bizonyítási eszközök


Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.06. 07:12

Nézd, hiába panaszkodsz itt, még hozzászólni sem tudunk, hiszen nem ismerjük az ügyet, a bizonyítékokat. Az, hogy te mit mondasz, egy dolog.
Ha az elítélteket kérdezzük, akkor arra jutunk, hogy csupa ártatlan ember ül a börtönökben.

Télapó # 2010.05.05. 20:11

Grezoo!!
Én egy más ügyben ,de én is így jártam.
Sajnos,hogy alaptalanúl dobálóznak évekkel.
Nem értem én ezt!Majd a másodfokon azért jobban odafigyelnek a részletekre.
Milyen büntetést kaptál?

laeyer # 2010.01.26. 08:55

Isihawaii!

Valószínű, hogy a menetlevél hamis? Hiába ismerted el eddig, ha nem te írtad alá! Mond meg, hogy nem fizetsz!

Minek fizess, ha úgyis ők hamisították alá helyetted. Te tudod bizonyítani. Nem dolgoztál már akkor, nem??

ObudaFan # 2010.01.25. 10:21

grezoo

És ezek az igazolások, ha értek volna valamit, már megszüntették volna az ügyet..

Ez zavar engem is. A nyomozati iratokat te megismerhetted, mi meg nem, tehát bizonyítási kérdésben teljesen biztosat itt senki nem fog mondani. Egy védőt megbíznod viszont nem ártana, aki az iratok ismeretében tud segíteni neked.

Nem lehet ezt valami szakértővel bizonyíttatni?

Ez nem szakkérdés. A bíró viszont nyilván mérlegelni fogja.

Ezek mind nem érdekesek egy ilyen ügyben?

Nyilván ezeket is mérlegelni fogja, végső esetben pedig ezek enyhítő körülmények lennének, ha bűnös lennél.

monalisa1 # 2010.01.24. 21:05

isihawaii

Fizesd be a 45 ezer forintos csekket (valamint külön az azóta rárakódott bírósági és egyéb költségeket, kamatokat stb.) és egyből nem lesz ügyed.

Ennél "okosabbat" itt senki sem fog tudni neked javasolni.

Kérhetsz részletfizetést -ezt általában engedélyezik-, de akár egyetlen havi részlet elmaradása esetén egyösszegben a visszalévő pénz még.

Ha nincs pénzed ESETLEG megválthatod a büntetést közmunkával, de ezt meg kell érdeklődni az önkormányzatnál.

Legvégső esetben leülhető a büntetés...

Szóval hogy el nem fogják engedni abban biztos lehetsz.

"Mona"
laikus hozzászóló

isihawaii # 2010.01.24. 20:15

Sziasztok !
Érdeklödnék hogy mi a véleményetek a történettel kapcsolatban.

Pár éve dolgoztam egy média cégnél gyorshajtáson kaptak lakott területen 96-al mentem,megbüntettek 45E ft-ra amit a volt cégem kipostázott hogy fizessem be.Akkor már 3 hónapja kiléptem a cégtöl.Bevoltam jelentve 2 órára utána 4re.Amikor a fénykép készült 13 óra volt.A munka kezdésem reggel 8 óra.A menetlevél a nevemre van kiállitva.
Sajna hogy az ügyvédjük megkereset és biroságra vitte volna az ügyet de én elismertem mert a nevem rajt van a menetlevelen,most mit tegyek???

laeyer # 2010.01.24. 16:38

Nem értem miért ,vagy így elkeseredve, ha az esettől 150 km-re voltál?!!

PR vezetőként, biztos sokan tudják bizonyítani, hogy ott dolgoztál, cégautóval voltál valahol, akkor ott a menetlevél. Telefonod van, aznap biztos beszéltél valakivel, meg lehet kérdezni, utánajárni. Családod tanúsítja hol voltál, barátok?! A bcs. du. fél négykor biztos még dolgoztál, kollégák elmondják.. stb. Gondolom ez a dunakeszi Rk-n van, írd le nekik, mellékeld azok nevét, akik láttak Veszprémbe. PR-osként biztos céges ügyfelek is tudnak alibit adni, de az image miatt ezt utoljára hagynám! (ha már PR-os vagy).

