ügyészség - bíróság


moby # 2008.06.17. 09:50

Hát az erősen attól függ... Az ilyen kérdésekre rendszerint azért nem érkezik gyorsan felelet, mert nincs benne konkrétum. Ha esetleg leírnád röviden, hogy miről van szó, talán tudnánk segíteni. Csak általánosságban viszont: az ügyészség az esetek döntő többségében nem véletlenül szünteti meg a nyomozást bűncselekmény hiányában. Ahhoz viszont, hogy közelebb jussunk, hogy vajon a Ti ügyetek a kivételek közé tartozik-e, ismernünk kellene valamennyire az ügyet. Azt viszont vegyétek majd figyelembe, hogy a pótmagánvádlókénti fellépés a kötelező ügyvédi képviset miatt pénzbe fog kerülni, ha pedig a bíróságnak is az lesz a véleménye, mint az ügyészségnek, akkor a bűnügyi költség is Titeket terhel majd.

Hajnal45 # 2008.06.16. 13:21

Szerintetek ha az Ügyészség megszüntet egy közvádra induló nyomozást bűncselekmény hiányában, akkor utána pótmagánvádlóként mennyi esélyem lehet a bíróságon?

A férjem lenne a pótmagánvádló, csak kérdés, hogy megéri-e folytatni az ügyet? Mi a tapasztalat ilyen téren, a bíróság általában követi a főügyészség döntését?

Köszi.

Hajni