fejét a vér, igaz nem belülről, hanem kívülről ez a vérnyomokból is jól látható, volt egy pillanatnyi eszméletvesztése, ekkor kapta a harmadik ütést a derekára. Ennyi az eset leírása.
Ezután orvos, aki végül mentőt hívott és az vitte a közeli városba kivizsgálásra. Itt kezdődik a folytatás, mert a faluban ahol élnek az eset történésekor a két rendőr egyike sem volt elérhető, ezért apám annál a városi kapitányságon akart feljelentést tenni ahová egyébként is kerülne az ügy, ekkor érte a meglepetés mert közölték vele, hogy nem foglalkoznak vele, mert már fel van jelentve zaklatás miatt – végül is másnap a bíróságra tett feljelentést. Amikor látták, hogy komolyabb lehet az eset, gyorsan feljelentették.

Szombaton azért sikerült az elkövetőkkel beszélnem, ekkor közölték, hogy azért mérgesedett el ennyire a helyzet, mert apám ajánlatokkal zaklatta az asszonyt és ezt nem bírták már tovább. De nagyon kelendő az asszonyka, mert apám volt a 3. vagy 4. akit ezzel vádoltak meg az évek sora alatt. Ebből ketten 75 évesek, egy 66 éves és egy ötven valahány éves férfi. Sajnos vagy szerencsére csak nálunk fajult ez az egész tettlegességig.
Az a szomorú, hogy ezzel a pasassal együtt voltunk gyerekek, ott fociztunk az utcán ahová néha apám is beállt anno. Nagyanyám az édesanyját bújtatta, amikor a részeg apja többször le akarta szúrni. Azt hiszem inkább hagyni kellett volna Hát kapásból ennyi.