Mellékelj minden papírt, tanút. Megteheted írásban is a vallomást, nem kell ezért ide utaznod. Attól függően mit mondtál eddig ki kell egészíteni a vallomásodat. Ez azért nem olyan veszélyes helyzet.

Továbbiakban is..!

ObudaFan # 2010.01.24. 11:12

Dehogynem.

ObudaFan # 2010.01.24. 07:57

A bíróság mérlegeli, hogy bizonyítva van-e a vád, és ha nem, akkor felment.

ObudaFan # 2010.01.23. 11:06

Még nem ítéltek el.

ObudaFan # 2010.01.23. 09:11

A kirendelt védő csak pénzért hajlandó beszélgetni.

Na, erről írj egy levelet a megyei ügyvédi kamarának. És kérd egy másik védő kirendelését a bíróságtól. Az a pénzkivét ugyanazon a napon történt?

kea4 # 2009.08.19. 00:05

Tudósok szerint a DNS minták könnyen hamisíthatóak

eredeti cikk: http://www.nytimes.com/…e/18dna.html?_r=1

magyar fordítás:
http://bombagyar.hu/index.php?…

Csak, ha valakit esetleg érdekelne.

Üdvrivalgással:
KEA.

andrew86 # 2009.08.18. 19:17

Tisztelt Fórumozók!

Kérdésem az lenne, hogy ha van rám egy terhelő vallomás egy gyanúsítottól, és ez alapján én is gyanusított lettem, de semmilyen más bizonyíték nincs ellenem és tagadom a bűncselekményt akkor el lehet e engem ítélni egy terhelő vallomás alapján?
Előre is köszön a választ!

DanceOn # 2008.11.01. 10:54

Tisztelt fórumozók!

Az lenne a kérdésem,hogy ha valakit egy bűnügyben a
tanuk egy nyilvántartásból kihalászott fekete-fehér
igazolványkép alapján másfél év tévlatából felismernek,
a rendőrség meddig szokta halogatni a személyes azonosítást?

Köszönöm!

bandeeraz # 2008.09.05. 07:23

Legrosszabb esetben bíróságtól kérheted annak megállapítását, hogy semmis a szerződés.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.09.05. 07:15

"Rendőrségi papírra" - gondolom: szakértői jelentés - nem köteles a bank semmisnek tekinteni a kezességvállalásodat. (Bár megteheti.)

Zoé # 2008.09.04. 19:22

Kérdésem a következő: ha van egy rendőrségi papírom, hogy egy kezességi szerződést nem én írtam alá- ugye akkor egyértelműen érvénytelen a szerződés- és azt a bankhoz benyújtom, akkor a bank leveszi rólam azonnal a kezességet vagy még nekem kell perelnem a bankot, ha esetleg levonná rólam a törlesztőrészleteket? Tudna valaki segíteni, hogy működik ez? Mert a bankba az egyik ügyintéző azt mondja, hogy leveszik a másik, hogy nem.

Főlökött # 2008.06.21. 13:16

Tisztelettel

Tudni kell, mi a magánindítvány tárgya. Azt kell bizonyítani okirati - tanú formában, hogy a feljelentett cselekmény megtörtét-e, vagy az elkövető én voltam-e egyáltalán.

Indítványozni kell Gipsz Jakab tanú kihallgatását az eljárás során, aki alátámasztja, hogy akkor és ott, ott sem voltam, épp mást csináltam. Vagy okirattal alátámasztani,hogy az ország másik végében voltam, pl helyszíni bírság Debrecenben, amikor a cselekmény Veszprémben történt, stb.

