Okirathamisitás hamisitása?


Főlökött # 2008.06.23. 15:41

Tisztelettel

Nem oly egyszerű a történet. Nem mi vagyunk a tulajdonosok, törzskönyvvel sem rendelkezünk, így az ingóság nem eladható, az üzembentartó részéről. Még mindig mi felelünk a járműért, ami nincs is a bírtokunkban. Eléggé gázos a történet, ebben a formában.

Útja módja :

  • szomszéd és magunk részéről szerződés módosítás. Ezt a lízing cégnél történhet, ami kb 50.000.-Ft körüli költséget von maga után.
  • törzskönyv módosul, az új tulajdonos fog szerepelni a forgalmiban, mint üzemben tartó.

Magánszemélyek által köttetett adásvételi szerződés, ebben az esetben nem releváns, mivel az eladó, nem tulajdonosa, az adásvétel tárgyának.

A két eltérő adásvételi szerződés pedig magánokirat hamisítás bcs, mivel eltérő tartalommal bír, s mindkettő felhasználásra került a hatóságnál.

--------------------
  • Lökött
markocska # 2008.06.11. 17:45

jelenleg ugy áll a dolog h a szomszédot megbüntették okirat hamisitásért,mert kitöltött a nevemben egy papirt a bankba h átirja a cimem...én mit kaphatok azért ha kiderül h csak az én szerzödés példányomon van 0 huf irányár az övén meg semmi adat nincs az árnál?ez jelent valamit egyébként?

Kovács_Béla_Sándor # 2008.06.11. 17:41

Ha lízingeled a dolgot, nem adhatod el, mert nem a tiéd. Most lehet, hogy ezt a butaságot még megfejelted egy hamis váddal is.

mark85win # 2008.06.11. 16:33

...

mark85win # 2008.06.11. 16:30

Sziasztok
Elmesélem röviden.
2 éve vettem lizingre egy gépkocsit,fél éve vettem saját pénzböl egy másikat és a lizingest eladtam a szomszédnak 0 forintért hitelátvállalással.
Megirtuk a szerzödést(akkor még nem tudtam h nem lehet eladni lizingelt dolgot).
Gondoltam minden ok,szomszéd mondta h intézi.
Csekkeket nem kaptam igy gondoltam elintézett minndent...
eltelt 4 hónap és jött egy manusz,elvitte a kocsit mert a szomszéd nem fizette,de a hitel még mindig az én nevemen volt viszont a bankba az ö cimük szerepelt a nevem mellett...feljelentettem okirat hamisitásért,mely ki is derült.
A biróság viszont visszadobta mert a két szerzödés közzül csak az én példányomon szerepel összegként h 0 huf,a másik példányom nem.
Sajnos pont az enyémen h igen és pont én irtam rá...a rendörségen azt mondtam h nem és kedden kell visszamennem és bevinnem a szerzödést,viszont itthon szembesültem vele h mégis én irtam..ez jelent valamit az ügyben?ha igen mit?
mit mondjak jövö héten?

köszi a segitséget elörre is