A bíró a tényállási elemeg meglétét vizsgálja. Ha a tényállás nem egyértelmű, az jó a számunkra. Írásból nem derült ki, mi az eljárás tárgya, így csak ilyen vélemény adható.

Amúgy előterjeszthető írásban ( ügyiratszám - Bírói nevesítéssel ) és az eljárás során is a bizonyítékok-bizonyítás köre. Eljárás során, még jegyzőkönyvezik is az előterjesztést, csak azzal húzódik is az eljárás időtartama is !!!

---------------------
  • Lökött
Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.06.20. 07:07

Nem a borítékra kell az ügyszámot írnia, hanem a levélben kell hivatkoznia, mert csak akkor jut el az adott ügyet tárgyaló bíróhoz. A feladás dátuma a döntő. De azzal is tisztában kell lennie, hogy az általam említett körülményekre csak és kizárólag akkor hivatkozhat, ha a vád tárgyává tett cselekmény végrehajtását megelőzően ön nem tanúsított olyan magatartást amely bármely hatályos jogszabályba ütközne. Érdemes helyi ügyvédhez fordulnia, mert a szabadságnál és az egészségnél nincs fontosabb, ahogy szokták mondani.

Samu.Szeged # 2008.06.20. 06:30

Köszönöm szépen a választ ügyvéd úr! :)

Még egy kérdésem lenne: a bizonyítási eszközök benyújtására van valamilyen formai szabály?

Pl. a borítékra az ügy számát, vagy az eljáró bírót fel kell-e tüntetni, illetve a hivatalos levelet elegendő-e ajánlott levélként feladni vagy inkább személyesen javasolt benyújtani? A határidők esetében a bíróság a levél feladását v. beérkezését veszi alapul, mert előfordulhat, hogy a postán kering a levél 1 hétig és így kicsúszom a határidőből?

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.06.19. 14:12

A be. meghatározza, hogy bizonyítási eszközként bármi felhasználható. Egyetlen korlát van: nem bűncselekmény, szabálysértés útján keletkezett.Pl: Bizonyítási eszkÖz : a tanú vallomása, aki látta, hogy maga jogos védelmi helyzetben, volt amikor a feljelentővel szemben elkövette a vád tárgyá vá tett cselekményt. A tanú vallomása akkor használható fel, ha nem kényszer, fenyegetés, vagy egyéb ok miatt nyilatkozik úgy, ahogy.

Samu.Szeged # 2008.06.19. 14:01

Kbs nagyon lekezelő stílusú emberke.

Nem kioktatásra van szükségem ügyvéd úr (?), hanem segítségre. Talán ezért utálják nagyon sokan az ügyvédeket, mert a széles asztaluk mögött százezer forintos széken játszák a nagyot.

Lehetne szebben is kijavítani, ha valamit rosszul írok.

Hogy a francba ítéltek volna még el, ha még most indult az eljárás és még tárgyalás sem volt?

Szezon nem = fazon.

A bíróság által küldött levélben szerepel a nevezett Be. passzus. Egy kiskundorozsmai hapek a sértett, aki még márciusban adott be ellenem magánindítványt és most jött ki a papír, hogy azt elfogadták és jöhetnek az én bizonyítási eszközeim.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.06.19. 12:42

Az nagyon valószínű. Erre céloztam a magam módján. Meg arra, hogy inkább ne használja. Kérdezzen hétköznapi, magyar köznyelven. S akkor talán még válasz is lesz.

Hát még ha konkrétabb is lenne, hiszen fin... szóval azt se tudjuk, milyen bűncselekményről van szó.

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.06.19. 12:38

Ez egy magánvádra indult eljárás ? És még nem volt tárgyalás ? Vagy csak rosszul használja a kérdező a Be. kifejezéseit.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.06.19. 12:22

Ha a bíróság "elfogadta a vádindítványt", akkor már elítéltek. Ott már nincs helye bizonyításnak.

(Az a kisebbik baj, hogy engem nem értesz.)